Джон Кърби: САЩ биха искали бързо уреждане на конфликта в Украйна по дипломатически път

Джон Кърби: САЩ биха искали бързо уреждане на конфликта в Украйна по дипломатически път

Следвайте "Гласове" в Телеграм

САЩ не виждат никакви признаци за готовност на Русия да използва ядрено оръжие. Това заяви координаторът по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в интервю за ABC, цитирано от БГНЕС.

"Няма нови разузнавателни данни или доказателства, че Путин е решил да използва ядрено оръжие. Честно казано, няма доказателства, че той е взел такова решение. Също така не сме видели нищо, което да ни даде основание за промяна състоянието на готовност на нашите стратегически сили за възпиране“, каза Кърби.

Той добави, че САЩ и техните съюзници "наблюдават най-отблизо", но "няма индикации, че Путин е направил нещо, за да се доближи до вземането на подобно решение".

Кърби отбеляза, че САЩ биха искали бързо уреждане на конфликта в Украйна по дипломатически път: "Всички искаме тази война да приключи. Тя продължава твърде дълго. Необходимо е и двете страни да могат да седнат и да се споразумеят, да намерят изход от това по мирен и дипломатически начин", каза той.

В същото време Кърби изрази твърдение, че Русия възпрепятства началото на преговорите и "не проявява никакви признаци на готовност да го направи".

Същевременно беше съобщено, че руският президент Владимир Путин е свикал за утре заседание с членовете на националния Съвет за сигурност. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че съвещанието е с постоянните членове на съвета. Говорителят не посочи дали инцидентът на Кримския мост, който вчера беше повреден от експлозия, ще бъде сред темите на заседанието.

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • Бай Иван

    09 Окт 2022 19:43ч.

    Май някой се уплаши от последствията за него, заради взривяването на Северните потоци и Кримският мост! С мобилизацията руснаците показаха, че не се шегуват и ше стигнат до края ако се наложи! Те просто няма, какво да губят, ако НАТО (армията на САЩ им дойде под носа). Дано в САЩ все пак надделеят тези, които си дават сметка, че ще запалят света в ядрен апокалипсис! Той и Тръмп им го каза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    09 Окт 2022 22:12ч.

    Руснаците със сигурност ще стигнат до края. Но никак няма да им хареса какъв ще е той и къде се намира. Но пък ще осъзнаят много нови за тях неща, които ще им помогнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Окт 2022 19:49ч.

    Велика Русия не е нито Авганистан, нито Ирак, нито Либия! Това е ядренна сила, която за 30 до 60 мин. може да изпепели САЩ! Може да си представите, какво ще се случи с такива мегаполиси, като Ню Йорк при термоядренна екплозия над тях, като знаете, какво се случва в тях само когато спре тока за няколко часа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро редкозъбия

    09 Окт 2022 20:21ч.

    Укрйнците? Кои са тези? Не знам да има такъв народ? Да не си го написал грешно бе, олигофрен? Там ще си и останат на 25 км. от Херсон. Практически нямат армия вече, дават колосални жертви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    09 Окт 2022 20:25ч.

    Има, бе Мунчо, признати и от Елцин и от др. ти Путкин и като народ и като държава в нейните граници. На кой му дреме какво мислите един файтон бг фашета, и С. корея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро Редкозъбия

    09 Окт 2022 20:31ч.

    Проблемът, тъпако е, че пишеш грешно, щото си неграмотен трол. Другият проблем е, че такава нация като украинци няма. Също няма македонци, няма косовари, няма и кипърци, тия либерални лайна кой как се определя си ги заври отзад. А границите на измислената, бивша Усрайна дори не са признати от ООН, не че то е фактор вече. А фашистите сте вие и верно сте една каруца измекяри. Слава на Россията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за твоя информация

    10 Окт 2022 2:12ч.

    Държавите Украйна и И*раел, за разлика от всички останали държави в света, НЯМАТ заявени в ООН граници. Всички други държави имат, а тези двете - не. Което значи, че може да си ги променят (разширяват или свиват) без сложни топографски операции. Защо това е така - някой може и да знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • националният флаг на И*раел

    10 Окт 2022 2:18ч.

    е бял правоъгълник със синя звезда (на Давид) в центъра и две сини хоризонтални ивици. Казват, че ивиците символизирали реките Нил и ... Ефрат, т.е. хипотетичните държавните граници на "Велик И*раел"... Бъдещето ще покаже къде ще се фиксират държавните им граници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Окт 2022 19:53ч.

    Учудвам се, как може да има такива малоумници, които си мислят, че може да има ограничена ядренна война! Същите тези малоумници подкукоросват нацисткия режим в Покрайна да обстрелва Запорожката АЕЦ, като си мислят, че радиоактивността ще зарази само Западна Европа и Русия! (За Покрайна на тях изобщо не им пука! За тях това е вражеска територия!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    09 Окт 2022 20:14ч.

    какво те учудва? Имаме трол с никнейм Копейкин, който ръси само глупости от сутрин до вечер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо мравояда от ДБ

    09 Окт 2022 20:34ч.

    Ми тъжен живот води нашия трол, може и да е жена, грозна, самотна и смешна или мъж със същите характеристики. Ама за няколко доларчета ще драска глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    10 Окт 2022 6:51ч.

    Биха, ама?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи