ДПС очаква оставките на целия кабинет

ДПС очаква оставките на целия кабинет

ДПС очаква оставките на целия кабинет, освен на тези министри, които вече заявиха, че ще подават оставки. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с новата политическа обстановка, съобщава БТА.

Вчера, след като лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов оттегли министрите си от управлението, премиерът Кирил Петков заяви, че са готови да опитат с правителство на малцинството.

Мустафа Карадайъ заяви, че в момента не съществува темата с правителство на малцинството от юридическа гледна точка. "От политическа гледна точка има заявки за подаване на оставки, а процедурата е ясна. Те трябва да бъдат внесени в Народното събрание, да бъдат разгледани. Ние от ДПС от първия ден на това правителството, на което дадохме оценка, че е най-лошото от демократичните промени насам, очакваме заедно с оставката на вече заявените министри в Народното събрание, да се внесе и оставката на целия кабинет", заяви Карадайъ.

Относно обявеното от премиера Петков намерение вътрешният министър Бойко Рашков да оглави Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ),  Карадайъ припомни оценката на движението за Рашков още от изборите през юли месец -  за "беззаконията и превръщането на полицията в милиция по време на изборите". 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • чиста лингвистика

    09 Юни 2022 13:09ч.

    Между другото , тези които са на юг от Стара планина не е лошо да понаучат турски език, може и китайски. Със сигурност ще им потрябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    09 Юни 2022 15:31ч.

    А тия към Софлето да научат сръбски с добавка шопски диалект! А тия към Варна и до Видин румънеско също!! такива приказки да си ги държиш зад зъбите най-добре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Енчев

    09 Юни 2022 13:09ч.

    "Влакът за Канада заминава на първи челен коловоз. Продават се само еднопосочни билети. Фалиралата авиолиния "София-Скопие" е с нов еднопосочен маршрут - "София-Торонто". Изпращането на пътниците ще е с духова музика."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    09 Юни 2022 15:16ч.

    колко свободни места на колесника са останали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една пета от най-младите американци се определят като гейове, лесбийки и трансджендъри

    09 Юни 2022 13:10ч.

    Какво да каже човек?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    09 Юни 2022 13:41ч.

    Пита се кой ще си е заминал с повече;Кирчо/Кокорчо/Чифутчо или Фердинанд?И какво е общото между изброените?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трифазната ориентация

    09 Юни 2022 14:57ч.

    Или националната катастрофа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 20 правителства

    09 Юни 2022 15:06ч.

    Два пъти по толкова и показа ръцете си. Ще се изредят и само ще крадат и лъжат. Народът се давеше и се хвана за сламката - че може да прави свой бизнес и да заживее добре. После се хвана за друга сламка на надеждата - че може да живее в чужбина и да е добре. .. (следващото правителство ще е на всички партии крадци, 20-то) https://bg.wikipedia.org/wiki/Правителства_на_България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиев

    09 Юни 2022 16:40ч.

    Гледам,чета,как български сополи,пеят по турските ноти на Карадйъ. Идиоти ли сте,или "българки" чеда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи