Доц. Киселова: Като гледам съдебната процедура - вероятно е да има нови избори за кмет на София през есента

Доц. Киселова: Като гледам съдебната процедура - вероятно е да има нови избори за кмет на София през есента

Свързани текстове: Над 90% от протоколите на секции с машинен вот са сгрешени. 13 флашки от район „Слатина“ са изчезнали

Според мен е много вероятно есента да имаме кметски избори в София, каза пред БНТ доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в СУ "Свети Климент Охридски".

"Защото ако гледаме как върви съдебната процедура, може разбира се Общинска избирателна комисия- София до оспори решението на Административен съд София град, но ако експертизата е със съществени разминавания, ще има нови избори за кмет", подчерта доц. Киселова.

Тя обясни, че Административен съд София град дава извадка 10% да се прегледат определени секции.

"В тези 10% от 1369 секции има разминаване над 90% между записаното в протоколите и онова, което има като данни в чували и флашки. Поради тази причина съдът е възложил експертиза на експертите да преброят абсолютно всички протоколи в голяма Столична община. Ако разликата между първия и втория кандидат на втория тур е над определения брой гласове, обявени от ОИК-София, то резултатът са нови избори", допълни преподавателката по конституционно право.

Според нея няма да бъде избран и председател на Столичния общински съвет.

"Сагата с неизбирането на председател на Столичния общински съвет може да продължи до края на мандата. Още три години да се правят усилия да си избере, но така и да не стане. ОТ ПП-ДБ -"Спаси София" не разбраха едно - не трябваше да се разглобява Паметника на Съветската армия. Това взриви възможността в София да има анти-ГЕРБ управление. Оттук и ГЕРБ има интерес да продължава това агонизиращо състояние да няма конституиран съвет, да няма бюджет и София да изглежда на фона на другите общини по един неструктуриран начин", каза доц. Киселова.

Коментари

  • Симеон

    27 Яну 2024 10:32ч.

    До есента София ще заприлича на истинско гето ако това корумпе остане. А първото и най-важно е да се направи психологична експертиза на параноика Терзиев както и тест за професионална принадлежност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лепта

    27 Яну 2024 11:58ч.

    Момчето-кмет показва известни особености и специфични дефицити, като тяхното назоваване, дефиниране, обясняване е редно да е дело на тесни специалисти. По-опасно е положението с неговите ментори и ктитори, като с тях ще се занимават други органи, но на малко по-късен етап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фантаст

    27 Яну 2024 12:14ч.

    Както винаги, телевизията е гъвкава и услужлива към властта. Нарушенията и мърлящината на ниско или средно ниво, каквито са изведени тук, не е голяма новина. Цитираното предаване включваше един специален епизод, който тук ловко е спестен. Една изключително спокойна, балансирана, добре възпитана жена като доц. Киселова, при това превъзходен специалист, днес в рамките на предаването си позволи да изнесе данни за поредната изродщина на кирето. Тя си позволи да обощи със смутен глас, че това не е просто случаен епизод, а белег за дълбок морален упадък, ("не задължително само на извършителя" б.м. - аз така разбрах, тя категорично изрече думите "морален упадък") Случката? Опитвайки да защити и аргументира кандидатурата на Атанасова (жест към гепп, заради подкрепата им за човека брак-сделка) кирето казал, че Атанасова е автор на текстове от променената Конституция. Киселова разказа, че тя самата е била участник в работна група (очевидно поканена в качеството на тесен специалист, консултант), присъствала е на създаването на текстовете и не е констатирала дори и веднъж присъствието на Атанасова. КП не само лъже паталогично, не само демонстрира дебелокожие и не му мигва окото, вече се събират доста доказателства, че той има някакво заболяване, което му пречи да раздели действително от желано и фантазмено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Яну 2024 15:10ч.

    Кирчо ПараПетков е патологичен лъжец. "Кирил Петков лъже безобразно и не много умно - Д-р Николай Михайлов, психиатър". Като подозирам, без да съм доктор, че може би е чист (клиничен) психопат. https://www.eiacademy.bg/emotsiite/vsichko-za-emotsiite/patologichni-lazhtsi-psihopati-i-estestveni-lazhtsi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    27 Яну 2024 13:13ч.

    Аз чакам даже избори за парламент с нова сглобка между Възраждане, ИТН и БСП. Може да включим и Атака. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    27 Яну 2024 15:07ч.

    За всички е съвършенно ясно, че тази клика Пп-ДБ са пълни боклуци, които водят обществото към дълбок морален упадък. Струва ми се необратим. Патологиите им са очевидни за всички, и няма нужда от помощта на психиатрична или комплексна медицинска експертиза за да бъдат констатирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи