Дрон с бомба намериха край брега на Тюленово, може взривното устройство да е активно

Дрон с бомба намериха край брега на Тюленово, може взривното устройство да е активно

Дрон с бомба е открит на брега на с. Тюленово, на Северното Черноморие. Това съобщават потребители в социалните мрежи. По техни разкази е възможно бомбата все още да е активна, защото „има светещи електроники“. 

Полицията е отцепила района след сигнал от хотелиера Радослав Русев. Пред bTV Русев разказа, че сигналът към тел. 112 е подаден в неделя вечерта в 21:40 ч., но в първия момент не са се отнесли сериозно към не „Девет часа по-късно – пълно бездействие на институциите, чакаме да се наспят военните, Всички са уведомени, но никой нищо не прави“, каза още хотелиерът. 

Бомбата е залепена с тиксо към дрона. До момента няма кой знае каква реакция за случая освен, че е пътя към залива от Тюленово е затворен. Около 10-11 часа очакваме някой сапьор да се наспи предполагам, за да се случи нещо, разказа и пред БНТ Русев.

По думите му взривното устройство е 50-60 см, а самият дрон е около 3 метра. Районът е отцепен, очаква се военни от флота да направят оглед. 

 

Коментари

 • рукола Z

  18 Sep 2023 11:21ч.

  Денко Академиков ще го е правил тава дронче... по трудово обучение, казва се "как да спрем терористити" ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фафистът Денков

  18 Sep 2023 13:41ч.

  замина за Лампедуза - Италия . Привика го дъртата пачавра лайнен ,зради имигрантите напълнили италия напоследък ЕК реши 22 хиляди евро ще е глобата на човек ако всяка една държава от ЕС откаже да приеме емигрант африка и азия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ElCondor

  18 Sep 2023 11:38ч.

  Всички дронове с взривни устройства задължително се оборудват със светещи електроники, които се забелязват отдалече, така че врагът да знае какво го очаква. Тъй като това не винаги е достатъчно,предвижда се на бъдещите бойни дронове да бъдат монтирани с мощни озвучителни уредби, от които по време на атаката да звучи вагнеровата "Езда на валкириите"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CNN

  18 Sep 2023 11:42ч.

  Нападната е държава от НАТО от гаражен украински дрон !!! Тагаревич е пратил депеша за задействане на член 5 !!! „Слава Американу, КРАЙ на Булгаристану“ и АМИН !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нещо не мина финта в Румъния, хайде да пробваме в България!

  18 Sep 2023 12:24ч.

  Те нали Дебилна България и Продължаваме провала реагират единствено на кеш пачки в зелено или в краен случай на евробанкноти - въобще няма да разпознаят украинската диверсия и дружно ще ревнат "Член петииии!" подкарвайки феновете си към военната кланница, даже и без агнето на оврчаря за подмамка... Лошото е че покрай феновете им към гробищата ще засилят и половината българско мъжко население в младежка възраст - те Манговците отдавана емигрираха в Германия, Холандия, Франция, Испания, а от там нещо не се връзват на украинските опити и тях да напъхат във войната! А разните Магаревци, Шаламандуровци, Пасите, ПопКремчевки и прочие национална предателска общност само ще грачат, но доброволци в Запорожие или в Херсон нито те, нито синовете им ще тръгнат...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спиноза

  18 Sep 2023 11:43ч.

  Това е мина за миномет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моливко и Сръчко

  18 Sep 2023 11:46ч.

  Такава топ-ноч технология и северните корейци нямат: минохвъргачен боеприпас, дъкт-тейп и дрон за пръскане на дедовите гъсеници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Молецът

  18 Sep 2023 12:08ч.

  Ама на мината пише ВМЗ, маде ин БГ !!! Руснаците пак извадиха късмет !!! Ще ги оставим да поживеят още !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факти

  18 Sep 2023 12:18ч.

  Естествено, че ще падат - нали се води война само на 200 км. А освен това нали нашето правителство много иска война и са най-големите войнолюбци в Европа. Заради тях скоро може да почне да падат и ракети, и други работи. Едно украинска провокация с такъв дрон върху българска територия и са ни набутали във войната - такива са им планове. Нищо чудно сега това да е била целта, но нещо да се е прецакало поради силното вълнение и силния вятър. Укрите вече опитаха такива провокации с Полша и Румъния, но не им се получи. Но с национални предатели, инсталирани да управляват страната, и които искат война всяка минута, може и да стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • акд. Денков

  18 Sep 2023 12:19ч.

  Ние с терористи не преговаряме, камо ли пък с дронове! Нека отлежи, за да има време за задължително селфи, а на сутринта, като пекне слънцето може да се изпари....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  18 Sep 2023 12:31ч.

  Тагарев незабавно да нареди контраудар по рашистите, които вероломно са се опитали да бомбардират Варна, както през 1915 г.! За целта може да използва комплексите СС-23 и балистични ракети с ядрени бойни глави, които Пасито ни уреди преди време. https://trud.bg/amp/соломон-паси-има-нужда-от-ядрено-оръжи/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  18 Sep 2023 12:41ч.

  Както отбелязват по-горе, мината е българско производство, а украйна ни я връща, защото шест пъти са я изстрелвали, а тя така и не се взривявала. Това е и причината за провалената контраофанзива. Сега "министърът" магарев е поел ангажимента пред целия демон-кратичен свят за замяна на рекламираната мина и лично той с правителствен самолет ще достави новата мина обратно. Всичко, каквото пожелаят, за нашите украински освободители е дълг за нас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дронът е украински

  18 Sep 2023 13:50ч.

  Държава член на НАТО е атакувана от държава извън НАТО. Кво правим тогава ? Член 5 ??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи