Джамбазки: Нашите се държат глупашки, за да се докарат пред американците

Джамбазки: Нашите се държат глупашки, за да се докарат пред американците

Снимка: Иван Русланов, БНР

"Това просто правителство се опитва да сложи фирма посредник, която да купува отново руски газ и да го продава на България с надценка. Това правят тези хубавци. Това им е играта. Всички лиготии, с които се мазнеха пред западните си ментори и американски работодатели, че били независим, че се отделят, че ще докарат четири пъти по-евтин газ, са за да прикрият истината. Това от тях се нарича победа на демокрацията. Това е пладнешки обир". Това коментира пред БНР евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той добави, че  втечнен газ няма как да бъде по-евтин от такъв, който идва по тръба. 

"Той не нито по-екологичен, нито по-евтин. Освен това американците не са по подаръците", посочи Джамбазки.

Той определи поведението на управлението като "глупашко", "фриволно" и "некадърно": "Големите икономики намериха начин да продължат да потребяват своите количества. Попитах иронично Европейската комисия за европейската солидарност. Лицемерие е, защото България плаща цената. Нашите се държат глупашки, за да се докарат пред американците. И втори път, за да могат през фирмата посредник да купят още веднъж руски газ, само че по-скъп, за да ни го продадат". 

В предаването "Политически НЕкоректно" евродепутатът съобщи, че през седмицата е бил част от евроделегация в Албания и при среща с албанския министър-председател Еди Рама е успял да изложи позицията, че Албания трябва да се отдели от РСМ при преговорите с ЕС, защото Брюксел е виновен за забавяне на началото на преговорите, а не София. 

"България няма забележки към Албания. Ако тук не се извърши национално предателство, след месец Албания ще поиска да се раздели и ще тръгне по своя път. Тогава РСМ ще трябва да се съобразява и да започне да прилага договора, ще трябва да работи. Това ще намали и натиска над нас. Много физиономии в Брюксел ще се променят киселичко... Но е добре да се знае, че нито една европейска столица някога мисли да завърши преговори с РСМ или с Албания". 

Интервюто с Ангел Джамбазки можете да чуете в звуковия файл

 

 

 

Коментари

  • Само дето тия не са "нашите"

    28 Май 2022 15:06ч.

    Няма никакви наши в тази коалиция и това правителство. Да не гаворим, че Киро, онзи облещения и лорерите са чужди граждани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и чу се глас от небето, който казваше:

    28 Май 2022 15:38ч.

    Парада на тъпите обяснения защо се случва това, което се случва и защо не се случва това, което не се случва - продължава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    28 Май 2022 15:46ч.

    То и ЕС са същите корупционери, като нашите борещи корупцията. С двоен аршин нищо не се постига, само още по-голямо затъване в задънена улица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus Джамбазки твърди, че не слуша американците.

    28 Май 2022 15:55ч.

    Да каже тогава кого е послушал, за да извърши национално предателство. Защото нали няма чак толкова прост човек в България, който да не схваща, че да накараш, да изискваш от етнически българи да се откажат в Конституцията си от българския си произход е национално предателство. Вторият заподозрян като интерес са руснаците, „отвореното“ общество и ...опашката е дълга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илияна

    28 Май 2022 15:58ч.

    Не знам кои са вашите и нашите , но и едните и другите не стават. Дано Господ бди над България и я запази цяла и непокътната, защото хората не могат. Самите "българи" се оказаха недостойни за земята си. Как я опазиха - като я циганизираха и избягаха от нея ли ? Не става така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илияна - допълнение

    28 Май 2022 16:02ч.

    Всеки читав народ пази земята си от чуждите. Но за това се иска силен народ, силна армия, силен ген. Кое от тези трите го има в България сега ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus Няма как Бог да запази един народ, освен чрез ръката на самите хора от този народ!р

    28 Май 2022 16:37ч.

    Трябва да има хора, с които да работи и които да подкрепи. Може ангели да воюват заедно с една армия, ако тя е на страната на истината, но все пак трябва да има армия. Докато обществото не подкрепи истинския патриотизъм, в духа на Левски, който не беше угоден на русофилите и на всякакви други фили, няма да се получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    28 Май 2022 16:12ч.

    Те не са “ваши”. Те са си техни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държат се глупашки, за да се докарат пред американците

    28 Май 2022 16:58ч.

    Ангеле, пиле шарено, това включва и теб, нали? На френски: https://www.youtube.com/watch?v=LT8tWOF4dQs На английски: https://twitter.com/ClareDalyMEP/status/1512144982316044289 И от двете е отрязан края с един специфичен поздрав...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи бръчет

    28 Май 2022 17:30ч.

    с тас изцепка та часа кофти мъшинин резултат. Кака Херо тамън пупрай алабалгуритъма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    28 Май 2022 23:31ч.

    Джамбазки, и вие бяхте същите ... НЕ сме забравили, безродници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи