Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция, с ДБ - да разговаряме, с ДПС и БСП - не

Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция, с ДБ - да разговаряме, с ДПС и БСП - не

В последната година - година и половина "Газпром" е ненадежден доставчик на газ. А ние не можем да оставим българските потребители да бъдат подложени на този риск, подчерта той

"Ако по волята на народа сме първа политическа сила, ще се опитаме да направим правителство с партиите, с които сме си идеологически близки, каза той. С ПП коалиция засега не е възможна поради "абсолютната немощ", която са показали в управлението. Но това може да се промени, ако се изменят. "За да е възможно партньорство, е необходима еволюция в управленския потенциал при тях", посочи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред БТВ.

С ДБ можем да разговаряме, с тях нямаме значими различия, продължи той. Коалиция с ДПС няма да бъде приета от избирателите ни. А за коалиция с БСП имаме решение още преди 5-6 години на нашата конференция - без коалиция със социалистите, обясни Томислав Дончев.

Не бихме работили с някого, с който съвместната ни работа не би довела до резултат или би довела до низ от скандали, обобщи зам.председателят на ГЕРБ.

"Трябва да убедим колкото е възможно по-голяма част от българските граждани, че си заслужава да дадат подкрепата си за нас. Дали ще бъдем отново на власт, или в опозиция, го решават избирателите. Имахме правителство на отрицанието, събрало партии, които не се харесват, но са срещу някого. Има голям шанс да се получи същата безизходица, каквато се получи през лятото на миналата година. Ние от ГЕРБ в коалиция "против" е сигурно, че няма да участваме. Ние умеем да възпитаваме емоциите си - всякакви изблици на политиците не са ни пречили да формираме стабилни управления", каза още  Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, в предаването "Лице в лице" по bTV.

Спомням си няколко политически сили, за които основният наратив е кого не харесват и с кого няма да работят, добави Дончев.

Досега винаги когато сме избирали партньори сме избирали "за" - какво да направим за България, как да овладеем кризите. Никога не сме действали "против", продължи Томислав Дончев.

И обяви как биха процедирали от ГЕРБ в сегашната газова криза, ако бяха на власт: "След прекратяването на доставките от "Газпром" и след интензивни разговори със съседите ни от Турция и Гърция щяхме да организираме отворена прозрачна процедура на база резервиран капацитет в някои от терминалите, с които те разполагат, за да могат различните доставчици на газ да предложат цени и ние да можем да изберем най-ниската цена, да гарантираме трасе за доставка и по този начин да купуваме най-евтиния възможен газ. Ако ние управлявахме, газовата връзка с Гърция щеше да е завършена отдавна".

"Ако махнем емоциите и политиката, в последните месеци "Газпром" е ненадежден доставчик на газ и това е големият проблем. Дори да получаваме количества, дори цената да е атрактивна, в тази ситуация не можем да разчитаме на този доставчик, защото нямаме никаква гаранция, че доставките ще продължат. Не можем да поставим нашите потребители на подобен риск", добави Дончев.

Запитан за подобрените отношения на ГЕРБ с президента Румен Радев, Томислав Дончев каза, че в "последната година, година и половина г-н президентът не ни е давал поводи за критики".

Модел "ГЕРБ - ДПС" няма, никога не сме управлявали с ДПС, посочи Томислав Дончев. А що се отнася до "модела ГЕРБ", това е да се строи, да се решават проблемите, каза Томислав Дончев.

 

Източник: бТВ, epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • На стара коза яре

    17 Авг 2022 19:21ч.

    Краставите магарета се надушват и през 9 баира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция...

    18 Авг 2022 9:12ч.

    ОгледАл се Илия и па в тия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смолец

    17 Авг 2022 19:24ч.

    Томето е умна глава.Винаги е спокоен,уравновесен,диалогичен и приятен събеседник.Това не му пречи когато трябва да е твърд в спора с опонентите му.Надежден човек е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Томето е умна глава

    17 Авг 2022 19:30ч.

    "Умна глава" или "гумена глава"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • — Аз ви казвам — викаше старецът на ухото на великия комбинатор, — че Макдоналд няма да се хване на тази въдица! Той няма да се хване на тази въдица! Чувате ли?

    18 Авг 2022 9:28ч.

    Остап отбутна с ръка кипналия старец и се измъкна от тълпата. — Хувър е умна глава! — долетя подире му. — И Хинденбург е умна глава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    17 Авг 2022 19:25ч.

    Допълнение:реакция за "ненадежният"Газпром и надежното конфискуване на пари и богатства от такива като тоя изрод.Паметта е къса но ще си спомнят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Авг 2022 19:41ч.

    а кои иска да разговаря с милиционерите от бкп герб 12 години стигат получавате мандата и веднага го връщате ниска изб активност и купен вот

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    17 Авг 2022 20:42ч.

    С омерзение забелязвам, че тая убийца на свещения български език с чудовищната си неграмотност още замърсява форума. модератори моля трийте илитератката баба мара защото ваше призвание и задължение е да пазите езика ни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свещеният български език

    18 Авг 2022 2:07ч.

    Не знам как се казва дяволът, но намирам, че коментарите на човека "баба мара" винаги са точни и лаконични, въпреки липсата на препинателни знаци... Все пак нали наименованието на сайта е в мн. число, glasove.com? Без "баба мара" или "Карачибук" може да ни останат само коментари на "чалга правопис"... К'во правим тогава от омерзение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    17 Авг 2022 19:46ч.

    Ха ха. Сигурно от посолството са ги посъветвали да се вземат с ПП и почва да прави завой. Чакаме и Баце да си врътне мнението заради големите началници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не от амбасадата, а лично от

    18 Авг 2022 2:19ч.

    държ. депт... https://glasove.com/novini/ned-prays-sasht-nasarchavat-dialoga-za-formirane-na-pravitelstvo-v-balgariya ... Само как ще отместят бацко ви? Той си се стягаше човекът да се занимава с партийно строителство като почетен председател, как ще му отнемат партията? Асен Василев вече неколкократно му поиска главата, а и със SmartMatic машинките ни обзаведоха съвсем своевременно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    17 Авг 2022 20:37ч.

    Всички партии, които са срещу рашизма, трябва да се коалират, защото това е единственото, което обединява нацията, доколкото поддръжниците на Путлер от БСП и Израждане са десетина процента. ГЕРБ, ПП и ДБ трябва да управляват, иначе чудовището Радев може да откарва години с хунти като сегашната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ходи си

    17 Авг 2022 20:59ч.

    пий лекарствата, че ще вземеш да видиш Путин под леглото си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори очички

    17 Авг 2022 21:16ч.

    Каква е тая неистова омраза и нужда да обиждаш? Болестно състояние. Тъжна диагноза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Киро Ананиев- - бивш министър на здравеопзването при Тиквоний

    17 Авг 2022 22:40ч.

    Ела, ще ти дам болнични и лекарства, много си зле!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, честито!

    17 Авг 2022 23:57ч.

    На Бай Дън и Шорош.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Авг 2022 1:06ч.

    С едните могат да партнират под условие, а с другите да разговарят. Обратното - очевидно в никакъв случай! И на какво се основава това, при условие че първите показвали пълна управленска немощ?! Обаче, немощта не била чак толкова пълна, защото се лекувала с еволюция! Не и трябвала чак революция. А що не ги вземете за стажанти по крадене и носачи на чанти? Щот сте си близки, де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Авг 2022 1:13ч.

    Трагичен подреждач на празни приказки, който отсега се чуди какви основания да измисли за да оправдае очертаващите се нехигиенични актове между тях. Не се кахъри, Дончев! С помощта на твоята експертиза и с малко приятелски огън, пардон - подкрепа, от новия стопанин на козяк, ще преведете немощните през тесния и рискован брод и ще се радвате на сенчесто творчество в геппажа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция, с ДБ - да разговаряме, с ДПС и БСП - не

    18 Авг 2022 9:22ч.

    По щучьему веленью...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи