Джейк Съливан: Реалността е, че Путин е президент на Руската федерация

Джейк Съливан: Реалността е, че Путин е президент на Руската федерация

Администрацията на президента на САЩ коментира победата на Владимир Путин на президентските избори в Руската федерация. В хода на брифинг, излъчен от американските медии, съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Джейк Съливан подчерта, че изходът от гласуването не е бил непредсказуем, тъй като "Путин затвори политическото пространство и отстрани политическите си съперници, а някои от неговите опоненти дори загинаха трагично". 

По думите му, "нямаше нищо свободно или честно в тези избори и резултатът беше предопределен", предава "Фокус". 

Въпреки това, отбеляза Съливан, "реалността е, че Путин е президент на Руската федерация". 

"Ние трябваше да се справяме с тази реалност по време на войната в Украйна, по време на други агресивни действия на Руската федерация, по време на други стъпки, противоречащи на националните интереси на САЩ, които видяхме от този президент и Руската федерация под негово ръководство. И ние ще продължим да се справяме с тази реалност. Но тази реалност не отрича факта, че тези избори не отговарят на никакви критерии за свободно и честно гласуване", допълни представителят на Белия дом.

Коментари

  • >>>

    19 Март 2024 15:24ч.

    Хамерите все пак изхождат от реалността... Защото противно на малоумните евроистерици, те знаят, че няма как да обявят, че Русия няма президент, по простата причина, че утре ще им се наложи да водят преговори, а ако няма признат президент на РФ, няма да има, с кого да преговарят! А това означава, че могат единствено да капитулират официално и безапелационно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има гоиляма избирателна активност, което потвърждава, че хората са за Путин

    19 Март 2024 15:49ч.

    Путин отстранил опонентите си. Ако беше така, нямаше да има избирателна активност, бе американска мършо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обръщението "мърша" е за Съливан

    19 Март 2024 15:52ч.

    Писна ми от двуличието им, подлостта им, измамите им, високомерието им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    19 Март 2024 16:26ч.

    не е толкова голяма, 77%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мда... Малка е

    19 Март 2024 16:44ч.

    У нашта ппдпсгербсдсДайБг активността е цели 25%...в пъти повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 7 от 10 от всички потенциални руски избиратели са за Путин, а 9 от 10, които са гласували, фактически подкрепят политиката му (В.В. Пякин)

    19 Март 2024 16:51ч.

    Какви опоненти на Путин бе, не виждате ли, че никой не е от класата му и народът го преценява много добре?! С мошеничества и фокусничества, с каквито на Запад поставят удобните корпоративни кандидати, в свободна и независима Русия не върви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джейк Съливан: Реалността е, че Путин е президент на Руската федерация

    19 Март 2024 17:53ч.

    Сериозно? Ти да видиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сериозно ли 77% активност не е сериозна активност?

    19 Март 2024 18:36ч.

    Тогава у нас напомпените 38% активност какво са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    19 Март 2024 15:29ч.

    С прибързаните си крясъци, че не признават Путин за президент на Русия, европуделите пак се оакаха! Факт. Особено, предвид изказването на Съливан, че така или иначе Путин е новият стар президент на РФ, с което се налага да се съобразят, САЩ за пореден път поставиха ЕС васалите си в конфузна ситуация… Меко казано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    19 Март 2024 17:49ч.

    Да им е честито още 6 години хазарско управление начело с Шеломов и Мендел !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последно - САЩ признават ли Путин за президент на Руската Федерация

    19 Март 2024 15:45ч.

    Реалността я видя и я вижда цялото човечество, на което му писна от постоянното нахалство на САЩ, че всичко на Планетата им е "противоречащо на националните интереси на САЩ"! Ай сиктир! То бива и бива нахална намеса във вътрешните работи на чуждите държави, ама това тяхното в последните 30 години мина всякакви граници. Русия и Путин НЕ СА отишли "да лаят по границата и пред портите" на САЩ с оръжия, войски, изтребители, бомбардировачи и миноносци-разрушители. РАЗРУШИТЕЛИ хубаво са се кръстили сами. Позор е все да им се привиждат врагове, а не равнопоставени страни за сътрудничество. И както другите колеги по-горе са отбелязали - АКО САЩ НЕ ПРИЗНАЯТ ВЛДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ КАТО ЗАКОННО ИЗБРАН ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ, ТО САЩ С КОГО ЩЕ ПРЕГОВАРЯТ по всички въпроси - военни, икономически, природно-ресурсни ... ?! ъм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    19 Март 2024 15:50ч.

    добре, щом не е Путин, кой е, има ли протести от другите кандидати, има ли забележки от западните наблюдатели - кой унищожава бюлетини със зелена боя в урните, кой пали кабини с бюлетини

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2796

    19 Март 2024 16:07ч.

    Значи едни избори не са валидни докато САЩ не ги сертифицират ХАХАХАХА няма такива наглеци. Но балът на вампирите е към края си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАЛИНКА

    19 Март 2024 16:08ч.

    Свикнали сме с глупостите на западните малоумници. Свикнали са да коментират неща които не им влизат в работата щото руснаците пет пари не дават какви ги бръщолевят. Те обаче не си дават сметка какво ще стане когато руснаците започнат да коментират техните вътрешни дела, лоши времена ще са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците коментират работата на другите страни, защото така решават собствените си проблеми, отклоняват посоката на внимание

    19 Март 2024 16:15ч.

    А за Русия това не важи, още повече, че световните медии са американски и западни. Путин го каза пред Карлсон, когато американецът го попита, защо не докажате на света своята правота за Северен поток, ако имате доказателства. Какво му отговори Путин, няма смисъл, то е ясно. Да се бориш с американската пропаганда е безмислено. .... Перефразирам, остана ми само идеята на изказа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, прибери си вересиите, че бактън вече от Идиоти по широкия свят!

    19 Март 2024 16:13ч.

    Съливанчо, мамин-сладък, щото при вас всичко е "цветя и рози"? Затова гласуват по 150 г. люде, без лични карти; важното е правилно да гласуват! И всичко, само и само бай Тръмп да не участва, че иначе лошо! Пфу, пропаднала сган, но най-вече анатема на нашите евро-нещо си сглобкаджиите-идиоти! Пфу, again! Анадънму?👹👹👹

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • признаваме реалността...

    19 Март 2024 16:18ч.

    Че Путин е президент на Русия. Щото ни е бая страх от руските ядрени сили и искаме "незабавно" да почнем преговори по ядрените оръжия, а ако не признаем Путин за Президент , как и с кого ще започнем преговори ? Бррр ! Шубето е голям страх , а сега да видим дали мекушавият ВВП пак ще ви се хване на въдицата, или този път ще ви наложи надпревара във въоръжаването, от която ще се сдухате съвсем ? Куешчън...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    19 Март 2024 16:24ч.

    ами макрон и лайен дето не го признават, кой е за тях президентът, "веселата вдовица" ли, тя дори не се е кандидатирала, а на Венецуела кой е всъщност президентът Гуайдо ли или Мадуро?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    19 Март 2024 16:26ч.

    Аде бе, не думай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ нямаше нищо свободно или честно в тези избори и резултатът беше предопределен”

    19 Март 2024 16:52ч.

    Във Вашингтон, ти ли Джейк заведе насила руснаците да чакат на опашка с часове за да гласуват? Ти ли нареди на 55% от тях да гласуват за Путин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян

    19 Март 2024 17:14ч.

    Ама пров е човечецът. Руснаците не разрешиха на никой покойник, както и на нито един индивид без документи да гласува, а това според розбиранията на дълбоката държава на плиткоумниците е нарушаване на човешките права.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в духа на казаното от Путин

    19 Март 2024 16:53ч.

    Да го повторим пак относно случващото се в США: това не е демокрация, това е някаква смешна, абсурдна катастрофа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има интересна статистика

    19 Март 2024 16:59ч.

    Според САЩ, всяка държава, която провежда независима от САЩ политика, не е демократична. Преди 30-тина година 40% от държавите по Света не са били “демократични”. Сега над 70% не са “демократични”. Това означава, че все повече държави се опълчват на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Птибурдуков

    19 Март 2024 18:56ч.

    Има и интересна мисъл на Сталин за демокрацията: „Аз досега смятах, че демокрацията е власт на народа. Но ето „другаря” Рузвелт популярно ми разясни, че демокрацията е власт на американския народ”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    19 Март 2024 17:31ч.

    Боко Тиквата ако се избере сам с 87 % ще оревете орталъка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е разликата, в Русия 190 националносъи избраха Путин

    19 Март 2024 18:41ч.

    Реват срещу Русия, а никой не пита, защо в Америка се говори само на английски или испански, и нито едно индианско племе не е запазило родния си език. Или пък докараните от Африка чернокожи, .... Къде е техният език? Къде са техните традиции?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мишо

    19 Март 2024 17:49ч.

    Днес излезе новина че Нигер прекратява военното сътрудничество със САЩ .Една по една държавите започват да се отдръпват от държавата която създава конфликти по целия свят за да помпа своята военна промишленост и да източва ресурсите на съответните държави.И защо НАТО съществува а Вършавския договор се разпадна?........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ защо НАТО съществува а Вършавския договор се разпадна”

    19 Март 2024 18:39ч.

    Варшавският договор е последица, създаден е в отговор на НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А НАТО е създадено в отговор на СССР

    19 Март 2024 18:43ч.

    СССР ги няма, защо НАТО съществува?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ А НАТО е създадено в отговор на СССР”

    19 Март 2024 23:06ч.

    Не е вярно. НАТО е създадено 27 години след създаването на СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    19 Март 2024 18:31ч.

    "Но тази реалност не отрича факта, че тези избори не отговарят на никакви критерии за свободно и честно гласуване" - наркоманчик, а чучулото с честни избори ли беше курдисано в Белият дом? Затова ли открихте стрелба срещу 300 000 честни американци, които мирно протестираха пред Капитолият с по едно знаме в ръка? Ама все пак признавате Путин... защото с кой ще преговаряте иначе, както пишат и другите коментиращи? Иначе Путин и за президент на САЩ да се кандидатира,пак ще победи !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитолия?

    19 Март 2024 18:44ч.

    Та те даже не си спомнят тези събития!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    19 Март 2024 19:33ч.

    Съливан, представител на магаретата в щатите, има наглостта да коментира избори в друга държава...Догодина на власт ще дойде там слона, щото са се разбрали с магаретата да не допускат други животни в надпреварата за президент там. Най-жалката демокрация в света е щатската демокрация. Щом и умрели или 235-годишни могат да гласуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    19 Март 2024 21:16ч.

    "по време на други стъпки, противоречащи на националните интереси на САЩ, които видяхме от този президент и Руската федерация под негово ръководство."... Какво прави Путин, което противоречи на НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ на САЩ? Това е най-важното изречение от речта. Какви са националните интереси на САЩ? Да направи Украина свой щат ли? Или си признават, че са толкова слаби, че Путим им се меси в изборите за Президент ли? Не съм чул Путин да е пратил войски в Куба или подводници около Лос Анджелис.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи