ДСБ ще преговарят с "Промяната" за общи листи на изборите

ДСБ ще преговарят с "Промяната" за общи листи на изборите

Лидерите на трите партии в коалицията "Демократична България" Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев се събраха на срещата на ДСБ. Дойде и съпредседателят на ПП Кирил Петков, за да призове за обединение. Снимка РУМЯНА ТОНЕВА

ДСБ даде мандат на коалиция "Демократична България" да се яви на парламентарните избори заедно с "Продължаваме промяната". Решението бе взето на националното съвещание на партията по-рано днес.

Лидерите на другите две партии в коалицията Христо Иванов и Владислав Панев, както и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков също дойдоха на срещата, за да призоват за обединение на "добрите сили".

"Днес трябва да обсъдим по какъв начин ДСБ ще участва в общото усилия за вземане на властта в държавата. Заедно с нашите партньори от ДБ, ПП и заедно с всички хора, които искат радикала промяна! Заедно!", каза лидерът на ДСБ Атанас Атанасов по време на срещата. Той определи "Демократична България" като стожер на евроатлантическите ценности в страната. И пак повтори, че целта на ДБ и ПП е да вземат първия мандат за съставяне на правителство в 49-ия парламент.

Ето какво съобщиха от там:

Националното съвещание на ДСБ:

1. Оценява постигнатото от коалиционния формат Демократична България като успешно. Отстояването на демократичните ценности е единствената гаранция за генериране на модерни десни политики и реформи. Основна цел трябва да бъде запазването и бъдещо консолидиране на обединението.

2. Отчита необходимостта от обединение и концентрация на реформаторските сили в България на предстоящите парламентарни и местни избори, за да бъдат пресечени опитите за реставрация на корумпираното управление на Борисов с помощта на партиите на статуквото и изборни фалшификации.

3. Отчита необходимостта от укрепване на парламентарната република и парламентарното управление, съставяне на стабилно правителство, което да гарантира националната сигурност, както и да бъдат пресечени всички опити за тласкане на държавата към република с президентско управление.

4. Оценява продължителното управление под формата на служебни правителства, назначени от президента Румен Радев, като опасно за демокрацията, евроатлантическата ориентация и икономическото развитие на България, и влиянието й в региона.

5. Подкрепя усилията на ръководството на партията за постигане на общо явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на Демократична България - обединение с ПП Продължаваме промяната като единствена възможност за тяхното спечелване, излизане от политическата криза и излъчване на управление, което:

да реформира българските институции, да проведе истинска съдебна реформа, да изкорени корупцията и осигури икономически растеж, чрез който чувствително да се повишат доходите и благосъстоянието на българските граждани;

да модернизира българската армия и служби, да изпълни необходимите условия за приемане на България в Шенген и Еврозоната, да укрепи евроатлантическата ориентация на България и да се утвърди като надежден партньор в ЕС и НАТО, решително да противодейства на заплахите от Кремъл и всякакви опити за отклоняване от външнополитическа ориентация на България.

Във връзка с гореизложеното, дава мандат на председателя на Демократи за силна България за преговори за предизборна коалиция на предстоящите парламентарни избори за общо явявяване във формат партии от Демократична България и ПП Продължаваме промяната.

6. Възлага на общинските и областните структури на партията да водят преговори за широко обединение на реформаторските сили с цел издигане на общи кандидатури за на предстоящите местни избори. Отсраняването на ГЕРБ и ДПС от местната власт е единствената възможност за преодоляване на корупцията и феодализацията на българските общини като единствена възможност за трайна политическа стабилност и благополучие на българските граждани.

Източник: "24 часа"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

Коментари

  • Прекрасно. Двете криминални организации ще могат да бъдат занулени от един веднъж

    28 Яну 2023 17:57ч.

    Всичко, организирано и финансирано от Запад е престъпление срещу човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Справедливо ли е ?

    28 Яну 2023 19:09ч.

    Справедливо ли е да се участва на избори в коалиция, но с праг 4 % ? Според логиката трябва да се умножава прага по броя партии в коалицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    28 Яну 2023 19:13ч.

    тез мошеници хептен са изкукуригали! да гласува за вас някой, той трява да е по-откачен от вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали свиха доста пари,

    28 Яну 2023 19:44ч.

    които сега ще трябва да връща държавата, та ще имат пари да плащат, а освен това и НЕХО ще им помогнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има да си менкат едни лайна уста в уста с тия от пирамидата

    28 Яну 2023 21:08ч.

    Цялата история е красноречива илюстрация на разложението на Пиндостан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lila

    28 Яну 2023 21:50ч.

    Tolkova maloumno e tova obedinenie i kato gledam glupavite im fizionomii se pitam otkade idva samo4ustvieto da se poiavavat na pol.szena?.Niakoi im pla6a i te pla6at i to mnogo ,mnogo. E pa gion surati ste.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    28 Яну 2023 21:57ч.

    Цялата мрежа е оцвъкана с рекламки за Нексо.....ние можем ли? или само турбо-измамниците могат? Питам за един прЕател

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Яну 2023 21:57ч.

    "Те погробиха колонията"....."Гробокопачите на съвременната колония".Такива заглавия на книги след време виждам.Ще платя разходите за боеприпасите по тяхното екзекутиране.Гроб не им е нужен-в Черно море...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    28 Яну 2023 22:41ч.

    Краят на партията , на Костов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    28 Яну 2023 23:52ч.

    Пожелавам им грандиозен провал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    28 Яну 2023 23:57ч.

    Ще е голям сеир сега с подредбата на листите. А и купуването на преференции ще стане много активно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    29 Яну 2023 9:36ч.

    А чичко Костов, де го? Да не пише втора книга как загуби времето на толкова свестни хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи