Доц. Георги Лозанов: Ръстът на "Възраждане" е проблем, свързан с медиите

Доц. Георги Лозанов: Ръстът на "Възраждане" е проблем, свързан с медиите

"Ти не си журналист" – защо политиците имат такова отношение към журналистите – коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" доц. Георги Лозанов, преподавател във ФЖМК и бивш председател на СЕМ. Снимка: БГНЕС

"Това е поведение на определени политически сили, които ползват враждебна реч и които превръщат опонентите си, които не са съгласни с тях, във врагове. Те се опитват чрез агресивни форми на поведение да ги санкционират. Това е абсолютно недопустимо. Цялата демократична логика е обратна – журналистите да бъдат критични към политиците, а не политиците към журналистите. 

Преди време "мисирките" на Борисов беше някакъв несръчен опит за шега или фамилиарничене с журналистите, защото той беше свикнал на много голям медиен комфорт, осигурен от журналистите. Така че това отношение към тях беше донякъде предпоставено от самите журналисти, разбира се, не всички, в тази удобност да му предоставят думата и да го превръщат в някаква звезда. 

Случаят с "Възраждане" е абсолютно нахалство – да съдят един публичен свят и да се разпореждат по един агресивен, мутренски начин не само с журналистите, но и с формирани по демократичен начин взаимоотношения. Да наричат хората с обидни думи, да наричат медиите "предатели", да наричат една партия "Доносническа България" и никой журналист да не им каже на среща, че това не е начин, по който могат да се обръщат към политиците."

Реакцията и денят за размисъл

"В предизборната кампания и извън нея, когато има враждебна реч, а това на "Възраждане" е враждебна реч и реч на омразата към журналисти, непременно журналиста, представител на медията трябва да реагира и да я обозначи като такава. Не може да има оправдание, че е било ден за размисъл и затова медията не е реагирала на това агресивно поведение на "Възраждане". Принципите с човешките права са в във всички случаи по-важни от правото на размисъл. Въобще тази кампания нанесе страхотни поражения върху обществените медии с този поток от хора, които вървяха по тях и беше ясно, че няма да влязат в НС, но изстискаха комуникационния ресурс на обществените медии. Този закон, който гласуваха преди около година, е подценяване на публиката. но и Изборния кодекс промениха по същия начин."

Имат ли право на мнение журналистите

"Как може да обсъждаме Костадинов какво говори за правата на журналистите. Той да отиде и да си говори със съветския посланик и по-лесно ще се разберат с него. Разбира се, проблемът с ръста на "Възраждане" е голям и е свързан с медиите, защото г-н Костадинов беше предизборната им "звезда" и минаваше от медия в медия, а пък преди това казваше, че никога няма да стъпи в тези медии, защото били чужди. Но когато дойде момента да облъчва избирателите си, забрави за това, че са "чужди", но по-лошото е, че и те забравиха как ги е наричал. 

"Колективното унижение" на журналистите, по книгата на доц. Милена Якимова "Страх и пропаганда", е голям проблем, но абсолютно решим. Колко са журналистите, които поддържат високо професионално ниво и правят качествена журналистика в България – ако са 500 души, пак добре. Но те трябва да се съберат, да се организират и да се превърнат в някаква структура, която да не допуска по никакъв начин да ги унижават и да им нарушават правата. И колкото повече заприличват политиците на Костадин Костадинов, толкова по-лесно ще стане такова обединение между журналистите. Неволята ще доведе дотам журналистите да се обединят."


Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ау, той нервиран!

    08 Апр 2023 18:21ч.

    Жоро Пеперудката се нервира и май се заканва да плаши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    08 Апр 2023 20:25ч.

    Грозното лице на българските соросоиди! Искрен и користен българофоб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви журналисти, какви пет лева?

    08 Апр 2023 22:17ч.

    Прав е Костадин! В България няма журналисти, има платени говорители на американското посолство. Защо ли? Защото телевизиите в България са собственост на ЦРУ, а другите медии са на хранилката на Сорос и на Америка за България. Какво да обсъждаме повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такова животно като “български медии”

    08 Апр 2023 22:27ч.

    За “българските медии” трябва да говорим като за “българските банки”. И в двата случая правилните изрази са: “медиите в България” и “банките в България”, защото в България няма нито български медии нито български банки. Доста хора не разбират тая тънка, но много съществена разлика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дайте своите пет лева за тези хора и шапки долу!

    08 Апр 2023 22:40ч.

    Единствената причина да не използваме техниката на “общия знаменател” и да кажем, че всички журналисти са (търся по-щадяща дума, но понеже не намирам, няма да кажа нищо) е, че има няколко представители на тази професия, които водят неравна битка на живот и смърт за честта на професията. Те не са “мисирки” и никога няма да бъдат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съгласен

    08 Апр 2023 22:48ч.

    Един ден, когато всичката тая бесовщина приключи, хората ще помнят техните имена, а не това на Гого Лозанов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.Колева

    09 Апр 2023 8:27ч.

    О,суета на суетите!Този безродник ,наконтен вина ги като за сватба ,се осмелява да ни поучава как да мислим.Отношението към външността ни има пряка връзка със ценностната ни система.Прекалената натруфеност,особено при мъжа,издава гъзомийническите му нагласи.Човек на сладкия живот,готов на всякакви услуги в замяна,на което поддържа определен стандарт.Такъв е бил в старото,такъв е исега в новото време.Замърдител на обществения ефир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитричка Колева

    09 Апр 2023 8:28ч.

    замърсител

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    09 Апр 2023 14:05ч.

    Костадинов е не само предизборна, но и следизборна звезда, съдейки по резултатите - Възраждане привличат над 120хил. гласа спрямо предните избори. А меракът на цензура с папийонката да потиска свободата на словото е наистина проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    08 Апр 2023 18:21ч.

    Лозанов, проблемът са бръмбарите в главата ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно в главата,

    08 Апр 2023 19:40ч.

    защото с нея, този на снимката не може да се служи. Ето за какво става въпрос: На изборите в Джаксънвил, Флорида, Лас Вегас и Солт Лейк Сити, Юта, победител от вота е "Възраждане". В Обединеното кралство, "Възраждане" - втора политическа сила. "Възраждане" печели вота в Испания. Проблемът с ръста на "Възраждане" въобще не е свързан с медиите, а резултат от предателите, военолюбците и доносниците в нашата страна. На всички е ясно кои са тези.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За този случай отдавна си имаме басня "Лисицата и Гроздето"

    09 Апр 2023 6:38ч.

    лозанов може да се сърди на журналистиката, но от това политическия баланс в България трудно ще се промени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доц. Георги Лозанов: Ръстът на "Възраждане" е проблем, свързан с медиите

    09 Апр 2023 13:55ч.

    Онова трансхуманното, което имаме на снимката се оказва апологет и апостол на светата Цензура от времето на бай Тошо, не ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За "Лисицата и Гроздето"

    09 Апр 2023 17:09ч.

    и „Кривата ракета и космоса“. Днес има две интересни интервюта по БНТ. Първото на Андрей Слабаков (https://bnt.bg/news/sinat-na-petar-slabakov-horata-go-obichaha-zashtoto-beshe-chesten-pochten-dostoen-i-nai-veche-svoboden-chovek-v342214-316862news.html) – с уважение и респект към честността му – наследена от великия Петър Слабаков, чийто прозрения и той е установил. С ясна представа за това какъв европейски съюз желаят хората и какво са европейски и християнски ценности. Нещо което е тотално елиминирано от настоящите бездарни евро политици. Второто е на Стефан Цанев (https://bnt.bg/news/pisatelyat-stefan-canev-nashite-politici-se-pravyat-na-gluhi-nikoi-ne-zhelaya-da-chue-drugiya-v342216-316862news.html), който НЕ талантливо заплашва с възхода на Възраждане, нещо за което не бива да му се сърдим, освен ако мнението му не е заплатено. Той каза „както върви “Възраждане” ще стане втора политическа сила. Стане ли това проблемът за нашата държава става кардинален …“. Не г-н Цанев, кардиналния проблем е в „пресъхването“ на нашата страна – демографската криза, от която няма изход с тези евроатлантически ориентирани и войнолюбиви политици. В интервюто той развива още няколко противоречиви тези, които показват вътрешните му колебания и противоречия. Сравняването на двете интервюта показва имплицитно точността на японската поговорка за трудността на жабата в кладенеца да си представи простора на океана. Уважение и към двамината събеседници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайо Байо

    08 Апр 2023 18:25ч.

    Карлсон съвсем се е смахнал напоследък! Това, което иска срещу Възраждане се нарича цензура, но го е срам да си каже, нали се пише Ентелгент и демократ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя ли клоун на снимката,

    08 Апр 2023 23:55ч.

    дето не се е видял в огледалото, че прилича на герой от филм на Чарли Чаплин, е Ентелгент??? Наречи го соросоид - самозабравил се, изгубил връзка с реалността и с главния си мозък и го забрави! Настъпва времето за Възраждане на България! Колкото и да квичат ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...доц. Георги Лозанов, преподавател във ФЖМК..."

    09 Апр 2023 15:19ч.

    Клоунът от снимката бил освен доцент, което е приемливо за един клоун, но и преподавател?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    08 Апр 2023 18:29ч.

    Проблема не е Копейкин, проблема е юмручето на РРадев и докараните от него шарлатани, които изкормиха държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не те знам

    08 Апр 2023 18:33ч.

    на колко години си, обаче, ако "юмручето" на Радев те уцели ще разказваш как поне 50 циганина с колове са били...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти пък си кристално ясен

    08 Апр 2023 18:43ч.

    улучен си непоправимо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде сега

    08 Апр 2023 19:33ч.

    не юмруче,а пестница се оказа по дебелата мазна свинска зурла на банкянския шАфьор на джипка, купена с народна пара от горското. не сте на власт,хаха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе специалисте

    08 Апр 2023 19:36ч.

    кристално ясно е само, че си силен, когато си анонимен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марко

    08 Апр 2023 19:41ч.

    Проблемът е, че такива като теб имат интернет достъп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интелектуалец

    08 Апр 2023 18:34ч.

    Я, Костя настъпил папийонката по мазолчето. Ще бъде ли така добър доц. Папийонка да обясни защо ръста на Възраждане е проблем? Колкото до "журналистите", Костадинов в прав, разбира се, и се вижда колко ги плаши имагинерното пресъхване на грантовото кранче. Имало 500 качествени журналиста?!?! Къде са бе, Папийонка? Че нали ако някой, чисто хипотетично, започне да се държи като журналист, още утре ще трябва да си търси нова работа! И последно, много ми харесва персонализацията на Възраждане с Костадинов, стара демократично-тоталитарна тактика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    09 Апр 2023 7:15ч.

    Къде са тия 500 журналиста ли?Ами сигурно във ведомостите за грантаджии на "Америка за България","Отворено общество" и останалите НПО-та.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hchcuchcuch

    08 Апр 2023 18:40ч.

    Лозанов защо срамежливо пропуска факта, че и на пресконференцията на ПП-ДБ( на която не беше допуснато да се зададе нито един въпрос и в този смисъл не беше никаква пресконференция ) също насила беше изгонен журналист?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    08 Апр 2023 18:43ч.

    "да наричат една партия "Доносническа България" -- къде бил ключът от бараката! не, че не знаем, де. но да попитам, за един приятел, мисир: а ако това са фактите? лозанов? няма да те наричам както заслужаваш, просто питам - ако тия особи, от тая структура (не е съвсем партия) са зависими доносници на една амбасада близо до "южен парк", тогава как трябва да бъде наричана тая партия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    08 Апр 2023 18:44ч.

    p.s. лозанов, ти грантове "печелил" ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    08 Апр 2023 20:57ч.

    Всъщност в тази част "да наричат една партия "Доносническа България" и никой журналист да не им каже на среща, че това не е начин, по който могат да се обръщат към политиците" Лозанката не е прав, щото гледах едно интервю с К.К. по BGonair и там водещата му направи забележка да не ги нарича така. Но пък и К.К. понякога прекалява с крайните епитети...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    08 Апр 2023 18:49ч.

    Този отдавна е описан с едно изречение: "Във всеки човек има точно толкова суета, колкото ум не му достига"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, че хубаво е казано

    08 Апр 2023 19:46ч.

    Идеално пасва на този изтъкнат кръгъл идиот (по Сам Лундвал).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    08 Апр 2023 22:18ч.

    Ф-тринаесе, това беше направо терца майорна! В десетката! Как ревяха за плурализъм и пъстрота на мненията, как бяха готови да умрат за да може всеки да изкаже мнението си... А сега.. Иска журналистически другарски съд и монопол над медиите!!! ГНУСНО! ПФУ! Shame on you!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бурни аплодисменти за постнатото от Ф-тринаесе..

    09 Апр 2023 15:51ч.

    Знае ли се кой е автора? На тънък душевед мяза..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    08 Апр 2023 18:50ч.

    Проблемът е , че Възраждане е единствената партия , която се обяви против войната и гласовете за нея са два пъти по-малко от гласувалите на референдума против въвеждане на еврото! Очевидно много мъртви души са гласували за партиите на войната , но няма да успеят да изпратят Български момчета на фронта, въпреки голямото им желание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдумите по дефиниция са надпартийни

    08 Апр 2023 19:17ч.

    откъде накъде подписалите се да има референдум относно приемането на еврото да са и съгласни да подкрепят Костадинов в НС? На хората им омръзна да ги яхат поредните "партийци" за да изстрелят в политиката. Щом Възраждане са против войната, нека обявят подписка за да има референдум България да стане зона на мира например или пък референдум дали да участваме военно в Украйна. Подписалите се пак ще бъдат много повече от гласувалите за Костадиновото възраждане в политиката. Партия идва от "part" (част), затова няма как да има партия която да е на всички, на целия народ, в който има най-различни класи и прослойки с най-различни интереси. Референдумите нямат нищо общо, те отговарят на въпроси зададени към всички, към народа въобще, не към някакви партийци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    08 Апр 2023 20:27ч.

    И докато е "единствената" партия срещу войната гласували с всички партии за войната да изпратят военна помощ на Украйна. Пък само една друга партия гласувала против... Комар ви е изпил мозъка на вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    09 Апр 2023 11:26ч.

    Ама кога е минал референдума против еврото, че не съм разбрал. Пропуснал съм да гласувам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    08 Апр 2023 18:53ч.

    Такива правоверни евро-не-знам какви като Лозанов ще ме накарат да гласувам за Възраждане, само за да им гледам изкривените от злоба физиономии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В джигера

    08 Апр 2023 18:53ч.

    За Възраждане съм изброил поне 10-15 обидни клишета. Чак тогава започнаха да отвръщат и прободоха ДН в джигера .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #Идиоти вън

    08 Апр 2023 19:14ч.

    И тоя е доцент, а няма ум за 5ст., какви медии бе медиен доценте, успехът им се дължи на все още здравия разум, което тебе и такива като тебе ви плаши и отвращава, защото много хора показаха, че не сасъгласни с джендърските ви бръщолевения и желанието ви да испращате българи да гинат за някакви си ,,евро-атлантически ,,ценности"! Я марш там от където си се появил на този свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател

    08 Апр 2023 19:17ч.

    Абе, Лозанов - ти изобщо не осъзнаваш къде си ... Я млъкни най-сетне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    08 Апр 2023 19:20ч.

    Не знам дали проблемът с Възраждане е този. Знам, че проблемът с "българските партии" (в кавички, защото не са български и не са партии, а котерии) е в това, че лъжат, а медиите са рупор на лъжите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • батката

    08 Апр 2023 19:24ч.

    Да са подлоги журналята голяма вина има и доцентчето Лозанов. Нали вие ги учите за лъжат , мажат и да слугуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фак Били ГейЦ

    08 Апр 2023 19:27ч.

    "Цялата демократична логика е обратна" Сам не знаеш колко си прав

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    08 Апр 2023 19:31ч.

    Този ибрикчия Папионков се притеснил от възхода на Възраждане и обвинява медиите, че те били виновни за това! Този или е дебил или нас мисли за дебили, сякаш не виждаме само от противни по-противни евроатлантически подлизурковци по телевизиите и само съвсем рядко, колкото да не ги обвинят в пълна цензура ппуснат и някой от Възраждане! Той без да иска е прав, че и медиите имат известна заслуга, защото пускат само евроатлантическа измет до микрофоните и камерите си и на българския народ му омръзна да ги гледа как нагло лъжат и как са се загрижили за Украйна, вместо да обсъждат огромните проблеми на Родината! Та тези медии допускайки само такива, като него увеличават без да искат привържениците на Възраждане! Другата причина е, че само от Възраждане говорят истината в очите, а това хич не е във вкуса на новоеничарите от партиите на войната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Апр 2023 19:35ч.

    Тоя ще копа в Бухово. С папионка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Той да отиде и да си говори със съветския посланик

    08 Апр 2023 19:35ч.

    и по-лесно ще се разберат с него." А този израз не е ли обиден? Съветски посланик има толкова колкото има и партия "Доносническа България", но явно Лозанов се чувства в правото си да използува такива изрази и в същото време горещо отрича това право на политиците. "Изкарай първо гредата от собственото си око, преди да се опитваш да извадиш сламката от окото на ближния си", Лозанов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денио

    08 Апр 2023 19:43ч.

    Когато либераста започнат да го бият по главата с неговите камъни започва да квичи като недоклатена осмокласничка за демокрация. Гого, ти си карикатура на човек! Какъвто си отвън, такъв си отвътре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    08 Апр 2023 19:54ч.

    Някой очаквал ли е да чуе нещо друго от този? Та толкова години го турят на такива длъжности, където може да говори не само, но и да определя кой и какво може да говори. Облъчва бъдещите журналисти, а сега вече и насъсква журналистите и им дава напътствия как да нападат този, който не изповядва евроатлантическите ценности - Възраждане. От джендъри не може да се очаква нещо друго, освен гъзелизачество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    08 Апр 2023 20:02ч.

    Не виждам разлика в мисленето между Милко Калев Балев и Георги Лозанов!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много знаеш ти какво е било мисленето на Милко Балев.

    08 Апр 2023 20:54ч.

    >>>>>>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    09 Апр 2023 7:14ч.

    Питай Соня Бакиш, ако може де?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соня Бакиш, беше женена за Станко Тодоров

    09 Апр 2023 15:58ч.

    Що я намесваш с Милко Балев.. Синът му , байдъуей, е нелош художник, признат там където никой не познава баща му?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре е да има закон за чуждестранни агенти,

    08 Апр 2023 20:05ч.

    просто да се обозначават. Тогава ще се види мястото на 500-те журналисти, за които говори Лозанов. Политкоректността, този своеобразен "идеал" на Лозанов, съсипа журналистиката и предизвиква гняв. Проблемът му било на Лозанов Възраждане - смешно е. Да си отвори очите за глобалните процеси. Няма постистина. Или има истина, или я няма. Всичко друго е от лукавия. Ама очевидно лукавият плаща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ддд

    09 Апр 2023 10:00ч.

    Ако има такъв закон, той ще бъде по укронацистки модел: който напише Русия с главна буква е чуждестранен агент. И др.подобни. Лозанов и сие ще го пишат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    08 Апр 2023 20:06ч.

    Доц. Георги Лозанов е проблем, свързан с медиите. Толкова години папка на държавната софра, но гледа в паничката на другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гого, въпреки че прилича на клоун и за клоун не става

    08 Апр 2023 20:22ч.

    Почти цялата ни журналистика се е привела в грантово състояние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    08 Апр 2023 20:28ч.

    Гого, нещо да кажеш за пп дб и за Караколев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Похвално слово за доц. Лозанов от доц. Карачибук

    08 Апр 2023 20:32ч.

    Гошко Лозанов е най-нежния и шармантен доцент-конструкт в томителния хаос на българския академичен лес. А Гого категорично не е сапиенс, той по-скоро е изящно мъдър лакриммариум, сътворен да обема пленителния кюве екстракт на най-висшата естетика. Има ли друг българин, комуто Пако Рабан да е посветил свой парфюм? Няма е категоричният телеграфно кратък отговор! Затова пък има аромат, наречен "Сълзата на пеперудата". Аромат, посветен на вдъхновителя на папион-амур културата, както Рабан приятелски наричаше Лозан. При Лозан красивото е по-скоро промисъл, оплодителна сила, която поради огромната си мощ, може да съществува само като кратка конвулсивна забрава, като сладка негативност по Кандински, като бляскава лишеност в естетиката на дисконтинуитетите. При Гого Лазонов всички естетически вектори кротко се смълчават и събират в сингулярността на неговата папионка - център на една микроВселена. Лозанов е един от малкото български мислители, а може бе и единственият, който еманира извън словото и текста. Той не е създаден да бъде слушан или четен. Той е създаден да бъде гледан и обичан. Неговите послания, са кодирани в безкрайното пространство на Мобиусната му папионка. Вгледай се в нея за да усетиш преходността на всеки един концепт, топящ се лениво в континуума на тъжната вечерна мелба с кацнала в нея амурна папионка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2023 21:08ч.

    Не знам смисъла на 90% от думичките, но много ми хареса. Особено тва: "Той е създаден да бъде гледан и обичан". Бих допълнил - и пошляпван по дупенцето, грижовно и с много обич.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    08 Апр 2023 21:26ч.

    Доц. Карачибук, искрено се забавляваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бръм

    08 Апр 2023 21:37ч.

    А бре доценте, Вие да не сте някакъв изкуствен интелект от Гуанджоу или Гуандун. Такава феерия от думи за едно мекотело (Mollusca). Ех, да беше жив РАДКО РАДКОВ, какво слово щеше да му напише. Спомням си какво беше написал за Божидар Абрашев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шопен

    08 Апр 2023 20:37ч.

    E, ГЛАСОВЕ, изтрихте ме за мнението ми, че финтифлюшката на гърлото на тоз екземпляр е подлец, ама аз пък да попитам: и тоя ли с тез педерастки очилца е интелектуалец? А ? М ? Щото за един такъв ( Шаламанов ) разбрах, че е такъв, ЕДВА когато се подписа под тъпнята-декларация на още 99 глупака. Нищо не уточнявам -за декларацията и кои са 99-мата глупаци, ама ако ме изтриете, направо потвърждавате мнението ми за посочените по-горе екземпляри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба

    08 Апр 2023 20:38ч.

    Тоя що носи такива очила ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пико

    08 Апр 2023 20:55ч.

    Проблема на анализатори и коментатори от типа на Г.Л.е че са на американската ясла ,което им пречи да са обективни.Ако ,,Възраждане"бе проамериканска партия коментарите на този тип хора щеше да е на 180 градуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извод

    08 Апр 2023 20:55ч.

    Гого е ядосан, че не е включен в списъка със 100-те интелектуалци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ноле

    08 Апр 2023 20:57ч.

    Абе Жоро,Абе съсел соросоиден,вмирисан! Възраждане ще расте,защото народа иска така,ясно ли е?! Не става само с лизане на краварски задници и джендарска пропаганда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СалатаЗ

    08 Апр 2023 20:58ч.

    Тоя кръгъл глупак как живее със тая празна каруна залепена на раменето му?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво МОЧА-та

    08 Апр 2023 21:11ч.

    А изгоненият от ПП-ДБ журналист не е ли проблем за доцент Гого? Прочее, как господинът е станал доцент и дори вече се титулува от някои "професор", без да е публикувал поне една научна, а не популярна, монография?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    08 Апр 2023 21:11ч.

    Главният цензор на републиката се изказа. Неподготвен. Както обикновено. Оплаква се от прекалена медийна свобода по отношение на неправилните партии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    08 Апр 2023 21:17ч.

    А лозанов на баща си, ако знае кой е обаче...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    08 Апр 2023 21:19ч.

    Жоре, по- полека с емоциите,че човек след една определена възраст трябва да се пази. Да не обвиним "Възраждане" за инфаркта ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НРБ-Нормални и Разумни Българи

    08 Апр 2023 21:22ч.

    "Dummheit ist ein kostbares Gut. Einmal verloren, nie wieder zu gewinnen. Sie schützt wie ein Zaubermantel,"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Апр 2023 16:03ч.

    Ще го преведа (на китайски) за останалите: “愚蠢是一种珍贵的商品。一旦失去,就永远不会重获。它就像一件魔法斗篷一样保护自己,”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    08 Апр 2023 21:38ч.

    този лозанов е сивият кардинал на мисирковата журналистика - падение на човек с папионка - папионката, като заместител на съвест и израз на доста комплекси - бог да го прости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гошо пудела

    08 Апр 2023 21:49ч.

    Гошо Лозанов, титуловащ се доцент е поредния остатък от пост-соца с типичния лакейски маньовор. Гошето вече е в историята, но тя няма нужда от плужеци и Българофоби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдателен

    08 Апр 2023 22:04ч.

    Лицето Лозанов е срам за професията и срам за институцията, която го е издигнала в "доцент" ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.Колева

    09 Апр 2023 9:10ч.

    Поздравявам всички автори на коментарите тук!Радостно е,ког.видиш,че и други мислят като теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Апр 2023 22:16ч.

    Няколко въпроса към "умника" Лозанов? 1) Проблем ли е ръстът на определена партия? Ако е проблем, какъв е той? 2) Има ли партии, които според Лозанов не следва да имат ръст? 3) Свързано ли е това изискване към партиите, с личните пристрастия на Лозанов? 4) Ако това е обективно изискване, къде е формулирано и каква е връзката му с обществените интереси? Не е ли по-правилно да смятаме, че общественият интерес е партиите да имат все по-голямо доверие сред хората - един по-малко, други повече. Ако някои не следва да имат ръст в одобрението си, кой ще формулира кои са и каква е разликата с годините 1946-1949??? Гого, Гогооо... И пет папийонки да си слиожиш, по-умен няма да станеш. Дори и няма да изглеждаш по-умен, щото си просто един слагач. Ситуацията е такава, каквато е и журналистите следва да я отразят безпристрастно. Останалото е демагогия и пропаганда. Но очевидно Лозанов, както и Асен Агов и много други "херои", разбират мисията на журналистиката като пропаганда на силните на деня - без капчица мисъл, дали пък това не е глупост. Най-лошото е, че този учи още невръстните деца на слагачество и отрищане на собствено достойнство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    08 Апр 2023 22:25ч.

    Всяка партия, която стои встрани от американското глобално либерално стадо е проблем, нали. Всяка истинска опозиция на бутафорната евро-фондова демокрация е проблем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    08 Апр 2023 22:29ч.

    Всяка партия, която Георги не харесва да взима максимално 5% на избори и това да се запише в конституцията. Това е демократичната алтернатива да се напише директно коя партия управлява. А може би най-лесният вариант е американският посланник да определя правителството без тия игрички с изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    08 Апр 2023 23:04ч.

    Жорж Папийон, нека така вече да наричаме агента на чуждо влияние, доскоро подвизаващ се с първо име Доцент. Ще се запитате чие влияние проповядва Жарж? Ами на "Възраждане" и Костадинов, разбира се. Колкото повече говори, толкова повече увеличава ръста на тази партия. Направо да подаде заявление за членство и да чака одобрение, че някои работи не стават така изведнъж.)))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Папи Онков

    08 Апр 2023 23:28ч.

    Има само една правилна гледна точка, моята гледна точка ! Всяка друга гледна точка е недопустима и който настоява обратното - това е език на омразата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос на само една гледна точка към актуалността

    08 Апр 2023 23:59ч.

    Това каза и с това ще бъде запомнен до ЦЕНТ Лозанов, който следва да преподава на студентите, че те самите в главите си трябва да имат най–малко две гледни точки като възможност, а после да ги намерят и правилно отразят. Навремето, но наистина не помня кога, котаракът Леополд, ми беше забавен. Може да е престанал да бъде такъв, откакто Херо Мустафа дойде с мисията да пребори русофилията в България, не знам. Работата, щото е сериозна. За пари става дума, разбира се, не за абстракции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нормалност

    09 Апр 2023 0:20ч.

    Т. нар. доцент Лозанов изразява мисли, които явно не са преминали през главния му мозък: "Разбира се, проблемът с ръста на "Възраждане" е голям... " И какъв е проблемът с ръста на една партия, която никога не е управлявала и заявява за свой приоритет националния интерес пред общностния? Разбира се, че ще има ръст и това е нормално, защото всички други са управлявали и се нагледахме на кюлчета, пачки, чували с пари от магистрали, схеми на ментарджиите от ПП с посредници при доставката на газ, пренебрегване на националния интерес и прекалено навеждане пред колониалния господар. Българският народ не желае да живее в колония, толкова е просто и е нормално Възраждане да има ръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ЖУРНАЛИСТИ"? МНОГО МАЛКО ИМА ТАКИВА В БЪЛГАРИЯ

    09 Апр 2023 0:29ч.

    99% от тези, които виждаме и слушаме в българските медии са аниматори - там са, за да правят забавни "тоук шоута". Журналистическата професия отдвна е умряла в западните медии. Последният й представител е Сиймор Хърш, чиито разследвания се игнорират напълно от света, който нарича себе си "свободен".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааам

    09 Апр 2023 1:21ч.

    Не съм го обиждал повече от другите, но ми изтриха поста. Значи за едни може, а за други не може. Убу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А.С.Попов

    09 Апр 2023 8:39ч.

    Заради такива самовлюбени добре платени наемни всезнайковци съжалявам, че направих първия радиоапарат. Погнусявам се от наглата, безочлива, отвратителна пропаганда, с която такива "журналисти" непрекъснато заливат ефира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абее

    09 Апр 2023 8:46ч.

    В интерес на истината Бойко не нарече репортерките "мисирки",а им се"скара"шеговито,че вдигат врява с въпросите си КАТО "мисирки. Даже ги имитира: "гулю,гулю,гулю"! Каза го бащински,ама тоя с ретро-очилата от 1958 г.се упражнява в раздаване на квалификации "последна инстанция"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аре де

    09 Апр 2023 12:46ч.

    "Гулю, гулю, гулю" викат МИСИРИТЕ, мъжките мисирки, демек. А "журналистите" са предимно жени. А те викат само "пиу, пиу, пиу" и дразнят мисири, такива като Бочката. И те отговарята "гулю, гулю, гулю".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, Възраждане е в някакъв

    09 Апр 2023 8:51ч.

    смисъл свързано с медиите - защото колкото по-явни стават лъжите и манипулациите в медиите, колкото по-агресивна и граничеща с психично насилие върху аудиторията става либералфашистката им пропаганда, толкова повече се засилва отвращението и към самите медии, и към този нов, вече глобален тоталитаризъм, който те пропагандират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    09 Апр 2023 10:53ч.

    С вашите камъни по вашите глави, папионке Лозанов. Съвсем наскоро имаше публично тричане от твоите хора на "черната овца" в БНР Волгин, къде беше Ти тогава да пишеш страдалчески писма и лакърдии в подкрепа на свободното слово. И да спрете с това недоразумение "реч на омразата", същите жълтопаветници крещяха по Орешарски и ко "мразим ви безплатно", когато бяха изпаднали зад борда и трошаха и вилняха в центъра на София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    09 Апр 2023 11:11ч.

    да не забравями чи сми Цветницъ и уййййкиндъ . инъчи гого е слуз мозъчнъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантическата заблуда "е проблем, свързан с медиите"

    09 Апр 2023 12:12ч.

    Цялата тая простотия е изкуствено създадена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още доста години такива като тоя,

    09 Апр 2023 12:29ч.

    ще си разигравят коня у нас. И ще го правят, не защото изобщо ги интересува там ... някаква си "демокрация" или "свобода на словото" /подозирам, че те дори и не са наясно какво точно означават тези думи/. Ще наглеят и ще се подиграват на народа си защото ... МОГАТ. Вижте колко много такива има /при това не от вчера/ в западна Европа, в САЩ. Единственото, което разбират е, че в момента силата на властта /а не друго/ е на тяхна страна и за това си дерибействат съвсем необезпокоявано. В момента, когато балансът на силите се промени, те моментално ще изчезнат от ефира, а ако не - ще започнат дълбокомислено да обясняват, че всъщност те винаги са се борели именно за това, което искат хората. Освен ако не бъдат дадени под съд. А причини за това има и то не една.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ръстът на "Възраждане" е проблем

    09 Апр 2023 12:51ч.

    Поне да бяха джендъри, като тоя горе. Наистина сериозен проблем за местните соросояди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 90 години по-късно

    09 Апр 2023 12:59ч.

    Гьобелс v.2. Различна унифотма, същото л...о.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    09 Апр 2023 14:09ч.

    Трудно ми е да си обясня, какви мозъчни импулси са задйствали "езика на омразата" у този, на първо четене просветен индивид. Той е нагледен пример за това, срещу което крещи и се възмущава. Предполагам, че много го е страх. Страхът е най-силният подбудител за изпускане в гащите. Сетне започва голямата воня и неистовите напъни да се скрие позора. Съжалявам за грозната аналогия, но истината не винаги е красива. Има ли по-голямо падение, да пропагандираш в национален ефир фашистки методи? Папийонката е твърде малка по площ и не може да послужи за прикриване на моралното пропадане на нейния носител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    09 Апр 2023 14:20ч.

    Лозанов, НЕуважаеми, Вие сте лицемер. Брутален, нагъл лицемер. Копейкин е възможен и все по- напорист и нахален ИМЕННО заради такива като Вас. Този човек и фашизоидната му "партия" са ПРЯКА функция от НЕфункциониращото българско общество. От НЕсъществуващата българска държава. Копейкин е възможен, защото по тия географски ширини НЯМА спреведливост, ред и правила. Благодарение на такива нищожества като Вас,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да попитам

    09 Апр 2023 14:24ч.

    Не се ли усещате, че именно Вие в момента говорите с езика на омразата? Защо наричате Костадинов - Копейкин и партията му - фашистка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    09 Апр 2023 14:24ч.

    , Лозанов. Иначе за всеки относително интелигентен човек е ясно като бял- между Копейкин и да, речем Ристо Иванов и генерала гном, няма разлика. Няма. Един дол дренки. Все вреда. Все тотал щета. Но понеже огромната част от българите най- мразят да мислят- въобразяват си, че тоя кремълски трол нещо ще направи. Ще. За ЛИЧНАТА си банкова сметка и за тия на поне три поколения от наследниците му. Пък наивниците, които не са прочели и една книга в живота си- и затова му вярват на тоя илитират- нека си въобразяват, че Копейкин, видите ли, е нещо! Да, нещо е. Фашизоид. Опасност. Вреда. Това е Копейкин. Колкото до журналята, Лозанов. По- малко от пръстите на едната ръка са в България хората от тая професия, които заслужават уважение. Всички знаем това и всички знаем защо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да попитам

    09 Апр 2023 14:35ч.

    Ах, колко удобно е да се поставят един до друг Ристьо, гномът и Костадинов. Това ли е новата козяшка опорка? С пристигането на новия посланик изключително бързо се активизираха спящите клетки на безродните майкопродавци. И всички в един глас са срещу Костадинов. Какво по-силно доказателство за неговата независимост от соросоидната паплач и американските грантояди? Вие си пишете, керванът си върви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Апр 2023 15:09ч.

    "Ах, колко удобно е да се поставят един до друг Ристьо, гномът и Костадинов." Ми тя, комбинацийката (етюдът) си е такава - двуходова: "Сините започват и печелят в два хода". 1. Всички са маскари. 2. Затова, помните ли синята идея, милионните митинги, Лияна, двата пръста? Ако помните - гласувайте за Сье-дье-сье!". Седесето може да се замени с Герб, или с когото си искате. Важен е първият ход!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТОЗИ КЛОУН ВСЪЩНОСТ КАЗВА: РЪСТЪТ НА ВЪЗРАЖДАНЕ Е ПРОБЛЕМ

    09 Апр 2023 14:30ч.

    Да, проблем е за хранениците на прехода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Апр 2023 16:43ч.

    Понеже видях, че има интерес към очилата на г-н Доцент, ще разкрия някои подробности за тях. Одъртя, но не се научи да не сяда върху очилата си. Рамката се чупи и след това ходи като къртица няколко дена, докато му станат новите очила. Та му направиха в чужбина много специална рамка от хром ванадиева стомана, дето вече няма чупене. Но пък има други недостатъци. Много е тежка рамката и се носи със специална ластъчна лента - като очилата на миньоните, е затова ходи с прическа/перука разбридана дамаджана, за да се скрива лентата. Другото е, че сега пък панталоните не издържат на рамката, налагало се е и дискретно да се търси спешна медицинска помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BIG5 ЦИТАТИ Как пак ви прецака избирателната система – аритметика, нищо лично!

    09 Апр 2023 18:14ч.

    Какво излиза – ние, гласувалите за други политически сили, изповядвайки съвсем други идеи от влезлите, им надуваме резултата. Защо става такa? https://www.big5.bg/2023/04/09/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%bf%d0%b0%d0%ba-%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%86%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d1%81%d1%82/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От фейсбук

    09 Апр 2023 19:57ч.

    Николай Караколев е завършил висше образование със специалност „Журналистика“ и цял живот е работил като журналист – вече 15 години. В момента Николай е главен редактор на медията “Неудобнитебг“. Днес този журналист беше изхвърлен и на път да бъде пребит от охранителите на ППДГБТ+ от пресконференцията на ръководството на коалицията. Нарочно изчаках да минат 6 часа от случката, за да видя каква ще е реакцията на медиите. Бруталната саморазправа с журналиста се случва пред очите на всички медии, но реакция в негова защита няма никаква! Това е особено интересно на фона на това, че само преди няколко дни същите тези медии създадоха измислен скандал с друга журналистка, която според тях била изгонена от “Възраждане“. В този случай обаче мълчат. Мълчат грозно, позорно, гнусно и слугински. Мълчат от “Свободна Европа“, “Дойче Веле“, “Капитал“, “Дневник“, “Медиапул“, “Клуб Z“ и останалата плеяда от американски отходни канали. Мълчи и американското НПО, представящо се като Асоциация на европейските журналисти. Мълчи и Съюзът на българските журналисти. Сега разбирате ли защо в нашата страна българските медии са на изчезване? Защото може безнаказано да гониш и биеш българските журналисти. “Възраждане“ застава твърдо зад българските журналисти и ще работи за изчистване на медийната среда от агентите на чужди влияния, маскирани като медии. Костадин Костадинов, Фейсбук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи