Дуда настоя пред Шолц и Макрон за присъединяването на Украйна към НАТО

Дуда настоя пред Шолц и Макрон за присъединяването на Украйна към НАТО

Полският президент Анджей Дуда призова страните членки на НАТО да дадат на Киев ясна пътна карта за присъединяване към алианса, предаде ДПА. 

"Украйна очаква недвусмислен сигнал за ясна перспектива за членството ѝ в НАТО", заяви Дуда след среща с френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц в Париж. 

Полският държавен глава подчерта, че това е очакването на украинското правителство, както и на военнослужещите, които защитават Украйна от руската инвазия.

Дуда посочи, че се надява предстоящата среща на върха на НАТО, която ще се състои следващия месец във Вилнюс, да донесе на Украйна "светлина в края на тунела". 

Тристранните срещи с участието на Германия, Франция и Полша, известни като Ваймарския триъгълник, започнаха през 1991 г. във Ваймар, Германия. Първоначално разговорите имаха за цел да приближат Полша и други източноевропейски държави към ЕС и НАТО, отбелязва ДПА.  

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ала Бала

    13 Юни 2023 11:53ч.

    Този пшики бая изплаши Макарона и улавия Олаф. Ха сега де? Пак амитата трябва да се намесят и вразумят Дудката, та не се напиняй Дудка, не е твоя работа кой може и кой не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    13 Юни 2023 12:40ч.

    Абе , като е толкова изобретателен защо направо не присъедини Полша към Украйна за по-лесно и после да се пробва в НАТО като цар Дуда? Няма начин да не стане бързо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи