Дончева: Поведението на ПП е налудничаво. Какъв атентат срещу главния прокурор, това е виц!

Дончева: Поведението на ПП е налудничаво. Какъв атентат срещу главния прокурор, това е виц!

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Поведението на ПП е налудничаво! В техните глупави глави фигурира мнението, че посолснвото на "Козяк" ше нареди на ГЕРБ  да ги подкрепи. Няма токава нещо! Това заяви в интервю по "Хоризонт" лидерът на Движение 21 Татяна Дончева, която попиля от критики поведението на харвардците.

"Аз ще взема всички министерства, а вие - парламентарните комисии, за да ме контролирате". Няма такава държава, в която някой да се съгласява на това", цитира тя като неадекватно искането на Кирил Петков към ГЕРБ - те да подкрепят тяхнато правителство срещу даване на председателство на някои от парламентарните комисии.

Компромисите и общите действия имат някакви граници, коментира тя в предаването "12+3".

"Да дойде някой с 64 депутата и да иска правителство на малцинството - не може, не става и не трябва. Кой и защо го прави това?", попита тя.

И добави: "Има едни говорещи глави, които внушават, че не е важна истината и фактите, а бил важен разказът? Когато накрая се стигне до това да се състезават кой ще е виновен - сигурно ще има значение и разказът им. В техните глупави глави, на които някой е дал диплома в "Харвард" за няколко седмици, с посещение на някакви лекции, фигурира разбирането, че посолството от "Козяк" ще дойде и ще нареди на ГЕРБ. Няма такова посолство нито на "Козяк", нито на "Оборище", което така да нарежда. Иска се, препоръчва се, внушава се, но трябва да се направи по някакъв взаимно приемлив начин и той не може да бъде "Аз ще взема всички министерства, а вие - парламентарните комисии, за да ме контролирате". Няма такава държава, в която някой да се съгласява на това", цитира тя като неадекватно искането на Кирил Петков към ГЕРБ - те да подкрепят тяхнато правителство срещу даване на председателство на някои от парламентарните комисии

Тя не пожали и ДБ. "ДБ се извозиха под външен натиск да влязат в коалиция с ПП и сега хем имат повече депутати, хем няма техни хора в проекто-правителството им", посочи Дончева. "Христо Иванов и Атанас Атанасов се дърпат настрани. Не виждам техните хора да са на ключовите места".

И продължи: "Как ще се прави съдебна реформа с едно момче, завършил право преди две години в НБУ, което от ПП предлагат за шеф на правната комисия? Какъв авторитет ще има то сред професионалните гилдии? Ами по тази логика можем да сложим за председател на тази комисия и нотариуса на Дряново", гневно се подигра Дончева на кадровия подбор и подчера, че в този парламент няма утвърдени юристи в нито една от групите. "Или се разбираме, че в управлението на

държавата трябва да влязат хора, които могат да свършат тази работа и имат експертизата, опит и познания или ще ходим на избори нон-стоп", добави мнението си тя.

Според нея Борисов решава в момента дали да се отива на нови избори или да убеди обществото, че може да управлява 6 месеца и после да ходим на избори. 

"Смятам, че той има договорки с БСП и ДПС. Независимо, че досега не искаше да управлява с тях, може да има промяна в намеренията и да се изкара и спасител, защото би приел бюджета, но може и да решат, че няма нужда и могат да отидат на нови избори в края на юли и каквото стане".

Къде са написаните закони, за да кажем, че ни трябва един месец да ги приемем? 

Нападението над главния прокурор Татяна Дончева нарече "кьорфишек". Според нея тази работа е супер съмнителна.

Къде са поражение от взрив на 3 кг тротил? Вижте шосето, няма нищо по него. Няколко телевизии са ангажирани да повтарят едни мантри, които нямат нищо общо с действителността, каза още Дончева.

Според нея става дума за инсценировка. По думите й Гешев има интерес от атентат, защото той става жертвата. 

"Няма друга държава, където главният прокурор да се занимава с политическа дейност. Какво прави главният прокурор в Украйна, какво разследва там или се слага на американците като непрекъснато им навира еврейски теми? ", попита Дончева.

И продължи с критика на версиите, които пуска прокуратурата. "Бобоков щял да му организира атентат! Бобоков дава банкет с такъв главен прокурор! Какъв е Къро, че да се занимава в Гешев?"

Дончева разкритукава и закона на служебното правителство за въвеждане на механизъм за контрол на главния прокурор. 

"Написали са, че един съдия ще разследва главния прокурор. Това е все едно да вземем лекар вътрешни болести и да го накараме да направи ортопедична операция", каза гневно тя по отношение на съдебната реформа, написана от Крум Зарков.

Истината е, че да се смени Гешев, трябва да се започне с промяна на Коституцията, категорична е тя и призова да се мисли отсега кой ще е следващият главен прокурор, защото с това поведение на политиците Гешев ще изкара целия си мандат.

Ето и цялото интервю на Татяна Дончева пред БНР.

Източници: БНР, epicenter.bg

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • За кьорфишека подкрепям!

    03 Май 2023 15:32ч.

    Какво прави Гешев в Украйна? Аааа, бил в Украйна и после руснаците. му заложили бомба! Или там каквито и фойерверки да са били. Нещастници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вицът за Джеймс Бонд:

    03 Май 2023 15:34ч.

    Фишек, кьор фишек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    03 Май 2023 15:59ч.

    Браво на Дончева! Казала е истината, право куме, та в очи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "В техните глупави глави фигурира мнението, че посолството на "Козяк" ше нареди на ГЕРБ да ги подкрепи. Няма токава нещо!"

    03 Май 2023 16:23ч.

    Татяна Дончева е станала и говорител на американското посолство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гповорители на американското посолство бол!

    03 Май 2023 21:05ч.

    Кирчо и Асенчо са едни от многото говорители на Козяк. И изпълнители!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Май 2023 16:34ч.

    накрая да не се окаже, че гешеФта е отивал на вилата си с някаква любовница, а съпругът й е решил да го сплаши с кутия пиратки...??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Май 2023 16:40ч.

    Дончева и нацепи сачмата на тая скрофа, мисирката ?ама шенгеня, ама еврозоната... Каква еврозона и къв шеньгень ма???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интервю на Снежана Иванова с Татяна Дончева за предаването ''12+3''

    03 Май 2023 17:15ч.

    Показа потресаващото и отвратително ниското ниво и култура на журналистиката. В смисъл професионално, умствено, логическо, политическо, идеологическо и още за каквото може да се сети човек. На Снежана Иванова мястото не й е в националното радио. Тя трябва да бъде НАСИЛСТВЕНО МАХНАТА от тази работа и да се преназначи като хигиенистка. Моля чуйте звуковия файл от БНР и лично ще се убедите, и без подканване - сами с „+“ ще подкрепите предявеното тук искане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    03 Май 2023 18:38ч.

    съгласен съм съ Вас: са от дълги години малтретира ефира. в хоризонт не е само тя. надговарят диарично поканенните, ръсят непоносими глупости, понякога адвокатстват (прозира страх да не бъдат набедени,че не са политкоректни). използват безразборно чужди думи, напоследък набутват въ колективното съзнание "Уййййййййййкинд" .хоризонт има много за дялкане, понякога там водещите са отвратителни съ низкътъ си обштъ култура и езиков нъъъъъъъъъъритив

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    03 Май 2023 19:34ч.

    борисов поиска министри от ПП-ДБ и те му дадоха, като му казаха че първият мандат е на герб, да си правят правителство, а борисов ще прогласува втория мандат на ПП, нали затова се хвали, че ходи през ден в посолството,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    04 Май 2023 0:20ч.

    Дончева, имате нужда от помощ. Квалифицирана. Спешна. Неюридическа. Вие си знаете. И зелена рецепта за розови хапчета. По- сериозна доза! Дори Вашите глупости трябва да имат предел, Дончева. КОГО представлявате?! Освен себе си и НЕИСТОВАТА си жажда за НЯКАКВА власт? Хайде малко приличие, малко остатъци от добър тон. Свирите на цигулка все пак. Класическата музика принципно не прави от хората примати, но от Вас...Кой знае!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    04 Май 2023 0:21ч.

    За харвардските лекете сте права. Но само за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи