Джокович: Обявиха ме за антиваксър, а аз подкрепям само свободата на избора (видео)

Джокович: Обявиха ме за антиваксър, а аз подкрепям само свободата на избора (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът в световната ранглиста в тениса Новак Джокович не е против ваксините, а просто подкрепя свободата на избора. Това споделя самият той в интервю за предаването "60 минути" на американската телевизия CBS.

Припомняме, че през януари 2022 г. Джокович беше депортиран от Австралия и пропусна турнира от Големия шлем заради отказ да се ваксинира, което беше задължително условие за влизане в страната.

"Хората ме обявиха за антиваксър, а аз не съм такъв. Не съм противник на ваксините. Аз подкрепям ваксините както подкрепям свободата на избора", казва Джокович.

Джокович споделя и за отношението си към Роджър Федерер и Рафаел Надал. В началото на кариерата си се е чувствал дори уплашен от тях преди големите мачове.

За Джокович състезанието започва далеч преди да бъде ударена първата тенис топка.

"В началото на кариерата си не осъзнавах как всичко това е част от сценарий? Така че се плашех от това", споделил Джокович. "Но това също така ме мотивира да правя нещата сам и да показвам, че съм готов. Готов съм за битка, за война."

Джокович е твърдо решен да остане в играта и казва, че децата му - 6-годишната Тара и 9-годишният Стефан - са част от мотивацията му да продължи.

Но най-доброто средство за удължаване на кариерата са новото поколение съперници, които да държат Джокович нащрек, като 20-годишния Карлос Алкарас, единственият играч, победил Джокович на голям турнир тази година.

Джокович споделя, че испанецът е толкова завършен играч, колкото не е виждал от много време насам. Загубата от него на Уимбълдън е била зареждаща.

"Толкова много ме вбеси, че трябваше да спечеля всичко на американска земя, което и направих", казва Джокович.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Не им се оправдавай, Ноле

    11 Дек 2023 10:25ч.

    иРНК нямат нищо общо с ваксините. Това са генни модулатори върху всички човешки тъкани и клетки, а не само върху Имунната система. Ефектите на иРНК са зловещи, целият свят е свидетел на тези ефекти. Тромбози, флебити, инсулти и инфаркти, белодробни емболии, десностранна сърдечна недостатъчност, миокардити и перикардити, вкл. у деца и младежи, хепатопатии, бъбречна недостатъчност, сепсиси, внезапна смърт… поразени бяха стотици милиони хора ! Така че не им се обяснявай Джоко. ТЕ са сатанисти, престъпници срещу човечеството ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невежеството е сила, нали:)))

    11 Дек 2023 11:25ч.

    иРНК ваксините срещу COVID-19 спечелиха Нобелова награда за медицина ( https://bntnews.bg/news/irnk-vaksinite-sreshtu-covid-19-specheliha-nobelova-nagrada-za-medicina-1250104news.html ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама че глупак !

    11 Дек 2023 11:55ч.

    Клиницисти му изреждат убийствените ефекти на иРНК върху пострадалите . Той гъгне някакви “учени” и БТВ пропаганди ! Да допълним тогава още “прелести” на фазер и мудурна. Стерилност у жените и олигоспермия у мъжете. Малигнени тумори с фудроаянтно развитие. Левкози. Отключване на системни заболявания (колагенози), неврологична патология. Онкология с най-различна локализация. Психиатрични заболявания - “Ковидна психопатия”, която е вид тежка хипохондрия - мизофобия ! Суициди…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Определено е така

    11 Дек 2023 11:59ч.

    Който иска да вярва, но избора трябва да бъде свободен. Изследвания да искаш... https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37146127/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярващ в науката :)

    11 Дек 2023 12:02ч.

    :))) https://pubmed-ncbi-nlm-nih-gov.translate.goog/34704459/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама, какво ми цитирате стари, непотвърдени проучвания и изследвания, които показват странични ефекти и изключения при ваксиниране?!

    12 Дек 2023 1:26ч.

    Изключенията потвърждават правилото. Съобщенията за случаи на миокардит, перикардит и др. заболявания, както и смъртни случаи, подозирано свързани с прилагане на ваксина срещу Covid-19, са ограничен брой и в нито един от тях не е доказана причинно-следствена връзка с приложената ваксина, поради което не може да се счита за състоятелно да се твърди, че заболеваемостта и прирастът на смъртните случаи се дължи на поставянето на ваксини срещу Covid-19.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миокардит, възпаление на сърцето и перикардит, възпаление на тъканта около сърцето обикновено се предизвикват от вирусна инфекция и са наблюдавани след инфекция с Covid-19

    12 Дек 2023 2:12ч.

    От над 99 милиона приложени дози ваксина CAEFISS/Канада докладва за 56 случая на сърдечен арест, 86 случая на сърдечна недостатъчност, 154 случая на инфаркт и 1207 случая на миокардит или перикардит след ваксинация срещу Covid-19 ( https://health-infobase.canada.ca/covid-19/vaccine-safety/ ). Случаите на миокардит и перикардит след ваксината могат да възпрепятстват пълният капацитет физическа активност на младите хора, симптомите обикновено отзвучават в рамките на една година. "Тежестта на заболяването и продължителността на възстановяването са по-големи при миокардит след Covid, за разлика от това преходно преживяване на възпаление след ваксинация", Кари Лукас, доцент по имунобиология в Медицинския факултет на Йейл ( https://medicine.yale.edu/news-article/qanda-what-causes-rare-instances-of-myocarditis-after-mrna-covid-19-vaccines/ ). Медицински експерти многократно са казвали, че ползите ( https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19/vaccines/safety-side-effects.html ) от избягването на тежко заболяване и смърт надвишават ( https://factcheck.afp.com/doc.afp.com.33R84AC ) риска от странични ефекти от ваксинацията срещу Covid-19. иРНК ваксината на Pfizer не причинява рак ( https://factcheck.afp.com/doc.afp.com.33PC3M3 ). Твърденията, че ваксините срещу Covid-19 унищожават сперматозоидите и вредят на женската плодовистост, са неверни ( https://factcheck.afp.com/doc.afp.com.33D39R6 ). Глобалните данни за безопасност показват, че ваксините са безопасни, а не по-опасни от Covid ( https://factcheck.afp.com/doc.afp.com.33YX3WN ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно

    12 Дек 2023 7:22ч.

    Ако имате данни, за научни изследвания направени по тези въпроси, които са двойно слепи и рандомизирани, моля, да ни запознаете! Публикувайте моля, ще бъде интересно да се запознаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още инфо!

    11 Дек 2023 12:06ч.

    Има и други! https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34916207/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Moderna

    11 Дек 2023 12:08ч.

    Moderna COVID-19 vaccine was linked to myocarditis or myopericarditis at 28 d (4.2 events/100 000 persons) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34916207/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    11 Дек 2023 12:23ч.

    Ноле показа че е може би най достойният съвременен шампион и спортсмен! Спорта освен забавление е и физическа култура и познаване на собственото тяло, с което не бива да се правят експерименти и да се замърсява! мРНК инокулатите не са никакви ваксини, ами генно модифицираща терапия, за прости хорица които са станали излишни с въглеродният си отпечатък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инстинктът

    11 Дек 2023 12:44ч.

    Тезата покрива процесите, но погледнато само от страната на СУБЕКТА - "елита", управляващите. Процесът има и обратна страна - това са ОБЕКТИТЕ! Имате своите основания да ги наричате "прости хорица", но се опасавям, че нещата са отишли твърде по-далеч. Модерният свят, покрая всичките си характеристики, вероятно си е поставил за цел да превърне ОБЕКТИТЕ на УПРАВЛЕНИЕТО в наивно доверяващи се, безкритично приемащи спусканите директиви. Директивата идва не като грубиянска КОМАНДА, а по-скоро като един мек натиск, оказван по всевъзможни линии - гражданска, служебна и т.н. Няма да влизам в подробности, но мой много близък човек, живеещ в ЕС, беше буквално подложен на всестранен и изключително изобретателн тормоз, ЗА ДА СЕ ВАКСИНИРА И ТО ТОЧНО С иРНК ваксина. Работи се по всички линии! Странното е, че на запад болшинството от хората имат закърнял или дори направо ДЕФЕКТИРАЛ ИНСТИНКТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ, а където все още има следи от неговото наличие, действат с принуда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проектант

    11 Дек 2023 12:49ч.

    Обърнахте ли внимание, че в момента на слизането на ковид от първите редове на обществения дневен ред, вече не се обсъжда и въпросът с иРНК. Попитах ДжиПи - какви са ваксините на Пастьор за грипа сега. Отговори ми - класически. Попитах за детските - същият отговор! Това индиректно говори, ДОРИ ДОКАЗВА, че все още не са в съсстояние да въвлекат с принуда цялата научна и медицинска общност. Има учени, медици, фирми, които са ТЕХНИ, играят им по гойдата, вътре са в ПРОЕКТА, но има и други, които вероятно мълчаливо, но се съпротивляват! Ето иде време отново да поставим въпрос - ОНЗИ ВЪПРОС!!! Ковид19 беше ли един умишлено разработен и реализиран ПРОЕКТ???!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избор

    11 Дек 2023 12:53ч.

    Западняци (сбърканяци), забравете онзи шашав слоган? Вашето спасение категорично не е във вашите ръце! Погледнете на Изток! Това е само предложение, де! Изборът си е ваш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    11 Дек 2023 14:54ч.

    И от кога един спортист се изказва ЕКСПЕРТНО по МЕДИЦИНСКИ въпроси. Не си спомням въпросният да има медицинско образование. На базата на което да има право на мнение! Да,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    11 Дек 2023 17:42ч.

    А аз да попитам, каква е вашата експертиза ? Лекар ли сте, клиницист ? Всичко споменато в 1,3,7-мо мнения е 100 % истина, факти от ежедневната ни практика. Сблъскваме се с последствията на едно гигантско, глобално престъпление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки опит да се направи връзка на повишената смъртност с ваксинацията срещу коронавирус се опровергава от два фактора, особено валидни за България

    12 Дек 2023 1:07ч.

    Фактът, че в България има най-ниското ниво на ваксинация в ЕС - само 30,1 % от населението е напълно ваксинирано, и фактът, че странаата има най-високото ниво на смъртност от коронавирус в ЕС - 5 616 смъртни случая на 1 млн. души население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    11 Дек 2023 14:57ч.

    , всеки има право на избор. Това е така. Имаш избор да си тъп, или да си жив. Когато си спортист и хората ти се възхищават телешки и ти подражават идиотски- тогава трябва малко от малко да внимаваш какви ги плещиш. Ама от къде толкова акъл да се сеща за това балканския тарикат. Имай си избора, драги. Но ти те се ограничи с това. Ти нарече ВСИЧКИ лекари "шарлатани". Ти нарече ВСИЧКИ медици "лицемери". В интервю за немски вестник. Само че много хора загубиха близки и любими хора. Нещо, което очевидно не те вълнува, драги. За протокола- ваксиниран съм. Три дози. И ако не бях- повторният КОВИД просто нямаше да го преживея. Щях да си отида. 130% съм убеден. Толкова. И защо въобще се дава трибуна по медицински въпроси на НЕСПЕЦИАЛИСТИ по медицина!? Аз да не би да коментирам тенис!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Личи ти, че си "ваксиниран"

    11 Дек 2023 15:40ч.

    Познвам много лекари, които не се ваксинираха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    11 Дек 2023 16:13ч.

    РНК препаратите, категорично не са ваксини , според медицинския смисъл на понятието. Демек, само си мислиш, че си ваксиниран☺️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    11 Дек 2023 17:52ч.

    А защо се дава трибуна на психически болни хора ? Агресивни хипохондрици и мизофоби ? Дава им се, какво да правиш - демокрация. Впрочем мизофобията по принцип има тенданция да прогресира и да се влошава. Майкъл Джексън имаше мизофобия, патологичен страх от микроби. Именно за това на концерти беше с бели ръкавици /не заради шик/ и често с маска на устата. Спеше в херметичен ковчег, за да се изолира от микробите. Психопатията му се влошавашес годините, преминаваше на все по-тежки транквиланти, сънотворни. Накрая е карал личния си лекар да му инжектира "Диприван", мощен анестетик за въвеждане в анестезия. Подтиска дишането и хемодинамиката. При едно от инжектиранията личния му доктор /не тесен специалист/ , го уби. Призивът ми към - 11 Дек 2023 14:57ч. , човече вие сте болен. Ако соматично ви се разминат заиглянията, заемайте се с психиатричния си проблем. Не искам да ви обиждам, нито засягам.Нулева пейоративна конотация ! Просто се опитайте да осъзнаете че сте болен, това е първото нещо за да предприемете спасителни действия, психотерапии, лечение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи