Доживотни присъди за убийците на български студент в Лондон, който бе намушкан преди година

Доживотни присъди за убийците на български студент в Лондон, който бе намушкан преди година

Трима младежи са признати за виновни за убийството на българския студент Габриел Стоянов в британската столица, предаде NOVA. 21-годишният сънародник издъхна миналия ноември, след като бе нападнат с нож на лондонската улица "Бромли роуд", докато се прибира към дома си късно вечерта.

18-годишният Алфи Кибъл и 17-годишното момче, намушкало Стоянов, са получили доживотни присъди, съобщи майката на Габриел - Марияна Петрова, която бе в съдебната зала по време на продължилия с месеци процес.

Името на 17-годишното момче не може да бъде съобщено, тъй като е непълнолетно, както и на третия, участвал в нападението, който бе осъден на 6 години и 8 месеца затвор.

Според съдебното решение Кибъл може да пледира за намаляване на присъдата след най-малко 14 г. и девет месеца зад решетките, а физическият извършител на убийството - след 15 г.

Габриел Стоянов изгуби живота си миналата година през ноември. Той засича нападателите си в автобус. По това време те са на 14, 16 и 17 години. Между тях възниква разправия, след което българинът слиза, а тримата продължават да се возят още две спирки. Стоянов и приятел, с когото е бил, влизат в заведение за бързо хранене, а нападателите отиват в дома на единия от тях и вземат бутилка, верига за мотор и нож. Въоръжени с тези предмети, те причакват българина на излизане от заведението и го атакуват.

Представени по време на процеса записи от улични камери показват, че студентът леко се стъписва, когато ги вижда, но продължава да върви към дома си. Първоначално е атакуван с бутилка от най-малкия, след това с верига от най-големия и накрая третото момче му нанася фатален удар с нож в гърдите. Тримата бягат, а Стоянов умира на следващия ден в болницата. 

 

Коментари

  • Каква неполиткоректна информация

    23 Дек 2023 9:05ч.

    в този сайт!Вместо да оплачем тия нещастни арабески или мангали от лондонското Сохо,тук ни пробутват жалейки за някакъв див балкански субект!И как няма да се възхищавам от сър Чърчил който така хубаво е описал тази Дияна балканска страна : Когато навлизаш в Балканският полуостров и ти замирише на шкембе или нужник,знай че си в царство България!Цитирам го ориентировачно но същноста е ясна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи