Дясната ръка на Янев: Напускам проекта. Не мога да гарантирам, че хората няма да бъдат излъгани

Дясната ръка на Янев: Напускам проекта. Не мога да гарантирам, че хората няма да бъдат излъгани

Съоснователката на партия "Български възход" Ралица Симеонова обяви, че напуска проекта в деня на неговото учредително събрание. Сочената за "дясна ръка" на бившия служебен премиер Стефан Янев обяви решението си с пост във Фейсбук.

"Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път", написа Ралица Симеонова.

Като основен мотив за решението си тя посочва кадровите решения в партията. Според нея проблемът вече е нерешим, а "Български възход" се пълни "със странни партийни отломки".

"Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация "Български възход" е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности", обяснява Ралица Симеонова.

Ето какво написа тя във Фейсбук:

Скъпи приятели,

Много от вас ми пишат, че се страхуват да не бъдат излъгани отново. Много от вас разглеждат „Български възход“ като алтернатива на компрометираното политическо статукво. И той наистина беше замислен като алтернатива, като пример за това как се прави един подобен партиен субект. Когато се ангажираш с политически формат, в който са фокусирани толкова много надежди и очаквания, отговорността е огромна. Поне от моя гледна точка е така. Защото за мен хората не са просто някакъв електорат. Не гледам на тях като на инструмент, който да ми осигури възможност да съм някъде или да получа нещо. За мен хората и общността са крайната цел на политиката. Последната трябва да обслужва именно тях, техните интереси и техните потребности. За добро или за лошо една от основните ми черти е, че съм твърде директна, открита и понякога леко крайна в отстояването на принципите, които смятам за правилни. И много сериозно се отнасям към ангажиментите, които поемам. А обещах да не лъжа и да не злоупотребявам с доверието на хората, които ми вярват.

Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път.

Принципите са над всичко, защото те осмислят всяка кауза, като й придават реална стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да отстоявам принципите, в които вярвам, без значение от потенциалните последствия. За мен честта, достойнството, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета. Компромис с тях не мога да направя, защото държа съвестта ми да е чиста. Вложих много енергия, усилия, емоции и лични средства през последните месеци, но една птичка пролет не прави, нито две, нито три...

Благодаря на свестните хора, с които работих досега и с които се опитахме да вкараме качество и смислено съдържание в този проект. За съжаление, не сме критична маса. Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България. Аз пък ще се радвам на свободата да изразявам открито гражданската си позиция, както е било винаги досега.

Пиша горното, за да няма излишни спекулации защо не съм на Учредителното събрание днес.

 

Коментари

  • Рошко Прошков

    19 Юни 2022 12:34ч.

    Когато Янев обяснява, че нямал „червени линии“ и щял (да е угодна патерица за) диалог с всяка партия, всичко става ясно. То си беше ясно от самото начало, но сега няма място за съмнение. Истински консервативен човек не е отворен за всеки и всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    19 Юни 2022 23:30ч.

    А докога с тия червени линии?Десни,леви,сини и то шамани.Да седнат и заедно всички от различните партии да изработят проектозаконите за гражданите си.Никаква опозиция на тоя или другия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    19 Юни 2022 12:36ч.

    А, ние сме наясно защо не си. Нямало е да получиш желания пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е то е ясно, благородна, ама друг път

    19 Юни 2022 12:44ч.

    Но пък е хубаво, че се изпуска. Истината и за тоя лъсна още преди да е направил и крачка. Главите ще падат бързо, бързо. Революция е. Както по времето на френската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още не се е очертал нашия Робеспиер

    19 Юни 2022 12:48ч.

    Не виждам кой може да оглави терора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    19 Юни 2022 12:57ч.

    Водачите на задаващият се терор ще бъдат Татяна Робеспиер Дончева и нежният садист Христо Иванов - Мравояда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мравояда може да оглави само движението на отиващите на майната си

    19 Юни 2022 14:09ч.

    Той едвам успява да оглавява Дий България, хем с помощта на такъв политически гигант като генерал Наско

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    19 Юни 2022 16:33ч.

    Човек не бива да съди за другите по себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    19 Юни 2022 13:02ч.

    Очевидно е, че политическите процеси в България се катализират. Вече виждаме партия, която паралелно със създаването си започва да се разпада. Апропо, да не би Ралица да си намерила ново гадже?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е защото сме на външно управление от Америка

    19 Юни 2022 14:12ч.

    Както е казал един изтъкнат мислител гей, Америка е първата империя, която се изхитрила от фазата на варварството да премине направо в стадия на упадъка, пропускайки цивилизацията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    19 Юни 2022 13:05ч.

    нещо ми намирисва на безпринципен и на емоционална основа личен конфликт, но фотогенично опакован в обществена загриженост. Е, примаме за сведение! Разпадът върви по план!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съмнения

    19 Юни 2022 13:20ч.

    Имам едни съмнения покрай ударното пазаруване в последните седмици. Партията на Янев очевидно много притеснява статуквото, което се опитва да се задържи на всяка цена, че има много антибългарска работа да върши. Ударът именно чрез "дясната ръка" в деня на учредяването на партията, е много сериозен и добре премерен, но вместо да извади очи, вероятно ще изпише вежди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    19 Юни 2022 13:28ч.

    Ми, хубаво, напускай. Ама защо всеки гледа да си изпльоска решението във фейсбук! И това са едни мръсни номера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    19 Юни 2022 13:35ч.

    Достоен човек е тази жена !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    19 Юни 2022 14:12ч.

    Достоен щеше да е,ако беше ясно и точно обявила позициите си.А то сега са само думи,думи,думи.А иначе би трябвало всеки да се е убедил,че вече партии няма и май няма и да има.Ще има всякакви партийни проекти-тюрлюгювечи,които ще се надпреварват кой по-апетитна примамка да хвърли на шараните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я, чудо! Свестен човек!!!

    19 Юни 2022 13:36ч.

    Мислех, че ги има само по музеите вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    19 Юни 2022 13:47ч.

    Гаранцията е да се защитава позицията , а не да се предава без бой ! Няма човек без недостатъци и това не е основание да се отричат нормалните взаимоотношения между хората !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • удивително е

    19 Юни 2022 14:02ч.

    как всички до един мислят за хората, а пък хората един по един се изнасят в по-добрия свят. Ще ми се помоля българските политици, политички и кандидат-политици, да не мислят чак толкова много за хората, че инфлацията при траурните агенти вече удари 300%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    19 Юни 2022 14:02ч.

    Че то си беше ясно, жената, дали от съвест, дали се е сдърпала с шефа си, го е казала. Политиката е печеливш бизнес. Идеи, принципи, вятър. Търси се пазарна ниша, някой по-харизматичен за фасада, именце някакво, да привлича, един продължава промяната, друг имал такъв народ, трети възражда, четвърти възхожда, демократи, все едно народът ще управлява, ще развиват по европейски, дрън, дрън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Волгин

    19 Юни 2022 14:04ч.

    Как може? Сега гн Янев ще трябва да връща рублите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгений Дайнов

    19 Юни 2022 14:20ч.

    Вие още в долари ли работите? Ние сме вече на най-успешната валута тази година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви рубли ви гонят бе, реститутки жълтопаветни.

    19 Юни 2022 14:20ч.

    Вземете да се скриете, преди да се е появил новия Робеспиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    19 Юни 2022 14:43ч.

    не сте ли видяли документа за финансовото състояние на семейството на др. Янев? Около 110 хил лв в наличност, но всичките пари си ги държи в ЕВРО, т.е. около 55 хил евро. Иначе е срещу въвеждане на еврото:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    19 Юни 2022 15:28ч.

    "...през юни 2021 временното правителство на Янев и БНБ и приеха Национален план за въвеждане на еврото в България. Планирано е това да стане на 1 януари 2024" Но през 2022 Янев има проект за нова партия, но без приемане на еврото. Това са фактите. Както и декларацията за 57 хил евро в наличност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    19 Юни 2022 14:06ч.

    защо ми изтрихте коментара кои въпрос решихте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    19 Юни 2022 14:33ч.

    Любопитно! Защо тази женица напуска точно в деня на учредителното събрание. За да се прочуе или нещо друго. Да беше напуснала новото формирование преди време, когато го обявиха... Отврат отвсякъде. Господ да ни е на помощ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изненади съпътстват българския възход! Малко след като дясната ръка на Янев го напусна, върху него се стовари втори анатомичен удар. Виолета Комитова, щитовидната жлеза на Янев, обяви, че се оттегля от проекта.

    19 Юни 2022 14:42ч.

    "За съжаление вече не мога да гарантирам базалния метаболизъм на политическия проект и се оттеглям от него!" - това е казала щитовидната жлеза пред учредителното анатомично събрание. Коев и Бончев, партийните дюлгери на възхода, са декларирали подкрепа и готовност да служат на Янев като тестити. Събранието продължава. В момента се изказват отделителните органи на Янев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    19 Юни 2022 14:51ч.

    Янев е Киро и Кокорчо 2. Отцепиха го точно когато започна войната, защото беше ясно до какво ще доведе износа на оръжие . Единственият ни шанс е да минем под егидата на друга велика сила, която да финансира страната и да контролира да няма кражби, както е било по времето на социализма, когато са безстопанственост са разстрелвали. В Китай го прилагат и виждаме какво става с икономиката им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    19 Юни 2022 15:10ч.

    Похвала за морала м, ама кажи имена, имена ма, че само тинтири минтири и вокруг да около.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че толкова бързо ли се изтърка Копейкин

    19 Юни 2022 15:21ч.

    ЧЕ СЕГА И НА РУССИЯнев ще теглят балтията, явно не е кредабилен за КРЕМЪЛ, търсят някаква малка лениниска партийка, но с военна организация, която да вземе властта и да изтегли БГ от НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Есть такая партия! - Владимир Улянов - Ленин

    19 Юни 2022 15:37ч.

    Само някой днешен Кайзер да я финансира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    19 Юни 2022 15:45ч.

    Изтриха ме, но следвам апела на г-н Дачков, преформулирам и поствам смирено пак: Браво, ОФСЪ! Дебати е една респект медия! Можеше да бъде далеч по-траг полож и да ми цитираш Фактор. И ти и твоите Дебати сте жалка история. Прегледай още веднъж! Не ти ли жълтее това като отделит продукт?! Няма дори да опит обясн за р/ка м/у валута на депозит и нац валута, емитирана от суверен. нац. банка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    19 Юни 2022 16:47ч.

    цитирам ФАКТИТЕ, ти се занимаваш с квалификации за мен и за Дебати.Фактите са факти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    19 Юни 2022 18:24ч.

    Какви факти бе, уфсъ?! Няколко пъти му казвам, че валута за депозит на частно лице няма нищо общо с решение за унищожаване на една суверенна емисионна банка! Ама то рупа, ли рупа! Факти?? Какви факти?? Ако емитентът знае/вярва/убеден/страхува се, че ще унищожат лева, а обменен курс ще е неизгоден, в какво ще депозира??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Б-А-В-Н-0 за ПО-БАВНИЯ в ГЛАВАТА колега

    20 Юни 2022 12:11ч.

    Ф-А-К-Т 1-служебният премиер Янев ще приема еврото като нац. валута/Ф-А-К-Т 2-Янев от новата партия не иска еврото за нац. валута/Ф-А-К-Т 3-Янев си държи спестяванията в ЕВРО/И всичко това за няколко месеца, наясно ли е Янев какво иска, катарзис нЕкакъв? "Суверенната" нац. валута означава ограбвания от банки(1996), или ограбване на банка(КТБ)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Б-А-В-Н-0 за ПО-БАВНИЯ в ГЛАВАТА колега

    20 Юни 2022 12:18ч.

    със сигурност "суверенната" нац. валута лев означава безконтролна инфлация(в момента), а също и никакъв западен контрол върху банковата система на БГ, което е прелюдие към някаква нова измама с банките. Защо с банките-защото парите са там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тhe bewildered herd („ошашавеното стадо“ на Уолтър Липман) – 80-те процента от населението, които нищо не разбират и не могат, не бива да участват в управлението, а да се задоволяват да гледат риалити, сапунки, спортни състезанияи да четат таблоиди

    19 Юни 2022 15:50ч.

    „Пардон, отклоних се. И аз като Холдън Колфийлд обичам да се отклонявам. Ако питате кой е пък тоя, ще ви кажа само, че не е приятел на Баце, не е бил и никога няма да бъде.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Властта на суджуците, асансьорите, терасите, къщите на тъщите, къщата МУ в Барселона, водомора, боклукомора, гладомора, сектата «Свидетели на коронавируса»...

    19 Юни 2022 15:54ч.

    Карикатура в румънската преса. За съжаление не е смешна. https://ic.pics.livejournal.com/matveychev_oleg/27303223/12481449/12481449_900.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • quinta columna (пета колона, а не пета колонИЯ, както твърди Канадчето)

    19 Юни 2022 15:57ч.

    Третият пол в българската политика се е родил отдавна – леви отпред и десни отзад (или обратно), както дойде, българските политици отдавна са приели своята Истанбулската конвенция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Никога такова не е било, а сега отново”

    19 Юни 2022 16:03ч.

    Както е казвала бабата на Димитри Иванов: "Хвани Бойко Мустафа Борисов и удари Румен Мустафа Радев и Стефан Мустафа Янев! " https://afera.bg/wikileaks-%d0%be%d1%89%d0%b5-%d0%be%d1%82-2009-%d1%82%d0%b0-%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%be%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%b0%d1%89/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    19 Юни 2022 18:01ч.

    Когато масово взеха заеми преди 15 години, за три години 30 милиарда лева. Имотите поскъпнаха. 3-милиона имота от 15 000 лева станаха на 150 000 лева. Тоест народът забогатя със 400 милиарда лева. ВДИГНАХА МУ СЕ АКЦИИТЕ!! За 3-години. БВП по номинал се качи от 3 500 ДОЛАРА на глава до 7 000 долара на глава, преди ЕС. Тоест паричната производителност се качи с 25 милиарда долара ГОДИШНО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    19 Юни 2022 18:03ч.

    То доказва, че доходите могат да се увеличат 3-пъти за 5-години. Или за един мандат минималната заплата да стане 2000 лева. И това да го правим на всеки 10 години. Друг начин няма и никога не е имало. Но никоя партия не работи за държавата и за всички българи, а работят само за мафия експлоататори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    19 Юни 2022 18:10ч.

    5 милиарда за пенсии, нови пари, нови плащания, тези пари къде ще отидат? Те няма да свършат в стомасите на пенсионерите, а ще отидат в джобът на бизнесът и в джобът на работниците. После от джобът на работниците и от джобът на бизнесът ще отидат в джобът на друг бизнес и други работници, веднага ДДС 20% в държавата и ОЩЕ ДАНЪЦИ. И ОТ джоб на джоб, 5-милиарда се връщат в държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    20 Юни 2022 12:00ч.

    Проектът на Янев е с прозрачен подтекст: да се спре логичният възход на "Възраждане" . чрез притегляне на напускащи БСП и ИТН, както и чраз словоблудстване на националистическа тематика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи