Джанет Йелън: Няма място, където нашето влияние да се усеща толкова силно, колкото в Киев

Джанет Йелън: Няма място, където нашето влияние да се усеща толкова силно, колкото в Киев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Предложените от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън програми за разходи за международна помощ и инвестиции, илюстрирани с подкрепата на Украйна, ще укрепят лидерството на Вашингтон в чужбина и ще насърчат интересите на сигурността на САЩ. Това заяви министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън, цитирана от Bloomberg.

"Може би няма място, където нашето влияние да се усеща толкова силно, колкото в Киев“, посочи Йелън в изявление, подготвено за речта й пред Конгреса на САЩ.

По думите й, по време на пътуване до Украйна миналия месец е видяла от първа ръка как работата на коалицията "позволи на Украйна да се защити срещу бруталната и незаконна атака на Русия“.

По време на това пътуване Йелън се срещна с президента Володимир Зеленски и премиера Денис Шмигал. Тя също посети учители и администратори в училище, ударено от ракети през първия месец на войната. Техните заплати се финансират от пряка бюджетна помощ от САЩ.

Освен това министърът нападна остро Китай, като каза, че искането на администрацията за 2,3 милиарда долара към Световната банка и други многостранни банки за развитие ще предостави на развиващите се страни "устойчива, висококачествена алтернатива на непрозрачните източници на финансиране“.

Китай е най-големият заемодател в развиващия се свят, но е критикуван за отказа да участва в споразумения за облекчаване на дълга на няколко страни и за липсата на прозрачност в условията за отпускане на заеми.

Йелън също каза, че очаква кандидатът на президента Джо Байдън, бившият главен изпълнителен директор на Mastercard Аджай Банга, да спечели изборите за ръководител на Световната банка.

Източник: Агенция "Фокус"

 

 

 

 

 

Коментари

  • Уилт

    29 Март 2023 17:26ч.

    Поредната ж.п. катастрофа в САЩ https://topwar.ru/213746-v-ssha-proizoshla-ocherednaja-zheleznodorozhnaja-avarija-soshel-s-relsov-perevozivshij-opasnye-materialy-poezd.html?yrwinfo=1680099598441591-494440530403332957-sas3-0841-245-sas-l7-balancer-8080-BAL-6910

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    29 Март 2023 17:30ч.

    "Китай е най-големият заемодател в развиващия се свят, но е критикуван за отказа да участва в споразумения за облекчаване на дълга на няколко страни" - ами САЩ, като толкова искат да облекчат страните, да им платят заемите. Вместо това, занимават се да критикуват Китай .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай е най-големият КРЕДИТОР на САЩ!

    29 Март 2023 19:58ч.

    Ако си поискат парите - САЩ фалират на часа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Март 2023 17:38ч.

    Военно-промишленият комплекс на САЩ се нуждае от вечна война и изисква от правителството многогодишни договори…англо-американските сатанисти превръщат украйна в територия на вдовиците, поголовно унищожавайки младите мъже, а по този начин и славянския генофонд. а нашите безродници - "триморецът" р. радев, момичето на ив. костов - корнелията, мистър 50 цента от батин и др. безмозъчни същества (самонарекли се "политици"), опиянени от мириса на чужда кръв, настървено изпращат оръжия в тази касапница. дано Господ или Провидението да ги накаже, като удари по семействата им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    29 Март 2023 17:46ч.

    Бръщолевене .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би няма място, където нашето влияние да се усеща толкова силно, колкото в Киев

    29 Март 2023 17:49ч.

    Абсолютно вярно, Киев затова цъфна и напоследък върза...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    29 Март 2023 18:18ч.

    Влиянието на Сащ винаги се е усещало и се усеща с поредната им война, а паралелно с това хеликоптерни заеми, СБ, МВФ, оръжия, бази, демократични санкции и неминуемо затъване, от което на хората им писна. В едно тесте карти има само един ХитърПетър, ама все на Сащ да изпада тая карта от ръкава, значи че всички други са патологични глупаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там ще му е гроба на вашето "влияние"

    29 Март 2023 19:12ч.

    Френската република (първият майдан зад граница на англоезичните, по известен като "френската революция") и САЩ (уж "войната за независимост") са паралелни проекти. Макрон и Байдън в момента ги закриват не по-малко паралелно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Личи си

    29 Март 2023 21:02ч.

    Че няма друго място, където влиянието на САЩ да се усеща толкова силно, колкото в Киев. Всъщност има още едно място- Косово, където се веят повече американски знамена, отколкото във Вашингтон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи