"Дойче веле" възобновява излъчването си на руски език

"Дойче веле" възобновява излъчването си на руски език

Германската радио-телевизионна компания "Дойче веле" възобновява излъчването си на руски език, се казва в съобщение на сайта на компанията, цитирано от ТАСС.

"Германската медийна компания "Дойче веле" възобновява излъчването си на руски език", се отбелязва в текста. Програмата на руски език ще се излъчва вечер в рамките на половин час.

"Дойче веле" ще може да се хваща в Русия и Беларус на средни честоти. На същите честоти, съвместно с програмата на "Дойче веле", ще се излъчва и тази на "Радио Свобода". И двете средства за масова информация бяха обявени в Русия за медии чуждестранни агенти.

В началото на февруари кореспондентският пункт на "Дойче веле" в Москва беше закрит, а всички сътрудници на руското бюро на медията бяха лишени от акредитация. Решението беше взето в отговор на забраната за излъчване на немскоезичната програма на руската телевизия Ар Ти Де Е в Германия. На 28 март министерството на правосъдието на Русия добави "Дойче веле" в списъка на медиите чуждестранни агенти.

Източник: БТА

Коментари

  • Иванов

    02 Юли 2022 9:23ч.

    ДВ започва да лъже и на руски език!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    02 Юли 2022 9:53ч.

    Половин час „Дойче веле“ вечер е добра профилактика за хора, страдащи от ниско кръвно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Юли 2022 12:42ч.

    И Дойче веле на килимчето при Лидера

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беше тя

    02 Юли 2022 13:07ч.

    когато се интересувахме от западните медии. Шоуто свърши и нищо не е същото, светът вече е неразпознаваем, нито капитализмът на Запада, нито социализмът на Китай са по Маркс. Новото идва, но няма да го обявят по Дойче веле, Свободна Европа или Гласът на Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи