ДПС поиска Асен Василев да покаже на депутатите Плана за възстановяване

ДПС поиска Асен Василев да покаже на депутатите Плана за възстановяване

Снимка: БТА

От ДПС поискаха председателят на парламента Никола Минчев да изиска Плана за възстановяване и устойчивост на България от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Това стана ясно от изказването на депутата Джевдет Чакъров в процедура по начина на водене.

Чакъров заяви, че правителството не е внесло в парламента националния план по възстановяване и устойчивост и посочиха, че България е единствената държава в ЕС, която не получава средства по плана.

Депутатът обясни, че при изслушването на вицепремиера Асен Василев, което отново е било по искане на ДПС, заместник-председателят на парламентарната група на движението Йордан Цонев е настоял планът да бъде предоставен в парламента от правителството.

"Планът продължава да не е публичен. Публикувани са единствено новите проекти, включени в него от настоящото правителство", коментира Чакъров.

По думите му предоставянето на плана е изключително наложително, тъй като не са ясни неговите аспекти в цялост.

Относно кореспонденцията между министър-председателя Кирил Петков и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за плана на България, Чакъров коментира, че едва ли има някой у нас, който да не знае, че планът на България е извън всякакви срокове.

 

Коментари

 • Ето и плана, според запознати с него

  23 Март 2022 11:47ч.

  https://pogled.info/bulgarski/natsionalniyat-plan-za-vazstanovyavane-i-ustoichivost-kapan-za-naivnitsi.140564?fbclid=IwAR2pkz8kc8CHDU_jBsxNleYzyxLIG--xgj

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе имам чувството,

  23 Март 2022 12:08ч.

  че ако сега войната в Украйна свърши,то украинското правителство по бързо ще изготви и задейства План за възстановяване

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи