ЕК одобри 5,6 млрд. евро за България в областта на селскостопанската политика

ЕК одобри 5,6 млрд. евро за България в областта на селскостопанската политика

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Европейската комисия съобщи, че е одобрила стратегическите планове по Общата селскостопанска политика за България и Румъния. Нашата страна получава 5,6 милиарда евро, а Румъния - 14,9 милиарда евро. Над 5,6 милиарда евро ще бъдат насочени към целите за опазване на околната среда в двете държави, а 436 милиона евро - за млади земеделци, съобщава БТА.

Подпомагането на доходите заема важно място в българския план за намаляване на разликата в доходите между земеделските производители и работниците в други области, се отбелязва в съобщението. Над 600 милиона евро ще бъдат за подкрепа на производителите на месо, мляко, плодове и зеленчуци.

Предвижда се подобряване на качеството на над 80 на сто от обработваемата земя. Очаква се българският план да подкрепи създаването на над 9000 работни места и 650 инфраструктурни инвестиции в селските райони. Средствата ще послужат също за подобряването на канализацията, пътищата, училищата и детските градини в тези райони.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Предвижда се подобряване на качеството на над 80 на сто от обработваемата земя. Очаква се българският план да подкрепи създаването на над 9000 работни места и 650 инфраструктурни инвестиции в селските райони.

    07 Дек 2022 14:39ч.

    да се чете правилно - "Предвижва се пълно усвояване на посочената сума в банковите сметки на няколко десетки фамилии от т.н. "български елити""

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куцата статийка

    07 Дек 2022 14:58ч.

    не пояснява за колко време са тези 5,6 милиарда за "общата" селскостопанска политика; какво е това "обща" селскостопанска политика; на декар ли ще се раздават парите, на калпак ли, на количество произведена селскостопанска продукция... Дават се общо пари за нещо. Какви са критериите за получаването им? Какво е сравнението с парите, за същото нещо във Франция и Германия, откъдето внасяме краве масло? А какво е сравнението с Гърция и Полша, откъдето внасяме плодове..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-успешното селскостопанско производство в Света има Нова Зеландия

    07 Дек 2022 15:03ч.

    Защото няма политика за “подпомагане” на производителите. Субсидиите за селяните в България убиват производството. Затова в магазините храни от Германия са повече от българските. Въпреки, че броят на фермерите в Германия са толкова, колкото и в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • започват подкупите и развращаването на нашия политически "елит"

    07 Дек 2022 15:09ч.

    Ще рупаме моркови докато насечем евро-монетите и ги внедрим. После ще видим. Може пак да извадят тоягата... Но за сега Пеканов и Румбата ще са доволни от труда си... Да им имам удовлетворението "от добре свършената работа"! Нужни са ни оживени дискусии в публичното пространство! Макар, че едната позиция вече харчи парите за рекламната кампания, а достъпът до медиите на другата е под въпрос...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Дек 2022 15:30ч.

    Отново Пълни Глупости.При 80% внос на всичко ,това е нова пробита каца за крадене без полза за селското стопанство ,което бе тотално разбито преди 30 години.Тогава се смееха от разни държави специалисти ,как е възможно да се руши нещо работещо.Костов е за трепане и кликата му!Милиони животни ,като крави и обце бяха заклани.Важна бе бързата печалба.Животни за разплод -продадени или заклани.За нищо не става стадото българско.Елита бил....че тоя елит да не е от Марс.Нужен е нов народ.Бил работлив българина.Пълта лъжа.Крадлив е.Работрив е бил преди 200 години.Сега е крадлив. Затова колонията е Кочина.Ако бе работлив щеше да си оправи и къщите и дворовете и градините а не най отпред чушките и доматите.Преди 89 сами си оправяхме производството на храна и хранехме (с износа) 3 Българии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пущиняк

    07 Дек 2022 15:53ч.

    В подкрепа на ярето. Минете през Северна България - Северозападна(ла)та й част. Разгледайте опустошението, пустеещите кърища, хълмове и пущинаците. Рухналите къщи, обезлюдените села... После преминете през КПП "Връшка чука" и вижте как изглеждат полетата в Сръбско, какъв спретнат и подреден е още първия град Зайчар ! Къщите, оградките, дворчетата... потресаващ контраст ! Не е в българска полза. И като имаме предвид че Сърбия я бомбиха, а и днес не е в ЕС ? Проблемът явно е в "чипа", точно както го каза Дедо Цар...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    07 Дек 2022 16:48ч.

    Обикновен капитализъм, Пущиняк!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кон

    07 Дек 2022 15:39ч.

    субсидии за млекари при 4 лв литъра и 32 лв кило кашкавал? Тея олигофрени в ЕК какво искат? Защо се гаврят така с българите?? Как си представят, че ще свърши тази игра на помощи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    07 Дек 2022 15:41ч.

    Това ще е наградата на някои, които са унищожили или ще унищожат нещо в България. Избиха овцете,козите, кравите, може би идва ред на прасетата и пилетата, за да направим ферми за щурци, брашнени червеи и други насекоми за храна съгласно най-новите възгледи за пълноценно хранене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    07 Дек 2022 16:24ч.

    субсидиите изкривяват пазара и обогатяват тесен кръг, като корумпират и политическия избор, който този кръг натрапва с парите от субсидиите. вредни са и са като подарен банан от белия на туземеца

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • К одобри 5,6 млрд. евро за България в областта на селскостопанската политика

    07 Дек 2022 16:46ч.

    Ще ги откраднат мутрите в туземната колониална администрация на КОЗЯК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очаква се българският план да подкрепи създаването на над 9000 работни места и 650 инфраструктурни инвестиции в селските райони.

    07 Дек 2022 17:05ч.

    Очакват се нови лъскави лимузини по бългалските пътища и нови замъци на разпределащите и получаващите средствата по програмите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Пеев

    07 Дек 2022 17:15ч.

    Само да не отидат отново парите при зърнопроизвоителите-латифундисти! Стига са кльопали народни пари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То нашто е лесно за одобрение като

    07 Дек 2022 19:14ч.

    махнаха в плана за възстановяване поливните системи . Но за плодове и зеленчуци има. Като подпомагането на тиквите преди години. От тия планове и тия за био производство пропилях 15 години и накрая ми гръмна здравето. Пълна мимикрия . Само аутсорсване на просто зърнопроизводство . Питайте сега кой купува това зърно днес ? Пълно затишие на пазарите . И зърнопроизводителите са на път ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи