Джефри Сакс: Киев трябва да се съгласи на преговори, за да спре унищожаването на Украйна

Джефри Сакс: Киев трябва да се съгласи на преговори, за да спре унищожаването на Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украйна трябва да се съгласи на мирни преговори, за да спре катастрофалните събития в страната, предизвикани от разширяването на НАТО на изток. Това каза световно известният американски икономист Джефри Сакс в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

„Украйна се унищожава стъпка по стъпка. Унищожава се демографски, защото Украйна не само загуби територия, но и милиони хора, които избягаха от страната. Някои отидоха в Русия, други в Европейския съюз. Огромен брой хора са принудени да напуснат страната, икономиката е унищожена и голям брой украинци са ранени и убити всеки месец“, каза още Сакс.

Според Сакс решение на конфликта в Украйна е възможно само на масата за преговори - това трябва да бъде разбрано преди всичко от САЩ и Европа.

Според него корените на конфликта са в 2014 г., когато Крим и източните райони на Украйна се отцепиха, а причината се крие в разширяването на НАТО на изток.

"И за съжаление, човекът, който предивика този ужас - заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд - вместо да се извини за стореното, пак е в Киев и обещава още оръжия. Нито един отделен човек не е причинил толкова щети на Украйна, колкото Виктория Нюланд", категоричен е проф. Сакс.

"50-те милиарда от ЕС няма да променят нищо за Украйна - нито на бойното поле, нито да каквото и да било друго", заяви още проф. Джефри Сакс.

Според NBC, американски и европейски служители вече обсъждат с Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително общите очертания на това, от което Украйна може да трябва да се откаже, за да постигне споразумение.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • Никакви преговори !

    04 Фев 2024 16:02ч.

    Украйна трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде унищожена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Путин

    04 Фев 2024 16:33ч.

    Като те натоваря на един самолет ..и към новоосвободените ви територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ++++++!

    04 Фев 2024 17:02ч.

    ++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "поред NBC, американски и европейски служители вече обсъждат с Киев възможните последици от мирните преговори с Русия"! ДАНО!

    04 Фев 2024 18:44ч.

    Дано повече такива хора посмяват да говорят за преговори!! Че иначе световната мафия ще смени ценностите с насилие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Укропитекостан вече е унищожен

    04 Фев 2024 20:52ч.

    Няма за какво да съществува. Поради липсата на украински народ в природата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Картаген трябва да бъде унищожен

    05 Фев 2024 8:49ч.

    и никакви слонове и магарета не могат да го спасят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Фев 2024 17:30ч.

    Е, то Русия трябва да се съгласи. Кой я пита Юкрейн?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам....

    04 Фев 2024 19:07ч.

    И аз това се чудя- преговори за замразяване без Русия, Киев трябвало да се съгласи- все едно печели войната..Тези хора нормални ли са?! Е гати глупостите. Просто не слушат какво им се говори- целите на Москва не са се променяли, и няма да се променят. Не остана човек от Кремъл да не им го е казал. Не го повтарят постоянно, ама то няма и смисъл като не искат да те чуят. Действат и това е. От Запад- едно " бла- бла- бла"...Щом ги устройва...но изглежда тъпо..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    04 Фев 2024 21:06ч.

    много късно се сетихте ние българите от началото на воината пишем за преговори и мир а нашите медии с чужди собственици ни изтриват коментарите а други искат регистрация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сговнясано място

    04 Фев 2024 21:15ч.

    Украйна е най-сговнясаното място в Европа още от средните векове когато славяни се каращисаха със хазари,татари,немци,маджари,влашори,поляци,българи,гърци и литовци и се получиха сбъркани генетично хибриди - православни,католици,униати,юдаисти,мюсюлмани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи