Джонсън: Западът да се готви за продължителен конфликт в Украйна

Джонсън: Западът да се готви за продължителен конфликт в Украйна

Конфликтът в Украйна може да се проточи с години, но решимостта на Запада да подкрепи властите в Киев не трябва да отслабва. Това заяви британският премиер Борис Джонсън в статия, публикувана в събота вечерта на сайта на вестник The Sunday Times, съобщава ТАСС.

Според британския премиер Западът „трябва да свикне с дългата война“, тъй като руските власти „прибягват до кампания на изтощение“. „Обединеното кралство и нашите приятели трябва да отговорят, като дадат уверения, че Украйна ще има стратегическата сила да оцелее и да спечели с течение на времето“, пише Джонсън.

Говорейки за начините, по които западните сили подкрепят Украйна, той обръща внимание на участието в проекти за възстановяване на разрушената инфраструктура на страната. "Трябва да поддържаме украинската държава жива. Правителството на президента Зеленски трябва да плаща заплати, да поддържа училища, да доставя  помощ и да започне възстановяване, където е възможно. Това ще изисква непрекъснато финансиране и техническа помощ, за която трябва да планираме години напред“, каза британският премиер, добавя ТАСС.

 

 

 

Коментари

  • smb

    19 Юни 2022 0:39ч.

    Разбира се великобританските граждани с радост ще стоят на студено и гладни, за да са сигурни, че Украйна има заплати за своите кметове, полски полицаи и най-вече за невероятната украинска армия, която няма и една победа от началото на войната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепа на Киев до последния украинец!

    19 Юни 2022 0:44ч.

    След това да му мислят триморците! Ех, каква подкрепа на запада за триморците ще падне! Радев, къде си!? Една псувня ми е на езика...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Meсията

    19 Юни 2022 8:07ч.

    Абе, кога ще има термоядрен удар по тази клоака, наречена Западна Европа? Даже ще има и блъсканица - кой да е първи! Що мислите Борката Джонсън и онази неграмотната Лиз Трас току се изцепят по „медиите“ си с поредните глупости? Важното е ЛондонСтан и малобритания да са първи в списъка за поразяване, и да не ги изпревари Пентагона и Вашингтон !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • JohnniE

    19 Юни 2022 1:19ч.

    Западния проект потъва като Титаник - бавно и стабилно. Да шмъркат по малко бело и да свикват на икономии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    19 Юни 2022 6:06ч.

    Лидерът каза ясно в Петербург Кораба бавно и сигурно потъва,но всичко върви по план и вода има за всички

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • theoldtwo

    19 Юни 2022 6:10ч.

    Време, все някой трябва да затвори вратата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    19 Юни 2022 6:12ч.

    Тео, май не си пил кафе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това, което се случва със запада е резултат от некадърно управление, нефелна политика и бездарни личности натикани от векове в периферията на света. време е господ да ги прати в небитието

    19 Юни 2022 8:09ч.

    Джонсън говори сякаш е на небето и само наблюдава отстрани. Около него не се случва нищо, той е незасегнат от събитията и няма внезапно да го сполети беда. И англия и сащ и ес се разпадат, а джонсън го чакат много проблеми. И неговото дупе няма да остане сухо. И това е добре, защото ускорява промените. Това, което е тръгнало да става, ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От периферията на света към заличаване. Това е западния път.

    19 Юни 2022 8:21ч.

    Представляваните от джонсън са разбрали. Искаха бърза развръзка в украйна, защото вече са фалирали и са на животоподдържащи системи, но Русия няма да им я даде. Ще ги остави да изтекат в канавката, сами, заради собствената си глупост и некадърност, бавно и безвъзвратно. Русия има цялото време на света и е жива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    19 Юни 2022 8:25ч.

    веднага шом тримата глупаци (Макрон, вурста и Драги) си тръгнаха от Киев се появи този съсел на крака при Зеленски, за да не би случайно последния вземе и обяви, че видиш ли Украйна е готова на преговори. ден по- късно, следва тази новина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Британия отдавна се кара с европа

    19 Юни 2022 8:35ч.

    И това ще се задълбочава. Русия не им е единствения проблем. Най-големия е, че спасение за тях няма от никъде. Старите номера вече не дават резултати, а ги водят към края. Време е да станат духовни личности за срещата си с Бог. Да вземат пример от най-духовната личност бай дрън-общуващия с духове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кутията на Пандора

    19 Юни 2022 8:30ч.

    Отдавна европа и сащ са кутията на Пандора. Сега я отвориха и отвътре излязоха всякакви нечистотии. Русия не е хапка за всяка уста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това говорене е само

    19 Юни 2022 9:08ч.

    Да се държат укрите на бойна нога ! Да не се отпускат, да не им минават "просветления" през главите, че май ги използват в чужди планове. Избиват се против собствените си интереси ! Колкото по-дълго продължи войната, с толкова по-тежки загуби ще излезнат от нея украинците ! Краят ще бъде все един и същ. Но към момента украинците не бива да го осъзнават !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    19 Юни 2022 9:15ч.

    Джон, не ти стиска да направиш нова Кримска война, защото знаеш, че най-малкото, което ще стане, е всичките съюзници да останете без флот и авиация. Зорлем правите Путин император. А можехте без да губите излишно време да се смирите и да си намерите правилното място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борис казал, че победата на Путин ще е катастрофална

    19 Юни 2022 12:39ч.

    Аз по-голяма тъпотия не бях чувала. Но все пак си личи желанието на ционистите да кажат, че Русия е победител. Оттук нататък има само един сценарий: Москва не вярва на сълзи. Газ до дупка. Никаква милост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи