Донецк заведе наказателно дело срещу командира на 19-а украинска ракетна бригада заради удара в Краматорск

Донецк заведе наказателно дело срещу командира на 19-а украинска ракетна бригада заради удара в Краматорск

Срещу командира на 19-а ракетна бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Ярошевич е образувано наказателно дело след удара с ракета "Точка-У" срещу жп гарата в Краматорск, при който загинаха най-малко 50 души. Това съобщиха за ТАСС в неделя от пресслужбата на Главната прокуратура на ДНР.

„Следственият отдел на Главната прокуратура на ДНР разследва наказателно дело, образувано срещу командира на 19-а ракетна бригада на Въоръжените сили на Украйна Ф.С. Ярошевич, който, намирайки се на територията на ДНР, временно контролирана от Украйна, нареди на подчинените си да извършат обстрел с "Точка-У "на град Краматорск", съобщиха от пресслужбата на Главната прокуратура на ДНР.

В петък най-малко 50 души бяха убити и около 100 бяха ранени при обстрел на гарата в Краматорск, която е контролирана от украинските сили. Украйна незабавно обяви участието на Русия в инцидента. Руското министерство на отбраната обаче посочи, че руските сили не са имали "огневи мисии" на 8 април в Краматорск. Освен това от военното ведомство подчертаха, че тактическите ракети "Точка-У", фрагменти от които са открити в близост до жп гарата в Краматорск, се използват само от украинските въоръжени сили. Според руското министерство на отбраната ударът е нанесен от ракетна дивизия на украинските сили от района на град Доброполе, който се намира на 45 км югозападно от Краматорск и се контролира от въоръжените сили на Украйна, съобщава още ТАСС.

 

 

 

Коментари

 • Къде е мутро-бандерката ?

  10 Апр 2022 21:01ч.

  Къде са оплаквачките от Буча ? За две денонощия млъкнахте за престъплението в Краматорск ! ФАКТИТЕ ЗАКОВАХА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО на ВСУ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  10 Апр 2022 21:36ч.

  Пудри си носа в момента...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Williammus

  10 Апр 2022 22:06ч.

  <a href=https://www.247totosite.com/>키워드:토토사이트</a> 키워드:토토사이트

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  10 Апр 2022 21:24ч.

  Трябва задължителен трибунал като 1945 година за укрофашистите. За някой може и кратката версия която получиха масовите убиици Бандера и Шухевич.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДНР

  10 Апр 2022 23:19ч.

  РФ напоследък също го е закъсала в Съвета за сигурност, просто защото председателстващата Великобритания отказва да свиква заседания по инициатива на колхозниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна заведе над 5600 дела и разследва 500 руски лидери, между които и президента Владимир Путин, за хиляди военни престъпления и престъпления срещу човечеството

  10 Апр 2022 23:36ч.

  Президентът Зеленски е съдал специален механизъм за целта, включващ национални и международни експерти, следователи, прокурори и съдии. UK предоставя техническа експертиза, докато Международният наказателен съд в Хага провежда собствено разследване за инвазията в Украйна. ->https://www.vesti.bg/sviat/ukrajna-5600-predpolagaemi-voenni-prestypleniia-na-rusiia-6141272

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  11 Апр 2022 0:00ч.

  Един италиански журналист снима и публикува серийния номер. Извадиха списъка на серийните номера, които са видими от вече употребените ракети, сравниха и се оказа че по тях може дори да се установи воинската част, в която е била на въоръжение ракетата. И внезапно на запад настана пълна тишина - никой не говори за случая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полша реши да иска възмездие за клането в Катин

  11 Апр 2022 0:33ч.

  https://www.vesti.bg/sviat/polsha-reshi-da-iska-vyzmezdie-za-klaneto-v-katin-6141280

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнете историята, не се заигравайте с конкретни имена, защото историята ще ви изненада. Полша и Литва са изклали кратно повече руснац, отколкото обратнои

  11 Апр 2022 21:31ч.

  Забравена война и история. !919-1920 г. води се позабравена и неизвестна руско-полска война. Полша печели, разбива съветски войски при Варшава и само там пленява ок. 65 хил. човека. По оценки общо пленниците са 120 хил. Какво се случва с болшинството от тях. Ами ... изклани са! А знаете ли името на един от съвет. военнач. Йосиф Висарионович

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тука присъствието на бандерко мутрите

  11 Апр 2022 8:30ч.

  Е някак си вяло, без ентусиазъм. Фактът че ВСУ избиха 50 цивилни с ракета, изстреляна югозападно от града, със сериен номер от същите партиди, както ракетите ударили ДНР, с фото къде е паднал двигателят на Точката-убиец ... закова убийците. Командирът Ярошевич, издал престъпната заповед ще бъде осъден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  11 Апр 2022 11:16ч.

  Ракетен дивизион и дивизия са мнооого различни неща. Като коментирате военна тематика, поне се допитвайте до знаещи хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отклонението на Точка У

  11 Апр 2022 21:23ч.

  Тактическа ракета, на въоръжение в ссср от 1976 г. В разни варианти далекобойност от 30 до 185 км. Стартова маса 2 т. Допустимо откл. проектно до 150 м. за нов и заводски калибриран. Тротилов екв. около 485 кг. В руска армия е изведена от употреба, ресурсът и годност отдавна изтекли. ВСУ продължава да ги ползва, въпреки че практически негодни след 2010. Сега имат откл. КИЛОМЕТРИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • всу и точка у

  11 Апр 2022 21:26ч.

  Подгрявайте Буча, защото Краматорск е напълно безнадежден. Дори италиански журналист регистрира неадекватността на всу

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи