Две момчета помогнали за спасяването на десетки хора от "Крокус сити хол"

Две момчета помогнали за спасяването на десетки хора от "Крокус сити хол"

Литургия в памет на жертвите на атентата в "Крокус сити хол", отслужена на 25 март 2024 г., снимка: AP

Двама млади руснаци, които помогнаха на десетки хора да избягат от концертната зала, в която в петък беше извършен терористичен акт, получиха днес награди в тяхното училище, предаде Франс прес. Ислам Халилов и Артьом Донцов, които са на 15 години, бяха наградени с преносими компютри, пишат руски медии.

Двете момчета са работели на гардероба в концертната зала "Крокус сити хол", когато започнало нападението. Те проявили достойно за пример хладнокръвие, като придружили до изхода на комплекса цели групи със зрители. Кадри, заснети с мобилен телефон, показват Халилов да тича покрай група от десетки паникьосани хора и да ги насочва накъде да избягат.

"В действителност ме беше страх много", призна момчето пред руското радио БФМ, като допълни, че се уверил, че никой не останал след него, преди той да избяга също навън. Халилов  допълва, че е бил обучен накъде да направлява хората в залата в случай на инцидент. Неговият съученик Донцов пък придружил група хора, които се опитвали да намерят изхода във вече обхванатата от пламъци сграда.

В концертната зала се проявил и мъж, който все още не иска да разкрива самоличността си и който успял да разоръжи с голи ръце един от нападателите пред няколко очевидци. Мъжът придружавал съпругата си на концерт.

Един от охранителите в комплекса пък разказа, че заедно с трима мъже успели да блокират врата в коридор, по който стрелял един от нападателите, за да позволят през това време на групата хора, които придружавали да избягат.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • smb

    25 Март 2024 22:34ч.

    Остави това, че 15 годишните в МОЛ-а не са да киснат и да си зяпат на групи в телефоните, ами работят след училище, че и минали обучение за действие в кризисна ситуация, което им помогнало да спасят стотици хора. И ги награждават с лаптоп, ами не с парична награда. Пропаднала оркска държава ще каже развития демократ... 🤡

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    25 Март 2024 22:36ч.

    На едното момче, популярен рапър в Русия му преведе вчера 1 милион рубли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дидич

    25 Март 2024 22:40ч.

    До smb Типично изказване на соросоид - парите преди всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Дидич

    25 Март 2024 23:27ч.

    Прочети пак коментара на smb и се опитай да вникнеш в казаното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Дидич

    25 Март 2024 23:52ч.

    Ти прочети последното изречение на коментара на smb и осмисли коментара на Дидич.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    25 Март 2024 23:52ч.

    Толкова ли изпростяхте, че не можете да схванете иронията в коментара на smb??? Да не споменавам за съчувствие и съпричастност. Статията е за героизма на двете момчета. У нас на Витошка мигранти бият българчета, а околните снимат с телефоните си, без да се опитат да помогнат на сънародниците си. После не питайте каква е разликата между руснаци и българи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терористите щели да ги

    26 Март 2024 0:32ч.

    правят 'герои на Украйна' – познайте Тагарландия дали няма да последва примера им и да им сложи паметник, на мястото на нарязания. Не е щракнал с пръсти Кенет, не е станало. Държавицата ни е предостойна за рома на Кафка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    26 Март 2024 10:24ч.

    Липсата на военно обучение и Национална цел си казва думата .................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много показателно

    26 Март 2024 3:49ч.

    След този ужасен атентат да не се настроят срещу всички от средноазиатските републики, а те са много в Русия. И много от тях са честни и работливи хора. Ето, едното от тези момчета-герои - Ислам Халилов - е един от тях. Ще е жалко заради няколко изрода да пострадат и свестните хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    26 Март 2024 8:36ч.

    Дали по "важните ни телевизии" ще разкажат за двете момчета, може да има и други спасители! Виж за таратайката на Бориславова, дето я открили в нивите, ще ни надуват главите! Срам за тези, които работят в такива телевизии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи