Джон Миършаймър: Русофобията подлуди много хора и те реагират глупаво на интервюто с Путин. Така е и с Хилари Клинтън

Джон Миършаймър: Русофобията подлуди много хора и те реагират глупаво на интервюто с Путин. Така е и с Хилари Клинтън

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Има толкова много русофобия и толкова много истерия срещу Путин, че самата мисъл Тъкър Карлсън да интервюира Владимир Путин подлудява много хора и ги кара да реагират по глупав начин. Такъв е и случаят с Хилари Клинтън. Това каза професорът по политически науки в Чикагския университет и носител на отличието "Р. Уендъл Харисън" Джон Миършаймър за интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин. Миършаймър говори пред Андрю Наполитано в Ютюб канала му.

Андрю Наполитано: Искам да спомена още един въпрос пред Вас. Бях информиран, че моят приятел и бивш колега от „Фокс“ Тъкър Карлсън ще интервюира президента Путин. Аз мисля, че това е страхотно! Страхотна възможност светът да види Путин в присъствието на добре познат и слабо противоречив американски журналист. Преди да Ви попитам, чакайте, да се посмея за секунда! Преди да Ви попитам за Вашето мнение, искам да видите мнението на Хилъри Клинтън за това.

MSNBC: Какво Ви говори това с Тъкър Карлсън и десните медии с Владимир Путин?

Хилари Клинтън: Показва ми, както всички ние знаем, че той е един полезен идиот, както се казва. Ако човек наистина чете преводите на това, което се казва в руските медии – те му се подиграват. Той е като някакво пале. След като беше уволнен от толкова много издания в Съединените щати, няма да се изненадам, ако се появи с договор с руско издание, защото той е полезен идиот. Той говори неща, които не са истина, повтаря купищата лъжи на Владимир Путин за Украйна, така че не виждам защо Путин да не му даде интервю.

Андрю Наполитано: Какво мислите за това, професор Миършаймър?

Джон Миършаймър: Това е типично за начина, по който официалните кръгове на външната политика, които, разбира се, включват Хилари Клинтън, се отнасят към хора, които не са съгласни с тях. Вместо да се справят със същността на диспута, те започват да обиждат с епитети. „Той е полезен идиот, той е марионетка на Путин, той не е много умен“ и така нататък.

Помним, какво каза Хилари за поддръжниците на Доналд Тръмп. Тя каза, че те са нещастници. Това изказване е забележителна глупост. И като цяло виждаме същата линия на атаки да се прилага тук. Вижте, не е нужно да сме съгласни с Путин и не е нужно да сме съгласни с Тъкър Карлсън. Владимир Путин е световна историческа фигура, той има огромно значение за Съединените щати, той има свой поглед за света, той има свое виждане за украинския конфликт, има свое виждане за администрацията на Байдън в Съединените щати.

Не би ли било добре да чуем какво мисли той по всички тези въпроси? Аз мисля, че би било добре да чуем. Тъкър Карлсън, независимо дали го харесваме или не, е много умен мъж, като цяло симпатизира на Путин, не е негов антагонист, и мисля, че това означава, че той ще даде шанс на Путин да развие своите аргументи по изискан начин, а хората могат да се съгласят или да не се съгласят. Проблемът е, че това не е начинът, по който ние действаме в Съединените щати тези дни. Има толкова много русофобия и толкова много истерия срещу Путин, че самата мисъл Тъкър Карлсън да интервюира Владимир Путин подлудява много хора и ги кара да реагират по глупав начин. Това е и случаят с Хилари Клинтън.

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

Коментари

 • Тихомир Томов

  09 Фев 2024 18:18ч.

  Наследствено луди идиоти не могат да бъдат подлудени !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хилъри Клинтън беше уважавана жена политик. Беше давана за пример и гордост на нацията. Сега нивото, на което предпочита да "дебатира" е много различно !

  09 Фев 2024 18:36ч.

  Жалко за похабеният потенциал и за последствията за всички

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хилари Килъри Клинтън

  09 Фев 2024 20:09ч.

  е убийца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  09 Фев 2024 20:11ч.

  В сравнение с ваш Путьо всички са като деца с водни пистолети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  09 Фев 2024 20:28ч.

  В сравнение с твоя Путин, от когото си обсебен, "цивилизованите" са масови убийци на деца. Питай палестинците, или ООН, ако не вярваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  09 Фев 2024 22:36ч.

  В сравнение с Георги Флойдов, ти си един бял расист и ще работиш за компенсация на поробените от негри негри, които са били продадени на англичаните, за да им бачкат сртещу възможно най-малки разходи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гого

  13 Фев 2024 3:22ч.

  Още една глупава реакция :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това интервю ще съкрати времето до следващата гражданска война в САЩ

  09 Фев 2024 18:25ч.

  Те и без това не могат да се гледат. Нещо като "любовта" между хората и евроатлантиците тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  09 Фев 2024 18:27ч.

  Отвратително посредствени индивиди са узурпирали властта на Запад и управляват задкулисно. Откровено се подиграват с хората, не щадят даже и самия американски народ, който все още е запазил някакъв демократичен инстинкт за самосъхранение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  09 Фев 2024 18:30ч.

  Преди малко по новините, БНТ цитира западни медии, в които Тъкър Карлсън е наречен "крайно десен журналист". Какво ще рече крайно десен? Явно новата опорна точка на Запада е, че инакомислещите, демек враговете, са крайно десни, демек фашисти. Тц, тц, тц...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  09 Фев 2024 19:52ч.

  Добре, че има умни и сериозни хора, които могат да мислят и да действат. Такъв е Карлсън. Етикирането е инфантилен израз на страх от правота, на гняв срещу истини. А неверните квалификации като 'крайно десен' показват идейна плитчина или направо несъстоятелност. ХКлинтън не за първи път говори небивалици. Тя не е от ранга на Путин като политик и прави компенсаторни емоционални изблици. Чудесно интервю. Цял свят чете и проумява онова, което пропагандата на 'свободния свят' криви и крие. Да видим у нас Дачков ли ще е 'и сам войнът е войн'? Благодаря, "Гласове", за публикуването на интервюто на Карсън с Путин! Благодаря за уважението към българския народ да му се предостави това събитие с изключителна стойност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  09 Фев 2024 21:27ч.

  Вася Илиева, перфектен коментар. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  09 Фев 2024 18:33ч.

  Преди малко в новините, БНТ цитира западни медии, в които Тъкър Карлсън е наречен "крайно десен журналист ". Какво означава крайно десен? Явно на Запад инакомислещия, демек врага, го наричат крайно десен, демек фашист. Тц, тц, тц...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  09 Фев 2024 19:48ч.

  "Полезните идиоти" от българските и западните медии, типично по гьобелски, етикират и омаскаряват личността на инакомислещите, а не техните доводи/истини/факти, за да не бъдат чути от масите. Защото обикновения човек не би слушал някой, който е дамгосан с етикета "крайно десен/антиваксър/ковид идиот/конспиратор" и прочие, дори същият изобщо да не е такъв. Едно време така са убеждавали тълпите да горят червенокоси жени на кладите, обявявайки ги за "вещици" само заради червения цвят на косата им. Знахарите/билкарите също са ги преследвали, докато днес същите са "хомеопати" с медицинска диплома.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • брате

  10 Фев 2024 8:11ч.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откак мъжът й я направи за смях пред света, Хилърито просто озверя!

  09 Фев 2024 18:50ч.

  Ами не е лесно да четеш в един доклад от 1500 стр. по повод импийчмънта на Бил Клинтън, какво как е облизал и къде го е вкарал! И от тогава тя се превърна в това, което е днес! За смях на хората и страх на 94ичкитр и малките деца!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  09 Фев 2024 20:10ч.

  Какво ще работи тоя след като ликвидират Путин и в Русия тръгне гражданска война не знам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  09 Фев 2024 20:25ч.

  Путин умрЕ още 2022 г.! Питай МИ-6. Обаче преди това са заредили хладилниците в Кремъл с двойници, та скоро нито Путиновците ще свършат, нито кариерата на Тъкър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  09 Фев 2024 21:31ч.

  Хахаха, Куци, недей така бе, брат.:)))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  09 Фев 2024 22:38ч.

  Репортер от фронта между силите на джендъра и тексасците! Други умни въпроси?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ......

  10 Фев 2024 0:21ч.

  ➕➕➕➕➕........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .......

  10 Фев 2024 0:30ч.

  Пояснение: Плюсовете са за отговорилите на КИМ ПУТ ИН , това недоразумение докога ще ни се мотае по форумите !...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  09 Фев 2024 20:13ч.

  На Хиларито кой е виновен, че не може да направи свестен минет на мъжа си? Ама, ха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  09 Фев 2024 20:34ч.

  Жената не е виновна, че не е под 14-годишна възраст, че да "вдига самолета" на Билчо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как започна интервюто с Путин

  09 Фев 2024 21:22ч.

  След като Кътър му зададе първия въпрос, Путин погледна нагоре, оправи нещо на ръкавите, и каза и попита, това топ шоу ли ще бъде или сериозен разговор. .... ........................ При което Кътър се разсмя по американски типичен начин, за да прикрие изненадата си и да си даде време да се освести и блокира. ............................. Беше трудно да се гледа как се гърчи. Трудна работа да угодиш на всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гого

  13 Фев 2024 3:27ч.

  Особено на теб очевидно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  09 Фев 2024 22:14ч.

  Някаква дeбилна старица, чийто единствен "успех" в жалкият и живот е, че навремето е завъртяла главата на едно наперено тромпетистче, нарича "идиoт" най-влиятелния журналист в цял свят? Какво има да се коментира повече? А аз да напомня, че тая мрсна бабичка бе една от тримата сенатори, които се довлякоха тук, за да заповядат на Картофоглавия да спре строежът на АЕЦ Белене - благодарение на което сега губим и енергийната си независимост. Дано по-скоро тая твар се озъби, това ще бъде празник за нас Българите и за всички нормални хора по света !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  09 Фев 2024 22:41ч.

  Цървул пробит, с кого се сравняваш, че не те хващам, ти си загубил умствената си независимост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  09 Фев 2024 23:03ч.

  Кица не е виновна, че мъжкото достойнство на мъжа й е шест инча, и покрай него, Уйлям, не ползващите английски/британски имперски мерки, ние с метричните френски републикански мерки разбрахме, че тези шест инча са малко над петнадесет санта. Но никой не е крив на кица, освен родителите й, че се кефи, когато и на еврокомисар му набиват кол на изхода, и че Кица се държи тъпо, може би е тъпа,като еврокомисарка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еерокомисар ът

  10 Фев 2024 0:26ч.

  изперква ВСЕ ПОВЕЧЕ!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдааа

  10 Фев 2024 8:10ч.

  като смените името на жената на педофила в статията с "еврокомисар", и пак същата статия се получава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ценител

  11 Фев 2024 15:24ч.

  "когато и на еврокомисар му набиват кол на изхода..." на входа, колега. на входа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гого

  13 Фев 2024 3:29ч.

  Себе си ли имаш пред вид?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • браво на професора

  10 Фев 2024 8:07ч.

  "самата мисъл Тъкър Карлсън да интервюира Владимир Путин подлудява много хора и ги кара да реагират по глупав начин. Това е и случаят с Хилари Клинтън." Просто перфектно казано! Ами, това е то да си се занимавал цял живот с наука, а не да пазиш педофила до теб да не налита деца!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  12 Фев 2024 7:56ч.

  Леле, тия нямат спирка, запътили са се да ни унищожават и няма край!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи