ДПС иска предсрочни избори, БСП - сваляне на санкциите срещу Русия

ДПС иска предсрочни избори, БСП - сваляне на санкциите срещу Русия
ГЕРБ ще приема закони и законови поправки, които да гарантират оптимална сигурност на границите на страната ни, което е основен приоритет за този парламентарен сезон, заяви Цветан Цветанов.  Според Корнелия Нинова, новата сесия е времето, в коeто от БСП да покажат възможния друг път за развитие на България в действия, а не на думи, във вътрешен и в международен план. По думите на Мустафа Карадайъ, първостепенната политическа цел на ДПС в настоящия политически сезон е предсрочни парламентарни избори след президентските.„Ние категорично отхвърляме политиката на двустранно договаряне с Турция и Русия по въпроси засягащи общата европейска политика“, заяви Радан Кънев. От името на Патриотичния фронт, Валери Симеонов заяви, че "остава желанието им да отстранят ДПС и ДОСТ от политическия живот на страната".

 

ГЕРБ ще даде своя принос за укрепване на сигурността на границите на страната, търсейки международна помощ и оптимизиране на вътрешния ресурс. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на групата по повод началото на новия есенен политически сезон. Той допълни, че ще се радват да видят партньори в лицето на всички парламентарни групи по тази тема.

 

"Нямаме никакво намерение да прекратяваме законодателната си активност по отношение на съдебната реформа. Ние сме гарантът за тази реформа, защото единствени имаме ресурса и волята да направим необходимите промени, които да гарантират върховенството на закона", подчерта Цветанов.

 

По отношение на предстоящите президентски избори Цветанов заяви, че му се иска за бъдещия президент на България да се мисли отсега не като за политическо лице на победила в изборната надпревара партия, а като за перспективен и добър държавник.

Най-важното към момента е да проявим разум и да не даваме път на нездравословни предизборни емоции, допълни той.

 

 

За нас от БСП новата парламентарна сесия е на алтернативата в действие, от утре ще имате тази алтернатива на вашите банки“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи, че новата сесия е времето, в коeто от БСП да покажат възможния друг път за развитие на България в действия, а не на думи във вътрешен и в международен план.

 

От утре на вашите банки ще имате алтернативата в действие“, обърна се Нинова към своите колеги и изброи Законът за храните, Законът за рентата, Законът за банката за развитие, Законът за младежта, за възрастните хора, за семейните помощи за деца, отмяна на плоския данък. По думите й, по гласуването на тези закони, от БСП ще разберат дали българите са важни за управляващите.

 

По отношение на Бюджет 2017 Корнелия Нинова заяви, че от БСП ще предложат своята алтернатива. По темата външна политика,  Нинова заяви, че българските социалисти са за европейското бъдеще на България като член на голямото европейско семейство. Тя обвини управляващите, че са превърнали външната политика в куриер между Анкара и Берлин. Нинова попита защо са скрили министър-председателя и попита кой сега е лицемер.

 

Българските граници не са защитени. Проспахте две години“, коментира Нинова и попита с какво управляващите са отвоювали националния интерес в Европа по такива теми като отмяна на санкциите срещу Русия. Според нея националният интерес на страната ни изисква санкциите да отпаднат.

 

 

Първостепенната политическа цел на ДПС в настоящия политически сезон е предсрочни парламентарни избори след президентските. Това заяви председателят на Парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на групата.

 

Той заяви, че от ДПС разглеждат предстоящите президентски избори не като изолирано политическо събитие, а като част от процеса на преформатиране на политическата конфигурация и стабилизиране на институциите в България. Президентските избори са начало на ново управление в страната, подчерта той.

 

ДПС внимателно ще анализира платформите на кандидатите за президент и ще спомогне да бъде избран този, който отговаря най-много на националния интерес, посочи Карадайъ. 

По отношение на вътрешната политика той отбеляза, че основният мигрантски поток, който следващото управление трябва да спре, е този на българските граждани, напускащи страната по икономически причини.

 

Според ДПС единственият начин да се защити Европа е да се изгради силна и единна отбрана, заяви Карадайъ. Само европейска армия с единно командване, като част от НАТО, ще увеличи нашия отбранителен капацитет и ще осигури охрана на външните ни граници, каза той.

 

 

"Новите носители на властта и от лявата опозиция се държат все едно ЕС и НАТО са минало". Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев от името на Реформаторския блок.

 

Ние категорично отхвърляме политиката на двустранно договаряне с Турция и Русия по въпроси засягащи общата европейска политика“, посочи Радан Кънев.Той подчерта, че България посреща този политически сезон в среда на международна нестабилност. 

 

Снимка: БНТ

"България трябва ясно да покаже, че няма да позволи да бъде превърната в погранично гето на ЕС и карантинен лагер за настаняване на придошли от целия свят авантюристи”. Това каза председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов в декларация от името на група.

 

Според Симеонов, България трябва да заяви, че едностранно замразява изпълнението на Дъблинските споразумения и няма да приеме нито един човек от тези, които европейските държави искат да ни върнат.

 

ПФ все така последователно ще изпълнява предизборната си програма“, посочи Симеонов. Той заяви, че остава желанието им да отстранят ДПС и ДОСТ от политическия живот на страната.

 

 

Председателят на Парламентарната група на "Атака" Волен Сидеров заяви в декларация от името на групата, че “пред политическия елит и държавното ръководство стоят две много важни теми - опасността от мигрантски потоци, които вече разрушават идентичността на Европа, и опасността от военен конфликт в Европа". Източникът на бежанската криза, според Сидеров, са "безумните външнополитически действия на САЩ в Близкия Изток".

 

Според Сидеров в момента има такова струпване на войски и бойна техника на източната граница на Европейския съюз, каквото не е имало от времето на Хитлер.

 

 

"Правителството губи темпо за работа по някои от важните проблеми на обществото. Области като сигурност, външна политика, здравеопазване, образование, енергетика и стимулиране на бизнеса, вече са навлезли в критична фаза и се нуждаят от преосмисляне на политиките, включително и смяна на министри". Това заяви Мариана Тодорова от името на ПГ на АБВ.

 

По думите ѝ през новия политически сезон партията ще отстоява промяна в модела на президентската институция, за да се върне нейната важна и самостойна роля. Тодорова увери, че на предстоящите президентски избори АБВ ще застане зад достоен и компетентен кандидат, който е способен да се издигне над партийните различия и интереси.

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • CMEXXX

    31 Авг 2016 14:24ч.

    Всички тия изказвания ми приличат на действията на деспотите, преди да падне БГ под турско робство. И тогава БГ е разпокъсана заради отделните интереси на деспотите, които на всичко отгоре са влизали в договорки с чужди владетели, за да се бият деспот срещу деспот. През това време турците превземали БГ част по част. Та и сега е същото положение ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи