Джонсън в писмо до британците: Моля, останете си вкъщи! Спасете живот

Джонсън в писмо до британците: Моля, останете си вкъщи! Спасете живот
Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън, който е заразен с коронавирус и вчера постъпи в интензивно отделение, е разпространи емоционално писмо до британските граждани, което те са получили на телефоните си. В началото на писмото Джонсън информира гражданите за стъпките, които предприемат властите в борбата с коронавируса.

 

"Само за няколко кратки седмици ежедневният живот в тази страна се промени драматично. Всички ние усещаме дълбокия удар на коронавируса не само върху себе си, но и върху нашите близки и нашето общество", пише Джонсън.

 

И продължава: "Напълно разбирам трудностите и промените, които това причинява на вашия живот, бизнес и работа. Но действията, които сме предприели, са абсолютно необходими по една много проста причина. Ако прекалено много хора се разболеят наведнъж, националната здравна система няма да бъде в състояние да се справи. Това ще струва животи!" 

 

Британският премиер уточнява, че "трябва да забавим разпространението на болестта и да намалим броя на хора, нуждаещи се от болнично лечение, за да спасимм колкото се може повече животи".

 

С императиван тон Борис Джонсън заявява на британците: "Ето, защо ние даваме една проста инструкция. Вие ТРЯБВА да си останете вкъщи! 

Не трябва да се срещате с приятели или роднини, които не живеят във вашия дом!"

 

Министър-председателят уточнява, че гражданите може да напускат дома си само в крайна необходимост - като закупуване на храна и лекарства, физически упражнения един път на ден и търсене на медицинска помощ.

 

"Можете да пътувате от и до работа, но ако можете да работите в къщи, трябва да си останете у дома! Когато се налага да напуснете дома си, трябва да сте сигурни, че вие сте най-малко на два метра от всеки, който не е член на вашето домакинство. Тези правила трябва да бъдат спазвани!", нарежда премиелът.

 

Ако някой наруши правилата, полицията ще глобява и ще разгонва хората да не се събират на групички.

 

"Зная, че много от вас ще бъдат дълбоко разтревожени относно финансовия удар върху вас и вашето семейство. Правителството ще направи всичко необходимо да ви помогне да свържете двата края и да сложите храна на масата си", уверява той.

 

Британскитя премиер уверява гражданите на Обединеното кралство, че от самото начало властта се е постарала да предприеме "правилните мерки в правилното време" и подчертава:"Ние няма да се поколебаем да стигнем и по-далеч, ако научният и медицински съвет ни каже да го направим".

 

В писмото специално се подчертават правилните мерки на оглавяваното от Джонсън правителство: "Важно е за мен да изясня пред вас - всички ние знаем, че нещата ще станат най-зле, точно преди да започнат да се подобряват. Но ние правим правилната подготовка и колкото повече спазваме правилата, толкова по-малко животи ще бъдат загубени и по-скоро ще можем да се върнем към нормалното".

 

Джонсън нарича английското здравеопазване фантастично и благодари на всички, които са напърва линия в бирбата срещу ковид-19.

 

"Искам да благодаря на всички, които се трудят неуморно, за да победят вируса и по-специално на всички в нашето фантастично здравеопазване и социалната сфера в цяла Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Наистина е вдъхновяващо да видиш нашите доктори и медицински сестри и други социални работници да се изправят срещу нуждите на момента"

 

Джонсън съобщава, че "хиляди пенсионирани доктори и сестри се завръщат в здравната система и стотици хиляди граждани помагат на доброволни начала на най-уязвимите".

 

С този велик британски дух ще победим коронавируса и ще го победим заедно, пише Джонсън.

 

Ето защо в този момент на извънредно положение НАСТОЯВЯМ, МОЛЯ ви останете си в къщи, опазете здравната система и спасете животи!

 

Подпис 

Борис Джонсън

 

Писмото е изпратено след телевизионното обръщение на Елизабет Втора до британците, в което тя заявява, че заедно ще победят вируса. „Заедно ще се справим с тази болест и искам да ви уверя, че ако останем единни и решителни, ще я преодолеем". 


55-годишният премиер на Великобритания бе приет в болницата "Св. Томас" в Лондон в неделя с положителна проба от коронавирус. 

 

Вчера следобед, състоянието му се е влошило и по съвет на медицинския му екип, той е бил преместен в интензивното отделение на болницата.

 

Според BBC, той е в съзнание, но е  бил преместен в интензивното отделение като превантивна мярка, в случай че се нуждае от апаратна вентилация.  По-рано бе съобщено, че премиерът е бил подложен на "кислородна терапия" заради заболяването си.

 

Лидерът на опозиционната партия на лейбъристите Кер Стармър написа в Twitter, че това е "ужасно тъжна новина".

 

"Цялата държава мисли за премиера и семейството му в този невероятно труден момент“, пише той.

 

В британските медии не се спекулира за състоянието на премиера, но повечето коментари са, че почти сигурно той вече е на апарат за изкуствено дишане. Това е абсолютно непредвидимо заболяване и няма един сигурен модел за развитието му, коментира Sky News.

 

Според британски медии Джонсън е бил преместен в интензивното отделение около 19 часа местно време. По-рано през деня той все още дистанционно се е срещал с министри и е управлявал правителството, но нещо се е случило в следобедните часове и лекарите са препоръчали като предпазна мярка той да бъде преместен в интезнивното отделение, предава BBC

 

Джонсън е възложил на външния министър Доминик Рааб за изпълнява функциите на премиер. Джонсън прекара над седмица в самоизолация, след като разви симптомите на COVID-19, преди да бъде отведен в болницата на Сейнт Томас, Лондон, в неделя вечер за тестове.За заразяването на Джонсън бе съобщено на 27 март. Също тогава стана ясно, че неговата партньорка Кари Саймъндс, която е бременна, също изпитва симптоми на вируса и през уикенда заяви, че "си почива".

 

Източник: "Епицентър"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Gen Gurko

  07 Апр 2020 11:57ч.

  Не знам вярно ли е или е англосаксуйдурма че е болен, но той беше този който ратуваше за стаден имунитет с цената на много жертви. Чудя се дали когато го говореше, в обръщението си към нацията по телевизията, е имал предвид и себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ohoj

  07 Апр 2020 12:11ч.

  Дебел е, а болестта се изкарвала тежко от дебели , с други заболявания и възрастни. Арогантен кучи син , може и да оцелее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  07 Апр 2020 12:58ч.

  Закъсня. Милиони британци се прибраха от чужбина и НИКОЙ от тях не бе поставен под карантина. Сега заразата се разпростани и в Англия ще се осъществи италианският сценарий. Хората се съобразяват, но вече е късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ID2020

  07 Апр 2020 13:01ч.

  Както съобщи Business Insider: „Бил Гейтс влага пари в строителството на фабрики за производство на седем потенциални ваксини срещу коронавируса, дори осъзнавайки, че това означава загуба на милиарди. В интервю за The Daily Show Гейтс заяви, че: „Ще загубим няколко милиарда долара за производството на съединения, които няма да бъдат избрани, защото нещо друго ще е по-добро. Но няколко милиарда в тази ситуация … в ситуацията, в която се намираме, когато икономиката губи трилиони … заслужава си.“ https://pogled.info/svetoven/bil-geits-shte-vlozhi-miliardi-vav-vaksina.115099 Готови ли сте за „Прекрасния нов свят“? Големият брат ще се погрижи за Вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  07 Апр 2020 13:16ч.

  До " ID2020 на 07.04.2020 в 13:01 " Сега всеки извлича полза от нещастието на хората, някои като Бил Гейтс публикуват глупости за да си правят реклама. МНОГО започнаха да обещават какво ли не и до сега НИЩО не са изпълнили. Като Elon Musk, който обеща да произвежда ventilators и да снабдява цял Свят, но до сега нищо не е произвел. Закупи от Китай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи