Две американски авиокомпании откриха зле монтирано оборудване на "Боинг 737 Маx"

Две американски авиокомпании откриха зле монтирано оборудване на "Боинг 737 Маx"

Авиокомпания "Аляска еърлайнс" заяви, че е открила зле монтирано оборудване на някои от самолетите си "Боинг 737 Мах", предаде Франс прес. Авиокомпания "Юнайтед еърлайнс", която има 79 самолета Боинг 737 Мах също обяви, че е открила при проверка на вратите на машините, че там има болтове, които не са достатъчно затегнати.

Предварителни проверки са показали, че зле монтираното оборудване се вижда на някои от апаратите, посочва авиокомпанията и добавя, че по-задълбочени проверки ще бъдат извършени според инструкциите на Американската агенция за гражданско въздухоплаване.

Общо 171 самолета от гореспоменатия тип са спрени временно от летене по разпореждане на Американската агенция за гражданско въздухоплаване, която поиска да се направят проверки на машините. До това искане се стигна, след като самолет на авиопревозвача, изгуби част от фюзелажа си, който се откърти при излитане.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Две американски авиокомпании откриха зле монтирано оборудване на "Боинг 737 Маx"

    09 Яну 2024 9:12ч.

    "Кошка бросила котят-это Путин виноват"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Яну 2024 9:32ч.

    Сигурно са сглобявани в Русия от пияни ватенки. Няма друго обяснение, защото американците не са некадърници. Нищо че вече 5 години не могат да сглобят едни Ф-ки модел отпреди половин век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи