ДСБ призова ГЕРБ да върнат мандата и да подкрепят правителство на "Промяната"

ДСБ призова ГЕРБ да върнат мандата и да подкрепят правителство на "Промяната"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На свое заседание, проведено на 06.10. 2022 г. , Националното ръководство на ПП „Демократи за Силна България” обсъди изборните резултати и създалата се след изборите политическа обстановка в страната и взе следните решения:

Националното ръководство предлага на коалиционните си партньори от КП „Демократична България – обединение” да бъде взето общо решение на обединението за неучастие в преговори за съставяне на правителство с мандатоносител ГЕРБ-СДС. Базово основание за това предложение е , че КП „Демократична България – обединение” беше създадена като обединение с основна цел отстраняване на ГЕРБ от власт и възстановяване на парламентарната република, провеждане на реформи осигуряващи върховенството на закона, ефективно разходване и децентрализация на публичните финанси, противодействие и пресичане на руското влияние в страната, отстояване на геополитическата ни принадлежност.

Същевременно, загрижени за националния интерес, в името на на изхода от политическата криза предлагаме КП „ГЕРБ- СДС” да върнат първия мандат като жест на национална отговорност и поемането на политическата вина за управлението си в рамките на повече от десетилетие. След това да подкрепят създаването на правителство с втория мандат на ПП „Продължаваме  промяната”.

Националното ръководство на ПП „ Демократи за Силна България” оценява политическата криза в страната като задълбочаваща се. Считаме, че първа стъпка за излизането от нея е сформирането на редовен кабинет. Тази ситуация, обаче не означава, че която и да е политическа сила в страната може да използва нови парламентарни избори като заплаха. Изборите са основен елемент от демократичния процес в страната и пряко проявление на основното конституционно право на българските граждани – да избират и да бъдат избирани.

Настоящата позиция е изпратена до ръководството на ЕНП, което също проявява загриженост за намиране на изход от политическата криза.

 

Източник: пресцентър на ДСБ

 

 

 

Коментари

  • Наско

    07 Окт 2022 19:01ч.

    Гнусни национални предатели! Съд за вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    07 Окт 2022 19:07ч.

    Това ли ви подшушнаха да кажете от Козяк, нахални гъзолизци такива? Сега ще му кажат и на Бочко какво да каже и хоп- имаме си правителство, което да ни вкара във войната. Щото както Кирчо си имаше задачи които си изпълни, на това правителство това ще му е основната задача. После може и да ходи у реката. А бедните да духат супата и да се готвят за окопите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    07 Окт 2022 19:15ч.

    Мдааа, тъй като Козяк държи Боко за несъществуващите му топки, повече отколкото Киро дебилния, Та вероятно Боко като един “ отговорен политик” ще върне мандата и ще дойдат пак същите американски подлоги, като ГЕРБ подкрепи техния мандат и които да ни вкарат във войната. И с тая “помощ” от США май май ни готвят примка. Не е ли време да ги бесим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Окт 2022 19:20ч.

    Я тия нищожества от ДБ, да се омитат веднага за фронта, на която страна искат, на нея да воюват, поне някаква файда да има от тях! Само войната може да затвори гадните им усти и неувиращи кратуни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ген. Атанасов

    07 Окт 2022 20:29ч.

    Да го направят министър на транспорта.Той е бил макар и за кратко "влакдрайвър"-не знам на съветски дизеляк,или на чешки електровоз -все едно.С една дума-специалист в бранша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо триете факта, че тоя е

    07 Окт 2022 21:18ч.

    Отвратителен лилипут!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    07 Окт 2022 21:21ч.

    гнома е единственмия в България, който не знае, че пратия Герб не съществува, А че това е просто най-долната прослойка на ДпС, която просто я използват за мръсните поръчки, от които всеки правоверен се гнуси, но герпаджиите са готови на всички, за малко трохи от Господарската трапеза. Та тия се очаква да подкрепят кирчо и кокорчо. Също като ИТН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо не иска да участва в правителство

    07 Окт 2022 21:43ч.

    В което той не е премиер..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Окт 2022 22:21ч.

    Бре....какво стана?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Окт 2022 22:47ч.

    Имам Забрана да коментирам.Преодолямам я заради Гнома. Отвратително злобно джудже като цялата им група ДБ(уСрайна ).Да грабват каските и на изток.Тъпанари!Чао.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи