Дугин на погребението на дъщеря си: Тя умря в името на победата на Русия (видео)

Дугин на погребението на дъщеря си: Тя умря в името на победата на Русия (видео)

От 10 часа московско време започна траурната церемония по прощаване с Дария Дугина в Москва.

"Чувствам, че Даша е близо. Тя живееше в името на победата, тя умря в името на победата, за победата на Русия, за победата на православието... Фронтът е във всеки от нас", каза Александър Дугин на церемонията. 

Стотици, предимно млади хора, се стекоха в залата за прощаването с 29-годишната общественичка. 

Ето какво каза още Александър Дугин в прощалната си реч: "Исках да възпитам дъщеря си така, както виждам идеала за човек. На първо място това е вярата, тя прекара детството си православни лагери. Но освен това исках тя да е умен православен човек, затова с майка й посъветвахме да стане философ и тя стана такава. Не мога да кажа дали е дълбока като философ, но тя се стараеше да се движи в тази посока, сега може би ще се разкрие онова, което не сме виждали, не сме забелязвали. А освен това още от детството, онова, на което ние сме я научили, това беше Русия, нашата държава, нашият народ, нашата империя. И тя стана такава идеална, винаги в семейството ни е било така: "Ти трябва да станеш по-добър, по-високо от себе си, по-умен, по-чист". Не сме я хвалили, това й липсваше. И ми се струва, че нещо се престарахме. И при последния ни разговор тя ми каза: "Татко, аз се чувствам като воин, чувствам се като герой и искам да бъда такава, не искам да бъда друга, не искам друга съдба. Искам да бъда с народа си. Искам да бъда на страната на силите на светлината". На последната ми лекция разказвах, че историята - това е битка. И че нашата война е в Украйна, но не е с Украйна. Това е война на светлината и мрака.

Дугин добави също, че минута преди да напусне фестивала край Москва, на сцената е звучала песента "В Азовстал погребват демони". Дъщерята на Дугин много искала да я слуша, но решили да си тръгнат, а след това колата на Дария се взривила.

В прощалната си реч Дугин подчерта, че "цената, която трябва да платим, може да бъде оправдана само с нашата победа".

На поклонението не присъстваха представители на политическия елит, освен лидера на ЛДПР Леонид Слуцки, който поиска виновните за смъртта на Дугина да бъдат наказани, а с името на загиналата да бъде кръстена улица в освободения Киев, както и шефът на фракцията "Справедлива Русия - за правда", Сергей Миронов, който пък заяви, че убийството на Дария е по лична поръчка на украинския президент Володимир Зеленски и за това ще има международен трибунал, а пълната денацификация на Украйна е невъзможна без ликвидиране на фашисткия режим на Зеленски.

Писателят Захар Прилепин, който също присъстваше на церемонията, написа в "Телеграм": Чудех се дали да го напиша или не. Ще го напиша, защо да мълча. От ковчега на Даша излиза сияние. Случвало ми се е да присъствам на погребения. Но това е за първи път. Тя цялата свети. Цялата чиста. Цялата небесна. За ден тя стана дъщеря на цялата страна. Дъщеря, сестра, близка.

Съболезнователно послание бе прочетено от името на министъра на външните работи Сергей Лавров, както и от руския патриарх Кирил: "Живеем ли - за Господ живеем, умираме ли - за Господ умираме. И затова дали живеем или умираме, винаги е Господне". Държавната награда е връчена, но ние в църквата се надяваме на награда от Бог, а тук на земята това се вмества в две думи - "вечна памет", тук на земята имената се помнят и се възнасят в молитви и какво е по-високо от тази наград, каза представителят на руската православна църква.

В понеделник руският президент Владимир Путин награди посмъртно с Ордена за храброст Дария Дугина. Според текста на указа Дугина е награден като кореспондент за "смелост и самоотверженост, проявени при изпълнение на професионалния дълг".

Русия официално обвини украинските спецслужби за покушението, а ФСБ обяви, че е разкрит извършителят - Наталя Павловна Вовк, родена през 1979 г., която е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 г. заедно с дъщеря си София Михайловна Шабан, родена през 2010. "С цел организиране на убийството на Даря Дугина и получаване на информация за начина й на живот са наели апартамент в Москва в сградата, в която живее загиналата", се казва в официалното съобщение. 

 

Коментари

  • Мери

    23 Авг 2022 11:30ч.

    Искрени съболезнования на всеки баща, загубил детето си, и то по жесток начин от жестоки хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    23 Авг 2022 12:35ч.

    Денацификацията и в България е възможна. Православието ще възтържествува над содомитите от ЛГБТ, ДБ и зелените зоофили !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    23 Авг 2022 14:55ч.

    "Да се убива, да се убива, да се убива. Никакви други разговори не са нужни. Като професор мисля така", Дугин, 16.06.2014 при нахлуването на рашистите в Крим и Донбас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът има конкретно име - безбожник и клеветник

    23 Авг 2022 16:12ч.

    Не вадете думи от контекста, подло е. Ако е казано такова нещо, то е казано в състояние на афект от това, че нацистката хунта подхвана АТО още през април, тръгвайки да убива собствения си въстанал срещу незаконния преврат народ в Донбас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kopejkin

    24 Авг 2022 10:05ч.

    Убийството на Дугина - или от ФСБ са некадърници, или ни вземат за идиоти. Във версията на разследващите има огромни логически и фактологични пробойни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    23 Авг 2022 11:35ч.

    някой неолиберален олигофрен като онази кака наскоро, няма ли да напише някоя народна мъдрост от Дугин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    23 Авг 2022 12:40ч.

    Заради философията на нациста Дугин, за Великата Евразийска империя си отиват хиляди животи, скоро може да станат и милиони...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как трогателно сте се изказали две поколения нацисти

    23 Авг 2022 13:19ч.

    първо синчето, с присъщото на съвременната м;адеж възпитание, после майката - поетеса, философ of sorts...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    23 Авг 2022 14:50ч.

    Викаш Путлер е по-добър - 5 000 000 рубли и бяла ЛАДА без ред за родата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    23 Авг 2022 14:57ч.

    И милиарди да станат жертвите на сатаниста Дугин русоробите и путинофобите ще го обожават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва безбожник и клеветник

    23 Авг 2022 16:14ч.

    Жертвите са на разширяването на НАТО на Изток. Народите стенат под окупацията на Нова Юдея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    23 Авг 2022 11:58ч.

    Това, което ще видим днес, тази мъка, страданието от загуба на любим човек, се повтаря от години, това го преживяват семейства и в Русия и в Украйна, това го преживяха в Сърбия, това е ежедневие в Йемен, Авганистан, Ирак .... Уви, съмнявам се, че военолюбците ще се впечатлят и замислят. Светла им памет на всички жерстви на терора и войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    23 Авг 2022 11:59ч.

    Афганистан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    23 Авг 2022 14:59ч.

    Във всички тия войни дяволът ликува с хиляди жертви. И всеки нормален човек осъжда всички войни. Но подчовеците путинопати отричат другите войни, но се опияняват от геноцида в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва манипулатор и лъжец

    23 Авг 2022 16:16ч.

    Има войни империлаистически, за заграбване на чуждото, каквито са колониалните войни на Запада. Има войни, които не само обединяват своето, но и спасяват народите от мрака на трансхуманизма и гейщината. Тази война Путин я започна от притискане и принуждение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    23 Авг 2022 12:05ч.

    Фашистите на всякъде правят едно и също: насилват, грабят убиват! Целят се винаги там където защита няма или считат че е недостатъчна. Пряк двубой избягват, предпочитат в гръб, по тъмно... Подкрепящите фашистите, не са по различни! Най- гадното е ,че и в България ги има, имат си политически и неправителствени организации, финансирани от чужбина за защита на чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    23 Авг 2022 12:20ч.

    Рашизмът не е по-различен от фашизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    23 Авг 2022 12:21ч.

    оди да четеш. стига си писал глупости. трол нефелен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    23 Авг 2022 13:24ч.

    наци-троле, когато двамата си ги мерят що си слагаш устата там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милена Георгиева

    23 Авг 2022 14:44ч.

    Точно и ясно казано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    23 Авг 2022 15:01ч.

    Рашизмът е по-висш стадий на фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рашизмът е по-висш стадий на фашизма.

    23 Авг 2022 15:48ч.

    Демек е прогресивен строй..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    23 Авг 2022 12:06ч.

    Българите прекрасно разбират, кои са фашизираните индивиди, групи и партии. На изборите ще ядат хурката, въпреки СМИ, които обилно/срещу пари/ ги натрапват на зрители и слушатели. Анатема на фашизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    23 Авг 2022 12:27ч.

    ще ви денацифицираме след войната ако сте живи, де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    23 Авг 2022 12:47ч.

    Какви избори, каква хурка? Някой от вождовете беше казал: не е важно как са гласували хората, важно е кой владее софтуера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да си търсят

    23 Авг 2022 13:16ч.

    А ще сменят ориентацията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помна като дойдоха на Пригожен дъщирити в Майами Бийч И искаха да станат ъктриси щото били зъвършили школа Островского в Петрограде, но после ги пуснах в порну индустрията в раздела МИКСИД ъктриси с гейчитата

    23 Авг 2022 13:00ч.

    Ма его днеска си помпат сперма дуволни дивойчитата и ми викат - Лелю Жейн, добре чи сми в Майами всеки ден наибани а ни сме в Мусква, с неко бомба да ни ръзпра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    23 Авг 2022 13:12ч.

    Чета, и все повече се убеждавам колко човеконенавическа е природата на жълтопаветниците. Пълни духовни уроди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви други да бъдат

    23 Авг 2022 13:24ч.

    с втълпеното от пелени чувство за превъзходство и с омразата като единствен идеол мотив. Дегенерати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    23 Авг 2022 13:32ч.

    това са кадри на Козяк и Америка зад България. не се коси. както казва доц. Вацев, малко са, но изключително кресливи. в случая целта е да отвратят, да прогонят редовния читател на "Гласове".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    23 Авг 2022 14:53ч.

    Нали знаеш, че руския фашизъм на Путин и бг комунистите една майка ви е раждала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    23 Авг 2022 15:08ч.

    Кресливците са путинските поддръжници, които в обществото са една шепа, но пълнят нета и са си въобразили, че читателите на "Гласове" са примитивни русороби като тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    23 Авг 2022 13:15ч.

    Виждаме как верността към идеите и отговорността към последователите у Дугин е надделяла над обикновената човешка скръб. Има традиция в това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не само традиция

    23 Авг 2022 13:30ч.

    етап на развитие на личността. "Малко", а всъщност много над нарцисизма на българския полуинтелигент, който пък се счита много над физиологичното съществуване на чалкорапорокаджийството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Воайор

    23 Авг 2022 15:45ч.

    Пред теб и такива като теб ли - слепци с очи -ще изживява един покрусен баща скръбта си?! Я слез малко на земята и не по-високо от обущата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да скърбиш, може и да не скърбиш

    23 Авг 2022 15:52ч.

    Злорадството в подобни ситуации, обаче, е явен признак за психична девиация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сашо

    23 Авг 2022 13:51ч.

    Бог да прости момичето и светлина на душата й отвъд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    23 Авг 2022 15:05ч.

    Бог да прости Дугина и да накаже виновника за десетки хиляди човешки животи Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елементарно, Уотсън

    23 Авг 2022 15:17ч.

    е да персонализираш проблема чрез Путин, проблем който има западната цивилизация от пет века и който се изостри напоследък, да спестяваш масата от факти които доведоха до сегашното тъжно състояние на нещата и до отврата на нормалните хора от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има и видео от погребението?

    23 Авг 2022 15:24ч.

    Чудесно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бог да прости Даша Дугина !

    23 Авг 2022 16:07ч.

    Но трети ден след теракта има все повече въпроси без отговор. КАК Е ВЪЗМОЖНО във военно време, след такъв теракт, извършителката Вовк да пропътува 700 км. от мястото на експлозията до естонската граница ? Никъде да не я спрат патрули ? Да премине ГКПП-то без проблем ? Къде са били руските служби ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Азовстал погребват демони

    23 Авг 2022 16:09ч.

    Евроглистите, нали си знаете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руските служби ??

    23 Авг 2022 16:13ч.

    ФСБ разкри извършителката за 24 часа - по камери от колите, от сградата в Москва, от клетките на мобилните оператори. И тогава въпрос ! А защо в тези първи 24 часа Русия не затвори всички ГКПП-та с враждебните държави - двете балтийски и двете скандинавски ?? Защо не е имало засилено пътно присъствие на полиция /ГАИ/ ? Къде са зяпали граничните служители на Шумилкино ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Русия съм и страшно ме боли за младата убита Дария !

    23 Авг 2022 16:18ч.

    Но историята има много неясни моменти. Никой не може да ме убеди че ФСБ са такива непрофесионалисти, че да оставят тази орка да пропътува 7-8 часа с кола по руските шосета и да се измъкне безнаказано, след като вече са били по следите й с видеата от охранителните камери и колите на паркинга. Остава гадното усещане че нарочно са пуснали орката да избяга...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руските мащаби не са българските

    23 Авг 2022 16:30ч.

    а и у нас колко бързо нашите служби биха реагирали е много добър въпрос, припомнете си Сарафово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разкриване на картите

    23 Авг 2022 18:40ч.

    Защо бе, отпадъци, уроди нечовешки, точно тук в тази тема трябваше да си изливате омразите, жлъчката, фобството, отровното си тържество?! Няма ли достатъчно политически теми, където да се изхождате и да цапате с менталните си екскременти?! Защо не се завихте презглава у дома и не си крещяхте сами, изживявайки идеологически оргазъм: Yes! Yes!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото си боклук

    23 Авг 2022 21:27ч.

    А ти вероятно си въобразяваш, че след като сам не си се произвел в чин сатанист, въпреки основателното подозрение, че въобще не знаеш смисъла и значението на символа на злото, си нещо различно от едни боклук! Напълно анонимен БОКЛУК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За разлика от

    23 Авг 2022 21:32ч.

    дъртия фашист аз не мечтая за смъртта на други хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадин Костадинов

    23 Авг 2022 20:18ч.

    Жалко, че това младо невинно същество плати за чудовищните грехове на баща си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесна идея на организаторите да заснемат почти двучасовото погребение

    23 Авг 2022 22:23ч.

    Както и на редакцията да публикува линк. Така всички, които ценим делото на Даря Дугина можем да се насладим на събитието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Момче,

    23 Авг 2022 23:17ч.

    с това шега не бива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съболезнования!

    23 Авг 2022 22:48ч.

    Мир на праха и!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи