Дуда: Полша не изпраща самолети в Украйна, защото НАТО не е страна в конфликта

Дуда: Полша не изпраща самолети в Украйна, защото НАТО не е страна в конфликта

Полша не изпраща самолетите си в Украйна, тъй като НАТО не е страна в конфликта. Това заяви във вторник полският президент Анджей Дуда на съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг във въздушната база в Ласка, съобщава ТАСС.

"Ние не изпращаме нашите самолети, тъй като това би означавало военна намеса в конфликта в Украйна и по този начин включването на НАТО в този конфликт. НАТО не е страна в този конфликт", каза той. „Сега нашите самолети не летят до Украйна“, добави Дуда.

Във вторник на официалната си страница във Фейсбук пресслужбата на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна съобщи, че България, Полша и Словакия прехвърлят на Украйна 70 военни самолета, които могат да бъдат базирани на полски летища. Според него България прехвърля на Украйна 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25, Полша - 28 самолета МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    01 Март 2022 13:55ч.

    Жириновски разкава виц: Обама се хвали пред Меркел. Виждаш ли тези три бутона? Натисна ли зеленият Европа изчезва, натисна ли червеният Русия изчезва, натисна ли жълтият Китай изчезва. Меркел му отговаря: А баба ми по време на войната е имала три клозета златен, сребърен и фаянсов, но когато са дошли руснаците се е насрала в коридора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хитрата сврака

    01 Март 2022 14:07ч.

    Не се притеснявайте, страна в конфликта сте и ще ви се изясни като му дойде времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    01 Март 2022 14:32ч.

    Спрете с нагнетяването на истерия и отдайте правото на Русия да се погрижи за сигурността си! Ще подпалите Трета световна с тия безумни ескалации и намеси! За САЩ е изгоден общоевропейски конфликт, но за нас, европейците, никак. Отразете им "свободно" на тия задокеански хайдуци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • +++

    02 Март 2022 12:18ч.

    YES !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хладен ум

    02 Март 2022 13:27ч.

    Напълно подкрепям Вашето тълкуване. Точно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    01 Март 2022 14:36ч.

    Според руски източници единственото логистично място за доставка на тежко въоръжение е летище в Полша намиращо се на около 100 км. от Украйна. Но въпросът е как ще се достави на украинците, защото руснаците ще ги унищожат още при навлизането им в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руснаците ще ги унищожат още при навлизането им в Украйна

    02 Март 2022 12:22ч.

    Не, не. Руснаците изобщо няма да чакат "навлизане" ! Тази хипотеза бе изяснена от Яков Кедми. В МОМЕНТА в който от полско летище излетат самолети към Украйна, било с военно транспортна цел, или с бойна мисия (понякога тоа не е ясно) - Русия незабавно ще нанесе ракетни удари по това летище ! Със всички ужасни за Европа последици...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хладен ум

    02 Март 2022 13:30ч.

    И кой би могъл да ги съди за това?! Да не говорим, че все пак търпят струпване на оръжия от Запада на територията на Украйна и многогодишни обучения инструктори от НАТО. Какво прави НАТО, за Бога?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Константин Сивков

    01 Март 2022 14:56ч.

    Блестяща настъпателна операция. НАТОто е меко казано смутено ... Темпът на настъпление е 100 километра за 24 часа срещу много сериозен противник... Ядерные силы переведены в особый режим - что это значит? https://www.youtube.com/watch?v=Om2QgO56PNs День ТВ 1,24 млн. абонати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юрий Подоляка с 1,21 млн. абонати

    01 Март 2022 15:00ч.

    Война на Украине (28.02.22 на 22:30): Россия «по полной» применила авиацию и фронт ВСУ посыпался https://www.youtube.com/watch?v=Iah-ub1oNpQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    01 Март 2022 15:32ч.

    Русия печели, но още не знаем ние какво сме загубили... този панаир не е за нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В изтекло писмо от Нат Ротшилд до Британския Парламент

    01 Март 2022 15:35ч.

    той препоръчва на британските политици да окажат помощ на Украйна (предимно с медии, отразяващи "правилно" събитията), както и с оръжия. Според него В. Путин е едничкият най-голям враг на западната цивилизация, а без Украйна на световната "шахматна дъска" световният демократичен ред може и да не оцелее...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натаниел Р. беше поканен ot Украйна

    01 Март 2022 15:52ч.

    за техен икономически съветник. Той неотдавна стана гражданин и на Черна Гора, така че яхтата му се полюшва на Адриатическия бряг, редом със суперяхтата на Олег Дерипаска... Но какво ни интересува това, освен че глутницата на световния кабал се сплоти срещу Русия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    01 Март 2022 15:49ч.

    С такива приятели врагове не ти трябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-и ФРАНЦИЯ ПРЕДУПРЕДЕНА

    01 Март 2022 16:42ч.

    «Там какой-то французский министр сегодня сказал, что они объявили нам экономическую войну. Следите за своей речью, господа! И не забывайте, что экономические войны в истории человечества часто перерастали в настоящие», — заявил Медведев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да бе

    01 Март 2022 17:50ч.

    А оръжията ш мшлионите, които изпращат всички членки на НАТО какво са, не са ли пряка намеса във война? Само Унгария както винаги е на висота - отказва категорично! Я си вижте биолабораториите, които днес сте се опитали да скриете, триейки информацията! Май е ясно кой пусна КОВИД и защо оня Сатана Бил Гейтс "предвижда" нова епидемия! САЩ, ЕС И НАТО са май истинските убийци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи