Джейк Съливан: САЩ не изключват възможността да ударят Иран

Джейк Съливан: САЩ не изключват възможността да ударят Иран

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан каза вчера, че САЩ не изключват възможността да ударят Иран, като посочи, че предстоят още нападения срещу ислямистки бойци в региона, предаде ДПА.

"Ще бъдат предприети още действия в отговор на ... трагичната смърт на тримата смели американски военнослужещи", посочи Съливан в предаването "Тази седмица" на телевизия Ей Би Си, визирайки удара с дрон в Йордания в края на миналия месец, при който загинаха трима американски войници.

"Трябва да се подготвим за всяка непредвидена ситуация", добави той. "И бих казал само, от гледна точка на Техеран, че ако решат да отговорят директно на САЩ, ще получат бърз и твърд отговор от нас", подчерта съветникът по националната сигурност на Белия дом.

В телевизионното предаване "Среща с пресата" на телевизия Ен Би Си, запитан за Иран, Съливан отговори: "Няма да навлизам в подробности за това, което сме отсъдили в полза или изключили от гледна точка на военни действия". "Президентът е решен да отвърне със сила на атаките срещу нашия народ", добави той. "Президентът също така не търси по-широка война в Близкия изток", отбеляза съветникът по националната сигурност на Белия дом.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • svetlana

    05 Фев 2024 9:26ч.

    Епа нема лошо.Ще гледаме.Когато едно куче побеснее му се случва нещо лошо.От наблюдение го знам.Приятен ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аритметика

    05 Фев 2024 9:28ч.

    Срещу трима загинали ще избият още стотици, а може би и хиляди... А може и още отгоре, включително от своите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    05 Фев 2024 10:08ч.

    а тия, тримцата, чий го дирят на другия край на света? за един приятел питам, пътешественик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще се наложи американско напускане на Сирия и Ирак

    05 Фев 2024 9:28ч.

    Няма полза от такива джаста праста удари, 80% от които са насочени срещу цивилни и гражданска инфраструктура. Нямате нито ресурс, нито боеприпаси за нещо сериозно. Разбира се, Иран ще отговори болезнено, а като ви знаем как обичате да си подвивате опашките, не ви вярваме на големите приказки. Освен това не се знае с какви тайни споразумения с Русия и Китай е обвързан Иран. Никой вече не може да уплашите, особено забравяйки, че война в Украйна се води вече 2 години и хората претръпнаха на заплахи откъм хегемона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лик

    05 Фев 2024 10:32ч.

    Чак се е изприщил от омраза този от арийската раса...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още едно

    05 Фев 2024 10:41ч.

    Високо експертен материал по темата, много нова информация за структурите на Ал Кудс и неминуемите отмъщения, които готвят на всеки безогледен агресор - https://dzen.ru/a/Zb9MEioe_URQa8so

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    05 Фев 2024 11:00ч.

    Ще нападнат Иран, ама нанайки. Как ще стане? С резолюция на ООН ли? Нито Китай, нито Русия ще се съгласят. Това си е предизборно изхвърляне, колкото журналята да има какво да дъвчат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    05 Фев 2024 11:13ч.

    Тоя с тая мъртвешка физиономия може ли въобще да уплаши някого, нежели ядрен Иран!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    05 Фев 2024 11:39ч.

    Хаменей призова за "сдържаност" Иран.Персите не искат директен сблъсък.Тях ги устройват "прокситата".Нетаняху обаче иска война с Иран изпилзвайки реднеците, кат инструмент.Така, че е възможно да долети "ЧЕРЕН ЛЕБЕД" отнейде. Кремъл също няма нищо протива за пълномащабнс война в Близкия Изток.Китай обаче няма интерес.Въобше пасианса е много сложен.Разногласия между съюзници и тактически съвпадения между противници....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви реднеци те гонят, драги.

    05 Фев 2024 12:03ч.

    баба Килъри, вещицата Нуланд или индийския вампир "Ники" Немарата Хейли?! Или такива като Мъск, който осигурява комуникациите на укрите? Истинските реднеци си гледат градчето - селце...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е предизвикване на бежанска вълна и заселване на Балканите , които бомбиха с обеднен уран за стерелитет и рак

    05 Фев 2024 12:05ч.

    Виж докладите на ООН за най-бързо умиращите народи - балканските източноевропейските. Кое не е ясно в неспирно провокирана война с Иран, къде гръмне нещо - Иран в устите?! Това добри хора ли са го замислили? Какво прави бившия ЦРУ Д.Петреъс на Балканите, ъм? - владее най-важното оръжие - информацията и интернета, за какво, кажете умни ЗИПе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обама влетя в Сирия без ООН, а с лъжа!

    05 Фев 2024 11:56ч.

    Последиците - разрушиха Палмира ... разрушават се паметници, памет, живата човешка история, древни цивилизации в Сирия. А какво направиха в Ирак - джихадистите уж се борили с идолопоклоничеството и отидоха с чукове да рушат безценни паметници пред очите на ООН, ЮНЕСКО - кой ги прати да рушат древните паметници?! ........... Ирак земя на древните Шумерска, Вавилонска, Асирийска култури и цивилизации - днес застрашени са древните градове НИНЕВИЯ до Мосул; НИМРУД - столица на древна Асирия. Ислямистите взривиха с мощни експлозиви стените му, а останалото сринаха с булдозери. !!! ХАТРА - бойците на ИД унищожиха руините на столицата на съществувалата през дохристиянския период Селевкидска империя бяха сравнително добре запазени. ............ В Либия - разрушиха древния град КИРЕНА "африканската Атина", по време на конфликта през 2011 г. много от съкровищата на Кирена, съхранявани в банков трезор в град Бенгази, бяха откраднати. ........ В Сирия - Църквата "Свети Симеон Стълпник" най-старата от византийската епоха, това свято място завзето от Идил които си правят тренировки там! ........... Но на съливанците не им пука за историческата памет и духовната култура на човечеството. Презрение и нищо друго към разрушителите, които подозрително целенасочено разрушават историческата памет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой има интерес да изтрие споменс за всички останали цивилизации

    05 Фев 2024 12:05ч.

    Не е много трудно да се сетим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шепа хора нямат против да станат богати за сметка на хиляди жертви

    05 Фев 2024 12:23ч.

    Къде са анализаторите? Къде са умните хора предвиждащи последствията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жажда за кръв

    05 Фев 2024 13:03ч.

    Израел го е бъз нещо от истината за могъщата древна и средновековна персийска култура, що така? Затова и нагло използва лобито си във ФАЩ - да ги набута във война с арийците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи