Донев: България има най-евтиния газ в Европа, а заварихме галопираща инфлация

Донев: България има най-евтиния газ в Европа, а заварихме галопираща инфлация

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Почти всички партии призоваваха служебното правителство да не внася проектобюджети за НЗОК, ДОО и държавен бюджет. Много бърза трансформация имаше след изборите. Видя се, че няма парламентарно обединение около това Народно събрание чрез бюджета на държавата да определя политиките, които да следва. Започна се да се е пее друга песен. Това заяви премиерът Гълъб Донев от парламентарната трибуна към депутатите, които дебатират удължаването на Бюджет 2022 г. за следващата година.

Удобно е да се атакува служебното правителство в момент, когато прави всичко възможно, за да минимизира ефектите от кризите, в които завари страната на 2 август т.г., изтъкна служебният премиер.

Той увери българските граждани, че няма да останат на тъмно и студено тази зима. Служебното правителство завари множество от кризи. Разрешихме всички кризи и проблеми, които бяха заварени - галопираща инфлация, газовата криза, посочи той.

По думите му служебното правителство е направил България с най-евтиният газ в Европа, а са заварили галопираща инфлация.

"Този парламент има задачата да състави редовен кабинет, да покаже на българските граждани как ще ги защитава от галопиращата инфлация и геополитическите рискове", изтъкна той.


Източници: dariknews.bg

Коментари

  • рукола Z

    29 Ное 2022 14:14ч.

    Абсолютен тъпанар, нещастник и продажник! Какво като си заварил, като нищо не си променил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    29 Ное 2022 14:41ч.

    България има най-евтин газ и най-ниски заплати ....що за наглост ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никога повече власт на партиите

    29 Ное 2022 15:49ч.

    Дори на майтап служебно правителство работи далеч по-полезно и ефективно от който и да било партиен кабинет.Всъщност паузата с мандатите,която дава Президентът е демонстрация,че страната може да се справя отлично в модел на полупрезидентска република.Вече няма никакви съмнения - България трябва да върви с бързи крачки към смяна на модела на властта,а Радев е длъжен да го направи -харесва или не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи