Джон Кърби: Примирие в Украйна е неприемливо за нас. Русия и Китай искат да пренапишат правилата на играта в световен мащаб

Джон Кърби: Примирие в Украйна е неприемливо за нас. Русия и Китай искат да пренапишат правилата на играта в световен мащаб

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия и Китай се опитват да разклатят международния ред. Това заяви координаторът по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в интервю за "Фокс нюз".

Според него Китай и Русия „са две държави, които се борят срещу този международен ред, основан на правила, който Съединените щати и толкова много от нашите съюзници и партньори са изградили след края на Втората световна война”.

И добави: „Те биха искали да пренапишат правилата на играта в световен мащаб.“

Кърби каза още, че Съединените щати ще следят внимателно какво ще излезе от обявената среща между китайския президент Си Дзинпин и руския президент Владимир Путин тази седмица в Русия.

„Те засилват сътрудничеството и отношенията си със сигурност напоследък“, каза Кърби за двете суперсили.

Китай наскоро предстви план от 12 точки, предназначен да сложи край на руско-украинската война. Кърби каза на водещия Майк Емануел, че администрацията на Байдън остава подозрително настроена по отношение на намеренията на Китай, когато става въпрос за тази война.

Кърби обяви, че към момента САЩ смятат примирието в Украйна за неприемливо. Той подчерта, че Вашингтон също се противопоставя на призивите за примирие в републиката след предстоящата среща между руския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин.

„Защото примирието само ще ратифицира придобивките на Русия до днес и ще даде време на г-н Путин да подготви нови хора и да планира нова офанзива, когато му е удобно“, обясни представителят на американските власти.

Кърби каза, че се надява президентът на Китай да поддържа отворени „линии за комуникация“ с президента Джо Байдън и също така да търси украинската страна на историята чрез дискусии с президента Володимир Зеленски.

"Надяваме се, и сме го казвали и преди, че президентът Си ще се обади и ще разговаря с президента Зеленски, защото вярваме, че китайците трябва да разберат украинската гледна точка", каза Кърби.

Източници: Politico, БНР, dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • Самотният вълк

    19 Март 2023 18:25ч.

    Джони Джони Русия и Китай не само ще разклатят твоят световен ред ,но ще го и унищожат .Бъди сигурен във това .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    19 Март 2023 22:01ч.

    Моля другарко Владко ми развали легото... Истината е, че някой отгледа цяло поколение принцове безхаберници на запад които сега са в когнитивен дисонанс - "ама как така не ми работи джойстика? " 10 царе ще има преди да дойде антихриста. Значи и десет царства. Държавна тъкан вече няма. Никъде. НИКЪДЕ. Има театър. Технологична пропаст между огромното множество и малцинството взимащи решения. Остава ни една непревземаема крепост - нашето сърце. То е полето на последната битка. Да се държим о Вярата на Свети Цар Борис, на Левски, на св.св. Кирил и Методий... Боже помогни ни да опазим България в пълнотата на Православната Вяра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светът отхвърля вашия световен ред, не го щем, свиквайте

    20 Март 2023 7:47ч.

    На път сте да пожертвате всички украинци за да си запазите вашия световен ред. Но когато свършат украинците, тогава какво ще правите? Подготвяте грузинците, арменците, казахите, молдовците? Това ли правите? Грешна сметка! Китайците и индийците са в хиляди пъти повече от всички други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изобщо не ни пука, какво е приемливо за вас

    20 Март 2023 7:55ч.

    Единствената държава, употребила без никаква нужда атомна бомба, в края на една прикючила война, плаши света с руското ядрено оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Примирие в Украйна е неприемливо за нас"

    19 Март 2023 18:27ч.

    Направо си признава, че използва по най-циничен и геноциден начин, чрез назначен прокси-режим и социален инженеринг (вкл. масова наркотизация), човешкия потенциал на цяла една страна, за да си запазва егоистичните привилегии в глобален мащаб. Разбира се, че решението на т.нар. МНС за арест на Путин не дойде случайно - поискаха да откажат Китай от съюзни връзки с Русия в самото навечерие на посещението на китайския партиен и държавен ръководител... или да превърнат волята на другаря Си Дзинпин в пробен камък за собствените си перспективи оттук нататък, разбира се, опитвайки се да я пречупят заради заради подсилване на конюнктурни съображения. Това обаче е едно действие, продиктувано от крайно отчаяние - и все още колебаещите се едва ли ще останат заслепени от блясъка на тия абсолютни подлеци и гамени, представящи се за миротворци и вселенски правораздавачи, представете си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванчо

    19 Март 2023 18:34ч.

    Ми значи са на прав път, за да се пЕниш толкова. Още ли не сте разбрали че никой не ви иска вече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според него Китай и Русия „са две държави, които се борят срещу този международен ред, основан на правила, който Съединените щати и толкова много от нашите съюзници и партньори са изградили след края на Втората световна война”.

    19 Март 2023 18:37ч.

    Кирби лъже както винаги. Няма ред установен на правила, а на международно право, което САЩ унищожиха напълно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    19 Март 2023 19:12ч.

    Абсолютно съгласен с този коментар. Няма какво да се добави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 19 Март 2023 18:37ч. Кирби лъже както винаги. Няма ред установен на правила, а на международно право, което САЩ унищожиха напълно.

    20 Март 2023 4:12ч.

    Правилата са били установени на срещите в Ялта и Техеран, а нарушаването им е национален политически спорт в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    20 Март 2023 7:51ч.

    По кои точно правила САЩ нападнаха Виетнам, Камбоджа, Корея, Ирак, Либия, Сирия, Панама, Афганистан, Косово, Сърбия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    19 Март 2023 18:41ч.

    Ето затова толкова много мразят Тръмп - идеята беше още предишният президентски мандат да стане войната в Украйна и Русия щеше да е по-неподготвена. Затова САЩ излязоха толкова бързо от Афганистан когато дойде Байдън и уж изоставиха толкова много техника. Просто Тръмп ги забави с 4 години, които Путин използва, а планът на дяволитите не отчете разликата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеята беше да вземат Крим и да заемат позиции

    19 Март 2023 20:09ч.

    Не се получи. Оттук нататък само надолу на петродолара. ...... Забелязали ли сте, че президентите на всички държави, които имат петрол, все са диктатори според САЩ. И Кадафи, и Саддам, и Асад, и в Южна Америка е същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай шиле

    19 Март 2023 18:41ч.

    Много лаещи кучета напоследък, май си плачкат за новичок... :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всичко при США е фалшиво още от първата дума

    19 Март 2023 18:44ч.

    Обяснете ми с две изречения как мечтаещият да бъде глобален хегемон (както виждате той си го признава) съчетава това непреодолимо свое желание с демокрация и уважение към опозиция и другомислие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    19 Март 2023 19:54ч.

    Не се съчетава: глобална хегемония и демокрация са взаимно изключващи се. В конкретния случай тезата на този стратег не е демократична. Може да е стратегическа за Белия дом, но е проблемна с дисбаланса си даже и за него. Демократическата партия на САЩ има дефицит на вярна стратегия и позицията на този неин представител го показва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еднорог

    19 Март 2023 18:46ч.

    Човека е искал да каже "свят изграден върху постоянно променящи се правила (от тях)". Иначе с всичко друго съм съгласен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    19 Март 2023 18:51ч.

    Не, Русия и Китай се противопоставят на вашия ред американци ("нация" на 200 години-тръгнала срещу 3000-дна империя), които се опитвате да въведете....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То това не е ред на американците!

    19 Март 2023 20:06ч.

    Това е издевателство над целия свят. Кой знае защо, все си мисля, за Куба! С какво Куба им пречеше на американците толкова години, та ги обрекоха на глад с ембарго, санкции, претенции! Американската демокрация е извиване на ръцете на по-слабия. А светът стана изключително слаб, когато простите глави на Елцин и Горбачов разтуриха Варшавския договор. Е след това американците още по-гладни станаха и се самозабравиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой все още съмнява ли се, чия е тази война?

    19 Март 2023 20:02ч.

    И кой направи всичко възможно да вкара Русия в нея? Да не се връщаме много назад, достатъчна е 2014 година. Мераците на САЩ да приберат Крим след преврата в Киев не успяха. Започва се лудо въоръжаване на Украйна, не заради украинците, а заради американците. И резултатът е налице, смърт и мизерия за украинците, а САЩ са още по-гладни! Дето е казал някой някога, лесно е да нахраниш гладния, трудно е да нахраниш сития!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    19 Март 2023 20:05ч.

    Там е работата, че след края на Студената война няма установен нов международен ред, което даде възможност на САЩ да се разпищолят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правов ред има на хартия, няма институции които го прилагат на дело

    19 Март 2023 20:57ч.

    това и у нас е така и затова ние е познато до болка. А по света това се видя още преди 20 години, когато Отан бомбардира Сърбия и особено след СВО-то на Джордж Буш срещу Ирак. Тогава водещи журналисти принудиха Кофи Анан (лидер на ООН) да признае че е длъжен да въведе санкции на США. Призна с половин уста и нищо не направи. "Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо (Едмънд Бърк (1729 - 1797), английски държавник).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    19 Март 2023 20:32ч.

    Защо америкосите се напъват да съобщават на целия свят, че техните управляващи са лишени от здрав разум? Ние отдавна знаем това. Приключи се с двойните стандарти. Значи те и целият ЕС могат да изпращат оръжия в Окраина, а Китай не може да изпраща на Русия, така ли? Не са познали. Колко деликатно си мълчат за С. Корея, че Кимчо как се е натопорчил, да се готви Западното крайбрежие.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко империи ги няма,

    19 Март 2023 20:53ч.

    защото някой пренаписва правилата на играта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пренаписва тоя, който може

    20 Март 2023 8:53ч.

    Това е като въпроса: “Кой я чука тая хубавата мацка?”. И отговорът винаги е един и същ: “Тоя, който може”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    19 Март 2023 21:14ч.

    Доколкото си спомням Съветския Съюз е главния победител във ВСВ,така,че всякакви измислени правила без Русия като негов правоприемник са невалидни.Колкото до съюзниците ви,по голяма част от тях бяха съюзници на третия райх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Борисов Георгиев

    19 Март 2023 21:30ч.

    Ето кой запали войната! Ето кой не иска тя да свършва! Защото сме далеч от последния украинец и още по-далеч от последения руснак. Ще си платите и Вие. Е, не за всичката мръсотия, която сътворихте на останалия свят. Бог е справедлив ! Да живее Русия! Да пребъде славянството! Бог да пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    19 Март 2023 21:58ч.

    А вие какви интереси имате в Украина? Време е семейната разпра между холандците да спре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Март 2023 22:24ч.

    Този път си я пишете без нас! Нямам намерение да давам живота си за вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко са жалки краварите!

    19 Март 2023 22:35ч.

    Тежко се пада от високо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чем Пер Ин

    19 Март 2023 22:40ч.

    Кърби и бандата са наакани като пеленачета. Още не знаят, че най лошото за тях предстои. Ще свикнат. Със всичко се свиква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време е

    19 Март 2023 23:18ч.

    Вашият "международния ред" е беше ред на скритата дуктатура; сега това е ред на откровената, фашизирана диктатура. Крайно време е да се пренапише от Русия и Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    19 Март 2023 23:36ч.

    Те вече са го пренаписала (новия световен ред), ама вие нещо сте неграмотни и не можете да четете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мечката и дракона срещу лешояда (белоглавия орел)

    20 Март 2023 0:01ч.

    Най-после си признахте, че това не е война за Украйна, а глобална битка за Нов световен ред. И както казва Тони Димитрова: “За всеки хитър гъз се намира по една хитра клизма”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чупката!

    20 Март 2023 0:04ч.

    Прибирайте си краварите от базите в България, козите от Козяк и пайдос! Нямате работа тук по тези земи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    20 Март 2023 0:05ч.

    Изградили сте свят който носи само война, насилие, омраза, извращения. Вашия свят няма уважение към хора от други конфесии и националности. Извращенци сте. Занимавате се само с унищожаване на мирното население и грабежи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джон Кърби: Примирие в Украйна е неприемливо за нас

    20 Март 2023 0:08ч.

    Чакай бе пич, нали уж се бият Русия и Украйна, вие къде се слагате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Ир Сен

    20 Март 2023 0:09ч.

    Като се протрие и скъса съвсем украинския кaпyт и ти опре големия на голо, ще се сугласяваш на всичко! И всичко ще ти е приемливо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манговците и латиносите ще ви разкажат играта

    20 Март 2023 0:12ч.

    Давам ви още една година да се перчите и после ще свиете перките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалности

    20 Март 2023 0:14ч.

    Както се очертава една тотална загуба в Украйна ще изхвърли "демократите" от Белия Дом поне за 4 мандата напред! Което, явно, е по-приемливо за дедо Джо и Кърби!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бирлибан

    20 Март 2023 2:06ч.

    За България е важно да спазва абсолютен неутралитет. Защото сега се чертаят линиите на новата желязна завеса. България е най добре да стане офшорна зона със статут на данъчен рай , без ангажименти към никакви съюзи и алианси. United Kingdom of Bulgaria. Малдивите на Балканите или Фиджи на Балканите. Да не им е зле на Фиджи , гледат си кефа и си чешат трътките по цял ден. За България това е най доброто. Обаче кой ще го реализира ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брюкселска зелка

    20 Март 2023 6:27ч.

    Няма да е зле да си припомним думите на др. Сталин, казани след срещата в Ялта: „Попитах г-н Рузвелт, да ми обясни, каква народна власт представлява „демокрацията“, а той ми отговори, че демокрацията е власт на АМЕРИКАНСКИЯ народ!“ Това обяснява всичко и всички приказки са "установените правила"... Рузвелт го е казал направо: "правилата ги установяваме ние и са такива, каквито устройват НАС, а вие сте длъжни да се съобрасявате, т.е. да се подчинявате", иначе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо вечно няма

    20 Март 2023 8:02ч.

    И Римската империя е мислела, че е вечна, но я няма вече. Времето безпощадно изтрива излишното. Бай, бай…Байдън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евг

    20 Март 2023 9:06ч.

    Днес сигурно, "мъжката" аналена, ще каже, че не е разбран правилно. Визуално джони си прилича с аналена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А патриотична партия начело на България, дали е приемливо за вас мистър Кърби?

    20 Март 2023 9:59ч.

    И защо миналото, настоящето и бъдещето на чуждите на държави е приемливо или неприемливо за вас мистър Кърби, координатор по стратегически (2) комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом, Вашингтон, САЩ?! .... Значи пред очите на целия свят САЩ са се окопали на сигурното място обградено от двата най-големи Океана и ръчкат по чуждите държави! Откъде - накъде и как решихте мистър Кърби, че точно вие имате "глобални интереси" по цялата Планета, и че всички народи и държави, трябва да ви се подчиняват?! Да не би да сте свръхчовеци? И днес - пред очите на цялото човечество ПОДКРЕПЯТЕ безумно психопатично въоръжен конфликт, вместо да работите за спасение и СЪХРАНЕНИЕ на безценния човешкия живот! Позор мистър по стратегически комуникации, позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    20 Март 2023 10:36ч.

    "Китай и Русия са две държави, които се борят срещу този международен ред, основан на правила, който Съединените щати и толкова много от нашите съюзници и партньори са изградили след края на Втората световна война"... Ами ето, тоя индивид го казва в прав текст: "Ние определяме "правилата" и никой друг не може да има думата по въпроса"!... Продължават да си правят "сметки, без кръчмаря"! Проблемът е в това, че тази епоха отмина, а неадекватността на вашингтонската администрация и васалите им, само ни води към нова световна война, която ще бележи залеза на Запада и възхода на Изтока, ако естествено не отбележи и края на тази цивилизация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    20 Март 2023 16:20ч.

    Няма шанс: "Надяваме се, че президентът Си ще се обади и ще разговаря с президента Зеленски...". В началото на Август 2022, Зеленски написал в Туитър на МВнР на Тайван: "Тайван, ние сме с теб", отговорили му: "А Вие кой сте?".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи