Двегодишно момченце застреля случайно баща си във Флорида

Двегодишно момченце застреля случайно баща си във Флорида

Двегодишно момченце застреля случайно баща си във Флорида, предаде Франс прес, като се позова на местните власти в югоизточния американски щат. Инцидентът станал близо до Орландо на 26 май, съобщава БТА.

Детето произвело изстрел със заредено оръжие, оставено без надзор от неговите родители. Когато полицаи дошли на мястото по сигнал, те заварили майката на момченцето да прави сърдечен масаж на простреляния му баща.

26-годишният мъж починал малко след като бил откаран в болница. Първоначално полицаите помислили, че той се е самоубил, но най-голямото от трите деца на семейството обяснило, че изстрелят е бил произведен от малкото му братче.

Бащата, майката и трите им деца, включително петмесечно момиченце, били в една стая по време на трагедията.

Двамата родители били пуснати условно на свобода, след като били извършили няколко закононарушения, свързани с немарливо отношение към децата и употреба на наркотици.

Съединените щати редовно стават сцена на подобни драми, отбелязва АФП. През август миналата година двегодишно момченце застреля в главата майка си, докато тя участвала във видеоконферентна среща.

Освен това дебатите за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия в САЩ се възобновиха с пълна сила след няколко смъртоносни стрелби в последно време, включително в училище в щата Тексас, където на 24 май тийнейджър уби две учителки и 19 деца, преди да бъде застрелян от полицай.

Губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл подписа закон, забраняващ на жители на североизточния щат под 21-годишна възраст да купуват полуавтоматично оръжие, предаде Асошиейтед прес.

"Днес е началото, а не краят", каза Хоукъл, имайки предвид предприемането на мерки срещу епидемията от насилие с огнестрелни оръжия в САЩ. Тя подчерта, че този проблем няма да се реши "с мисли и молитви, а със силни действия".

Ню Йорк е един от първите американски щати, предприели сериозни мерки за контрол върху огнестрелните оръжия след вълната от смъртоносни масови стрелби, отбелязва АП.

Губернаторката на Ню Йорк е демократка, а партията има голямо мнозинство и в двете камари на щатското законодателно събрание.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • ГРАД КОЗЛОДУЙ

  07 Юни 2022 9:07ч.

  ето ви САЩ ДЕМОКРАЦИЯ какво случано няма нищо случаино а и крушата си има опащка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Двегодишно момченце застреля случайно баща си във Флорида

  07 Юни 2022 9:33ч.

  Обработката на стадото продължава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ще продължава

  07 Юни 2022 9:37ч.

  докато или им вземат оръжието, или стане конфликт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • надявам се най-после

  07 Юни 2022 9:38ч.

  американцит да се вземат правата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Треска ги тресе...

  07 Юни 2022 9:51ч.

  ...либералистите от толкова струпано у частни лица оръжие в САЩ. Това е последната преграда пред осъществяването на планирания над средните граждани и слеяни геноцид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какво чакат

  07 Юни 2022 9:56ч.

  на оръжие, братя нормални американци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Детето произвело изстрел със заредено оръжие, оставено без надзор от неговите родители.

  07 Юни 2022 11:24ч.

  Двамата родители били пуснати условно на свобода, след като били извършили няколко закононарушения, свързани с немарливо отношение към децата и употреба на наркотици. --- Дето се казва, коментарите са излишни. Важно е демокрацията да расне, крепне и хубавее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи