ДПС ще гаси напрежението сред тютюнопроизводителите

ДПС ще гаси напрежението сред тютюнопроизводителите
ДПС готви промяна в Закона за тютюна и тютюневите изделия, с които да бъдат защитени правата на тютюнопроизводителите. Това съобщи народният представител от движението Ердинч Хайрула. Според него промените се налагали поради провалената политика на правителството на ГЕРБ в сектора.
<p>&bdquo;Очакваната либерализация на пазара, която те въведоха с промени в Закона, която да регулира цените на тютюна, не доведе до добри резултати. Очакваха да се вдигнат изкупните цени, но това не стана&rdquo;, коментира Ердинч Хайрула. Той отчете като грешка премахването на лицензионния режим в Закона за тютюна и тютюневите изделия, а също и отпадането на регистъра на тютюнопроизводителите.&nbsp;<br /> <br /> &bdquo;В закона бяха записани срокове за изкупуване, а също и минимални изкупни цени. Сега това не съществува облечено в законова форма и ръцете на изкупвачите са развързани те да определят и срокове и цени, което внася напрежение в сектора&rdquo;, коментира Хайрула. По думите му промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия щели да бъдат съгласувани както със сдруженията на тютюноприоизводителите, така и с Министерството на земеделието и храните, с които вече били водени разговори.&nbsp;<br /> <br /> Защита за тютюнопроизводителите с промени в Закона обеща пред участниците в митинга в Момчилград по повод 29 години от &bdquo;възродителния процес&rdquo; и зам.-председателят на ДПС Рушен Риза. По думите му ГЕРБ така били изменили Закона, че в момента фирмите-изкупвачи извивали ръцете на производителите на тютюн, бавейки изкупната кампания.&nbsp;&nbsp;<br /> <br /> Според кмета на община Кирково Сали Рамадан миналата година по това време всичкия тютюн вече е бил изкупен. Сега една единствена фирма - &bdquo;Булгартабак София&rdquo;, била стартирала изкупуването в най-големия тютюнопроизводителен район в Източните Родопи - Кирковско.</p>

Коментари

  • Jacie

    03 Яну 2014 8:43ч.

    The voice of rantyialito! Good to hear from you.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Christiana

    07 Март 2014 20:14ч.

    Notify the authorities. Each QuotesChimp has its regulations regarding when law enforcement have to be informed after a collision. Moreover, your plan may need you to record an occurrence to the authorities in the event that you attempt to provide a state for an uninsured motorist predicated on popularandoperate driver departing the picture of a misfortune.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи