Джорджа Мелони: Джендър идеологията вреди на жените

Джорджа Мелони: Джендър идеологията вреди на жените

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Джендър идеологията ще навреди на жените, заяви днес министър-председателката на Италия Джорджа Мелони, цитирана от агенция АНСА.

В интервю за най-новия брой на женското списание "Грация" (Grazia) Мелони каза, че човек днес претендира едностранно за правото да се самоопределя като мъж или жена, без да се изисква какъвто и да било друг начин за определяне на пола, било то хирургически, фармакологичен и дори административен. Мъжкото и женското начало са вкоренени в тялото и това е неоспорим факт. Вредно ли е това за жените? Вярвам, че да: днес, за да бъдеш жена, се смята, че е достатъчно да се обявиш за такава, докато същевременно се работи по това да се заличи тялото, същността, разликата." 

Първата жена премиер на Италия подчерта, че "жените са първата жертва на джендър идеологията" и че "много феминистки също мислят така", предаде БТА.


Източник: БТА

 

 

Коментари

  • ценител

    01 Март 2023 18:34ч.

    ами сега?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха

    01 Март 2023 18:43ч.

    Тоест феминистките се изкарват жертви на собствената си идеология. За справка, феминистката ласбийка Джудит Бътлър ги популяризира тези идеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАРИЯ

    01 Март 2023 19:36ч.

    Джендър идеологията и всички тия глупости са вредни за ИСТИНСКИТЕ жени. Тези от нас, които не сме "менструиращ човек", а ЖЕНА. Колкото до феминизма. Равноправието е въпрос на елементарна култура в нормалните общества. Българското не е такова. И няма да бъде още сто пъти по сто години. Пример. ЕДИНСТВЕНАТА причина да напусна България е фактът, че заплащането ми винаги е било значително по- различно от това на колегите- мъже. По- ниско, разбира се. Аз съм неврохирург. Не може да ми плащате два пъти по- малко, защото съм жена. Да не говорим за коментари като " в тая болница мъже- хирурзи няма ли!" Хирургът или е добър, или не е. И това НЕ зависи от пола. Така че във феминизма има смисъл. Особено що се отнася до първобитни общества като българското. Джендър идиотщините вредят на жените. Точка. А като лекар имам да кажа само ЕДНО нещо. В този свят има ДВА пола- мъжки и женски. Така съм учила. А аз съм учила много и дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    01 Март 2023 19:58ч.

    общо взето, бива. но ето това не бива, и то хич: 1. "Особено що се отнася до първобитни общества като българското." - не звучи добре за който го казва (първобитно е, ако ме разбирате), а и не е съвсем верно. обществото ни е успяло да стигне до тук, където сме. хубаво, лошо - това е. да отбележим, че е едно от малкото което противостои на тая проказа - дж.ендермерията. 2. във вашите среди парите имат по-голямо значение, отколкото в която и да било друга каста. а не трябва да е така. при вас и при учителите - просто не трябва. това е по-вредно за обществото от неговата първобитност, чини ми се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тох

    01 Март 2023 19:59ч.

    Продължавай да учиш. Половината, което си изписала, е плод на някаква болна фантазия, и лично разочарование. Човек се учи цял живот, някои не се научават никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    01 Март 2023 20:03ч.

    Думите с повишен курсив от текста са: истинските; жена; единствената; не; едно. За каквато и меритокрация да апелираш, мъжът има много повече опит в нахакване и инвазия в плътта. Лов и разчленяване, кожодерство, секс, воюване, изместване - мъжът в безкрайното си нахалство е проправил път към осезания, каквито жената никога не би постигнала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    01 Март 2023 20:16ч.

    Причината да напуснеш България вероятно се нарича Германия. Германия е така умела в мотивацията, че съвсем е измила морала от съзнанието ти - това петно - замествайки го с доходи и всякакви социални облаги. Лично аз на неврохирург не съм плащал никога и не смятам да го правя, така че, бъди добра и си стой в Германия, където би била полезна някому.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    01 Март 2023 20:23ч.

    Не може да си добър неврохирург и едновременно да си суетен човек. Защо се поставяш в обективизъм, представяйки и излагайки ни се - за да те объркаме ли? За да си добър неврохирург, трябва да си субект. В момента нали не си в операционната и не пишеш от телефона си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой уби лара от пийкса

    01 Март 2023 20:24ч.

    @Свиленчо, Ставаш все по-добър в пропадането си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мигранти, стойте си в миграция. Не ни трябвате тук.

    01 Март 2023 20:29ч.

    Българи има в България. В чужбина има чужденци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой уби лара от пийкса

    01 Март 2023 20:38ч.

    @Мигранче, ти с какво право говориш от името на всички? Кой си ти, че да казваш кой трябва и не трябва да се връща в родината си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    01 Март 2023 21:01ч.

    Не е достатъчно да си неврохирург, за да си наясно със себе си. Натрупаните години също не помагат в това отношение.Менструращ човек ли си, не си ли, и по какви причини не си, е отделен въпрос. п.с. Българското общество е не повече" първобитно" в сравнение с немското, или английското да речем. Омръзна ми да слушам оди за западните общества, които нямат нищо общо с истината. Чуждопоклонничеството и националния нихилизъм меко казано не са добродетели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпо

    01 Март 2023 21:49ч.

    Абе точно в бг никога не е било на жена лекар да се плаща по-малко, само защото е жена. Ако си некадърна е друг въпрос, некадърна си и на Запад

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    01 Март 2023 22:01ч.

    @кой уби лара от пийкса, неосъществен тартор, да не би да долавяш с шестото си чувство самоинициативността ми, за теб равносилна на враждебност? Совата не се интересува кой е убиецът и кого е убил, селянче, формирано сред психични видения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария, днес си неврохирург, вчера беше юрист

    02 Март 2023 4:41ч.

    Айде стига глупости, неврохирург или работи като неврохирург, има свой кабинет или работи в отделение по неврохирургия в държавна или частна болница. Това е голяма глупост, ама голяма, което значи едно, Не си никакъв неврохирург! Никакъв! Защо изобщо я коментирате! Толкова босо мнение за работата в медицинската сфера, айде по-леко! Била неврохирург! Та аз един от моите приятели доктори не знаят сайтове ни Гласове, ни ПИК, ни Поглед, ..... те не се интересуват! Камо ли да пишат мнения! Те нямат време да си починат, а нашата неврохирурГичка, чак мнения пише! ............... Как и се/ му се връзвате изобщо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нееее, това е вече наглост!

    02 Март 2023 5:10ч.

    Напуснала България, щото и плащали по-малко, отколкото на мъжете! ............ Няма как заплатата на когото и да е било, да се определя според пола. Особено в държавните болници. Там всичко е таблици, счетоводство. Значи, счетоводителя определя заплатите на докторите! .......... Прекаляваш, Мария ли си, Маринчо ли си! Не пипай докторите! У нас заплащането в държавните болници е кофти, точно защото това е начинът да насочат на запад и зад океана кадрите на България. Това е политика, в колониите да няма образовани. И за никаква полова принадлежност не става дума! Не подценявайте аудиторията и стига с тия НПО глупости! .......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    01 Март 2023 20:21ч.

    А редно ли е да няма равноправие при еднакъв труд еднакво заплащане? Откъде накъде трябва да се омаловажава женския труд? Това са стари разбирания на "някои" български мъже и не са за ръкопляскане най-малкото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    01 Март 2023 20:28ч.

    Може. Ако работиш "box ticker".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига глупости!

    02 Март 2023 4:44ч.

    Няма равен труд, има резултатен! Айде да питаме големите корпорации, защо договорите им са, ако си жена, да се подпишеш, че да речем предстоящите пет години няма да излизаш в майчинство! Това за равенство на труда е дъвка и нищо повече!!!!!! ДДДДДДъвка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАРИЯ

    01 Март 2023 20:46ч.

    Леле. Каква лавина от комплексирани, малограмотни, трогателно идиотски коментари. И това- само в резултат на едно ЛИЧНО мнение. На което имам право все пак. И в което мнение няма НИКАКВИ лични нападки. За разлика от доста от коментиращите "непървобитни". Първо и преди всичко- да се обръщате на "ти" на непознат публично- дори в "демократичния" интернет, е признак на първобитност. Първите седем. Приличните хора си говорят на "вие". До "Ценител". И защо парите да не са важни за моята " каста"? От къде на къде!? Като отида на опера, не ми подаряват билета, защото съм лекар. Като отида в магазина, не ми подаряват сиренето, защото съм лекар. ВСИЧКИ работим за пари. Така че хайде стига с това сиромахомилство и лицемерие. Общество, което ОТКАЗВА достойно заплащане на учители, лекари и армия е ОБРЕЧЕНО общество. И това е всеизвестна истина от време оно. Не съм открила аз топлата вода. Уча латински от девет годишна. Ходя на уроци по химия и биология от 11. Говоря пет езика. Имам три клинични специалности. Цял живот уча. Не спирам. Така че да- трудът ми и умът ми струват пари. Много пари. Това е положението. "Свиленчо" дори не смятам да го коментирам. Милият женомразец, сексист мамин сладък. Не е Ваша работа кога съм в операционната и дали пиша от телефона си. И да, Вие точно за неврохирург няма как да платите- за да имате проблем с мозъка, първо трябва да имате мозък. А коментарите Ви навеждат на това, че нямате кой знае какъв. И за да спите спокойно- НЕ работя в Германия. Изобщо не работя в Европа. Има места по света, които могат да предложат повече на човек като мен. И не сте прав, " Свиленчо"- аз не съм добър хирург. Аз съм отличен хирург. Не съм губила пациент от 2018- та. Например. Нали знаете какво казват за нас, хирурзите- хирургът е толкова добър, колкото жив е последният му пациент. Е, моите са си съвсем добре. Благодарение на изключителните ми умения и професионализъм. Колкото до суетата- тя е присъща на простите и недоволни от живота си хора. Хората като мен, които знаят какво не знаят и какво искат да постигнат, не са суетни- те просто знаят цената си. Във всеки смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    01 Март 2023 21:27ч.

    Щом се намираш на място, което ти предлага много повече, отколкото би ти предложила Германия, взимай колкото можеш да носиш! Живот един път се живее! Не знам какво говорят за вас, хирурзите. Дори не помня да съм участвал в разговор за хирурзи. Значи - хирурзомразец. Или пък не. Ти на първо място си жена, а после си професионалист, което ме връща в баналните релси на регулацията "женомразец". Имаме в Плевен "Сърце и мозък" - за това ли става дума? Първо беше магазин за матраци, помня го отдавна. Изглежда бизнесът се е разширил в на пръв поглед странична сфера, понеже туриха заграждения в обширен двор, в който построиха тази болница. Магазинът за матраци не е извън оградата. Апелът ти да спим ми се вижда съвсем уместен, ако действително първо е спането на матрак, а после е превъплъщението в пациент. За теб сигурно липсата на матрак е равносилна на безмозъчност... И накрая: първите седем в куртоазия ли трябва минават? Ако е така, Боже, вземи им децата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Благодарение на изключителните ми умения и професионализъм"

    01 Март 2023 21:46ч.

    Те тук вече пресоли манджата уважаема. Това и Господ бог не би си позволил да каже за работата си при сътворението на човека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпо 2

    01 Март 2023 21:57ч.

    Даже може би наистина си некадърна, просто на Запад заплатата е по- добра от тази в Бг. Ако беше корифей , в Бг щяха да те позлатят. И няма нищо общо с пола, точно в Бг. Познавам доста жени, макар и в др области на медицината и точно полът - никога не им е пречил на доходите. Така, че…. способности

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпо 3

    01 Март 2023 22:05ч.

    Малко е прекалено сама да се оценяваш като отличен хирург. Това че си в чужбина , а не в Бг - не те прави такъв. Също и езиците. Не 5 а дори 10 езика да знаеш. Ръчичката и мисълата. може и да си добър хирург, все тая. Но не ми обяснявай , че в Бг полът ти , ти е пречил за дохода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Мария или както там се самоопределя

    02 Март 2023 4:33ч.

    В английския няма "Вие", което и до ден днешен не мога да преодолея и да свикна. И че прехвърлиха тази мода и у нас, макар да има "ти" и "вие", просто се счита за старомодно, макар че и аз съм за запазването на обръщението "вие", но уви, ....... май нямаме право на избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марийке, Марийке! Още малко и ще се резнеш по погрешка с бръснарското ножче, докато се бръснеш!

    02 Март 2023 4:56ч.

    Не пиши глупости, никакъв доктор не си! Латински от девет годишна учила, .............. мила моя, латинският е една основа. Добра основа за изучаване на езиците, ползващи латинската азбука. Медицинските термини на латински са друга бира. ........... Големи глупости си написала, чак ме е срам да ги чета, заради теб разбира се. Какъв напън, какъв устрем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаш право все пак. На каквото си поискаш. Обаче там.

    01 Март 2023 21:01ч.

    Там си и стой. Тук не си нужна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    01 Март 2023 21:36ч.

    България неистово има нужда от такива хора като Мария, няма значение в коя обществена сфера. Въпросът е дали те искат и дали цял живот ще носят в себе си болката и разочарованието от държавата, които са изпитали в началото на професионалния си път. Предполагам и , че при тези изключителни професионални качества и тук доходите им ще са с сравнително добри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо да не е нужна тук?

    01 Март 2023 21:36ч.

    Напротив нужна е! И за разликата при заплащането на мъжете и жените също е права, изпитвала съм го на собствен гръб. Докато в България не се научим, че заплатата зависи най-вече от качеството на положения труд, няма да мръднем на йота и да имаме какъвто и да е напредък. У нас, в много от случаите, повече получават - приятели, роднини, политически съмишленици, подлизурковци, любовници. Същите обикновено ги назначават и за началници. Та освен срещу джендърството се обявявам и против ориенталското пренебрежение към знаещите и можещи хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато в България не се научим ...

    01 Март 2023 22:00ч.

    Скъпа, можете да започнете свой бизнес. Тогава няма да чакате заплата, а всичко ще зависи най-вече и само от вашите умения и качеството на положения от Вас труд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свой бизнес?

    02 Март 2023 4:29ч.

    А, ако си харесвам професията и тя е приложима само в големи компании и институции? В много от тях битуват същите порядки, както и в държавните учреждения. Не е толкова просто, скъпи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неврохирург

    01 Март 2023 23:58ч.

    Проблемът с професионализма на жените е, че почти винаги не е на първо място. На първо място при жената е мисълта за поколението й и бъдещата му адаптивност и успеваемост. Въобще не става дума за това дали някой е по-умен или по-способен от друг, а за индивидуални приоритети. Такава е човешката морфология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Woland

    02 Март 2023 2:16ч.

    Вие, жените сега ли се усетихте , че ви клатят още докато хвърчите ? Ясно са определени ролите на мъжа и на жената още преди 10000 години . Но хората се извратиха и пак настъпват същата мотика , както при Содом и Гомора. И резултатът ще е същия - прах и пепел. Но винаги има възраждане от пепелта. Кръговрат. Енергията е вечна, просто променя формите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    02 Март 2023 4:22ч.

    Ся,спора стана много лют.Ние от доста време пишем в форума. Зная,че всеки от по горе писалите има своите основания да мисли по един или друг начин и в това няма нищо лошо. Лошо е,че се преминава към нападки и обиди,които са съвсем неуместни(по мое скромно мнение)имайки впредвид естеството на дискусията. Така,че нека се опитаме да сме на нивото на което претендираме,че сме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошото е, че някой откровено лъже и заблуждава

    02 Март 2023 5:01ч.

    Марийка има много професии, основната и е да троли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • все повече

    02 Март 2023 10:13ч.

    Зачестиха плашещо ударите в гърба от своите. Вятърът се променя, политиците са си нагаждачи и професионални лъжци, да му мислят горките заблудени душички, дето мислят, че някой го е грижа за тях. До сега ги ползваха и за това - брутално ги обгрижваха и фаворизираха. Но времената се сменят и ще бъдат захвърлени и стъпкани на бунището на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи