Джулиан Асандж днес се жени в затвора

Джулиан Асандж днес се жени в затвора

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж ще се ожени за дългогодишната си партньорка Стела Морис днес в затвора с висока степен на сигурност в югоизточен Лондон, съобщи Ройтерс.  Сватбената рокля на Морис и килтът на Асандж - намек за неговата за семейните връзки с Шотландия - са създадени от британската модна дизайнерка Вивиан Уестууд, която и преди е водила кампания срещу екстрадирането му.

На церемонията ще присъстват четирима гости, двама официални свидетели и двама охранители.

Асандж е издирван от американските власти, за да бъде изправен пред съда по 18 обвинения, свързани с публикуването от "Уикилийкс" на огромни масиви от  поверителни американски военни документи и дипломатически телеграми.

50-годишният мъж, който отрича да е извършил каквото и да било нарушение, е задържан в Белмарш от 2019 г. насам, а преди това се укриваше в еквадорското посолство в Лондон в продължение на седем години.

Докато е живял в посолството, той стана баща на две деца с Морис, адвокатка, по-млада от него с повече от десет години, с която се запозна през 2011 г., когато тя започва работа в правния му екип. Връзката им започва през 2015 г.

Церемонията  ще се състои  в затвора, където присъдите си са излежавали някои от най-известните британски престъпници, включително убиецът на деца Иън Хънтли.

Този месец на Асандж беше отказано разрешение да обжалва във Върховния съд на Великобритания решението за екстрадирането му в САЩ. Той все още може да оспори всяко решение на правителството да одобри екстрадицията му.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • Жоро

  23 Март 2022 10:01ч.

  Демокрацията поне това разрешава!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  23 Март 2022 11:31ч.

  Путкинкрацията и това не разрешава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благодаря

  23 Март 2022 10:19ч.

  Честито, Джулиан! Голям човек си. Пожертва живота си за човечеството, но то дали заслужава тази жертва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола

  23 Март 2022 11:32ч.

  Странно, Афера.бг писаха,че щял да се омъжва в затвора за известен в българските политически среди хомосексуалист. КК му били инициалите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи