Движението по неповредената част на Кримския мост ще бъде възстановено още днес

Движението по неповредената част на Кримския мост ще бъде възстановено още днес

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Движението на автомобили по неповредената част на Кримския мост в реверсивен режим ще бъде пуснато в събота след 16:00 ч., се казва в изявление на руското Министерство на транспорта. Ръководителят на министерството Виталий Савелиев е разпоредил да се засили транспортната сигурност на моста.

"Състоянието на неповредената част от пътното платно позволява пускането на автомобилното движение по Кримския мост след 16:00 ч. днес в една лента в реверсивен режим", цитира министерството думите на Савелиев.

В същото време ръководителят на Крим Сергей Аксьонов уточни, че движението ще бъде възстановено в две ленти. "Благодарение на съвместната работа на федералните и регионалните власти скоро ще бъде възстановено движението по пътния участък на Кримския мост - двете незасегнати платна. В същото време железопътното движение по моста е планирано да започне до края на днешния ден", заяви той в канала си в Telegram.

Продажбата на билети за влаковете до и от Крим е спряна, няколко влака са отложени, а към мястото на инцидента са изпратени възстановителни влакове. По-рано руското министерство на транспорта съобщи, че железопътният трафик по Кримския мост ще бъде възобновен тази вечер. Освен това местните власти съобщиха, че фериботният преход ще започне да функционира в неделя. 

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    08 Окт 2022 17:53ч.

    Докога ще позволявате на сащисаните укрофашисти да ви нанасят поражения, пък после сте щели да възстановявате последствията, като че са нещо безплатни, ами загиналите хора и те ли са такива ? Айде холан, назначавайте Кадиров за главнокомандващ, щото е прав за много неща. С меки китки на война не става !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи