Двама американски доброволци в Украйна може би са в руски плен, обявиха техни близки

Двама американски доброволци в Украйна може би са в руски плен, обявиха техни близки

Анди Тай Уин, бивш морски пехотинец, заминал да се бие в Украйна. Снимка: АП

 

Двама американски ветерани, и двамата от щата Алабама, които били в Украйна, за да участват във войната с Русия, от няколко дни са в неизвестност и може би са пленени от руснаците, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес. Агенциите се позовават на техни роднини и на членове на Конгреса на САЩ, с които са се свързали близките на двамата, съобщава БТА.

Става дума за 27-годишния Анди Тай Нгок Уин, бивш морски пехотинец, и 39-годишният Александър Друки, които участвали заедно в боеве срещу руснаците северно от Харков. Близките им не са ги чували от 8 юни. Майката на Друки каза пред телевизия Си Ен Ен, че предполага, че двамата са били пленени, но това не е потвърдено.

Двама членове на Конгреса на САЩ - Тери Сиуел и Робърт Адърхолт, казаха, че са във връзка с роднините на изчезналите американци и с Държавния департамент. Негов говорител заяви, че американското дипломатическо ведомство внимателно следи ситуацията, в контакт е с украинските власти и проверява информация, че проруските сепаратисти са пленили най-малко двама американски граждани. Ако това се потвърди, това ще са първите американци, воюващи на страната на украинците, заловени от началото на войната в Украйна.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби на свой ред призова американските граждани да не заминават да се бият в Украйна."Това е военна зона, там се водят боеве. Ако искате да подкрепите Украйна, можете да го направите по много други начини", заяви той пред журналисти.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • ТАСС е упълномощена да съобщи

    16 Юни 2022 11:11ч.

    Тия, поради упадъка на САЩското образование, са объркали Харков с Харлем !!! Единият, като го хванали, крещял: „ Вече не съм Бандеровка“, а другият: „Вече не съм наемник“ !!! А и двамата твърдели, че защото карали в насрещното се били сблъскали се с руските сили и ги очаквали само глоба, чрез разстрел !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двама американски доброволци в Украйна може би са в руски плен, обявиха техни близки

    16 Юни 2022 11:23ч.

    Чудесна новина. В Сибир строят поредния газопровод към Китай и там хора трябват. Трудът изгражда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    16 Юни 2022 11:31ч.

    новговор в най-чиста форма. "капитулацията" е евакуация, "наемници" са доброволци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    16 Юни 2022 11:32ч.

    В руски плен? На Запад не правят разлика между различните армии, които воюват в Русия. Ако са в руски плен, смъртно наказание може да им се размине. Ако са в плен на ДНР или ЛНР, ще ... е вие знаете какво ги очаква. Но има и друг вариант. Руснаците не съобщават официално за пленяването им, което им отвързва ръцете да ги унищожат без много шум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двама американски ветерани, и двамата от щата Алабама, които били в Украйна, за да участват във войната с Русия, от няколко дни са в неизвестност и може би са пленени от руснаците, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

    16 Юни 2022 11:51ч.

    "Смъртно наказание е законно наказание в американския щат Алабама. Алабама има най-високия процент на присъждане на смъртно наказание на глава от населението в страната. В някои години нейните съдилища налагат повече смъртни присъди, отколкото Тексас, държава с пет пъти по-голямо население.[1] Тексас обаче има по-висок процент на екзекуции на глава от населението.[2]"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    16 Юни 2022 11:59ч.

    Както се казва в една наша поговорка ,, някои да ги е канил с бъклица на война"? Като са наемници сега ще си носят кръста. Вапцаров е казал ,, разстрел, а след разстрела червеи, това е толкова просто и логично".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американски и британски издания, позовавайки се на американски наемници, воюващи в Украйна, съобщават, че двама американски наемници в хода на бойните действия са попаднали в руски плен край Харков. "Липсващите" се наричат Робърт Дрюк и Анди Хюн.

    16 Юни 2022 13:32ч.

    Руските официални източници все още не коментират тази информация. 2022 година: налага се да убиваме и пленяваме американци край Харков. Надявам се Горбачов и други копелета да са доволни от резултатите от своя“труд“. https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3232324/3232324_900.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    16 Юни 2022 14:18ч.

    Ма, само двама ли са? А къде го скриха оня генерал, дето го измъкнаха от катакомбите? Тука сума льольовци се надяваха да пленят поне една рота американски наемници. Негри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи