Два сигнала за открити невзривени боеприпаси на Южното Черноморие

Два сигнала за открити невзривени боеприпаси на Южното Черноморие

Специализирани екипи от състава на Военноморските сили реагираха на два сигнала за открити невзривени боеприпаси на Южното Черноморие и предприемат действия по обезвреждането им, съобщи БНТ.

Днес в Министерството на отбраната е постъпило искане за изпращане на специализиран екип за обезвреждане на боеприпаси по сигнал от МВР за открит пластмасов предмет на Централния плаж на град Царево, област Бургас, на няколко метра навътре във водата, който наподобява противопехотна мина.

Районът е отцепен от служители на МВР. Утре сутринта на място ще действат военнослужещи от военното формирование 32 140, които ще извършат разузнаване и, ако се налага – последващи действия за обезвреждане на боеприпаса.

Този следобед е подаден сигнал и за открит предмет на плаж Вромос, област Бургас, на сушата, който наподобява противопехотна или противотанкова мина. По заповед на командира на ВМС на място са били изпратени двама военнослужещи с един автомобил от Военноморската база в Атия, които са извършили разузнаване.

Намереният предмет е противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при спазване на мерките за безопасност.

Военноморските сили на Република България взимат всички мерки, за да следят ситуацията в района на Черно море чрез усилена система за наблюдение и създадена организация да се реагира при всички сигнали за миноподобни обекти.

Източници: БНТ, Нова

 

 

Коментари

  • Много здраве от УГИЛ

    06 Авг 2022 19:30ч.

    Поредното създадено от Запада терористично формирование

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    06 Авг 2022 20:46ч.

    На мините пишело "От Корни с любов".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да пращат Киро и Нинова

    06 Авг 2022 20:02ч.

    да разминират. "Лепесток" са много коварни мини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    06 Авг 2022 20:45ч.

    Нинова да ходи да обезврежда това, което е изнасяла за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Упс

    06 Авг 2022 21:52ч.

    Ще затваряме ли морето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех недругаркова Ниночка,

    07 Авг 2022 8:11ч.

    сигурно много се кефите като виждате как загиват руски цивилни,военни от вашите 4200т. боеприпаси които лично,с ваш подпис изпратихте на фашизоидната руска губерния Украина!Дано и в отвъдното ви преследват убитите от вас хора!Дано…..!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    07 Авг 2022 9:41ч.

    от сигурни източници, пожелали анонимност, свидетели са видели на плажа двама типа, подозрително приличащи на Петров и Баширов да клецат на пясъка и да четат упътване "как да минираш морето с минИ". веднага са се обадили в полицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи