Дончев: "Промяната" да покаже фактура от Пентагона за оръжията

Дончев: "Промяната" да покаже фактура от Пентагона за оръжията

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

България има нужда от стабилност, посока и отговорност. Обърнахме политиката на една окопна война на партиите една срещу друга през последните 2 години. Затова и не се произвежда нищо, а избирателната активност пада. Замисълът ѝ е да е състезание между идеи и личности, включващ критика, но и компромис.

Това заяви зам.-председателят на ГЕР Томислав Дончев в предаването "На фокус" по Нова телевизия. 

По думите му е новина, че политическите лидери си говорят с нормален тон. 

"Щом не е изнасяно оръжие с контрагент Украйна, значи е имало посредничество. Въпросът е какво остава в посредниците като комисиона. Няма за какво Асен Василев да осъди Борисов. Дълбоко се съмнявам по сделките да има фактура, издадена от Пентагона като контрагент", посочи той. И призова Петков да покаже такава фактура. 

Според него коалиция се прави с партии с еднакви възгледи. 

"Човек не трябва да усеща политиката само по телевизора, а и по джоба си, по дома си, по града, в който живее. През тези две години, в които не управляваме, кой от показателите стана по-добре? Кой живее по-добре?", попита Дончев.

И посочи, че идеята за президентската република е опит за преосноваване на устоите на държавата. 

Той каза още, че бензинът е паднал почти с лев откакто правителството на Петков си е тръгнало. "Без особена конюктура на международните пазари за петрол това се случи", заяви той.

И допълни, че ГЕРБ подкрепя механизма за разследване на главния прокурор. 

"Нямаме колебание по темата. Има няколко дни това да се приеме, можеше да се случи и тази седмица, но не се случи. Изглежда темата не е важна за ПП, защото иначе беше редно поне лидерите да бъдат в залата. Те направиха опит да бламират пленарната зала и да проведат паралелно заседание на правната комисия. За нас тази точка е важна, защото е част от правосъдната реформа. Важна е и борбата с корупцията.

Чух редица тежки юристи да коментират, че текстът може да бъде обявен за противоконституционен", коментира Томислав Дончев. И каза, че ако беше груб, щеше да определи коалицията на ПП и ДБ като политически башибозук.

 

 

 

Коментари

 • Дончев, да вземеш диа се скриеш. Ти си същия продажник

  29 Яну 2023 20:58ч.

  Народния съд няма да прави разлика от коя партия е предателят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дончев,

  30 Яну 2023 10:15ч.

  ти имаш гумена маска на главата си, ако я махнеш, ще дишаш по-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  29 Яну 2023 21:05ч.

  Боже, пази България от майкопродавци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анализатор

  29 Яну 2023 21:30ч.

  На мястото на габровският фантомас,бих си заврял чутурата дълбоко в пясъка от срам и неудобство,имайки предвид милиардите засмукани от бедните хора.Милиарди,които той знае от къде са дошли и къде са отишли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kiro Kanadeca

  29 Яну 2023 22:01ч.

  Ти първо покажи пътната карта на Газпром, пък тогава изисквай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  30 Яну 2023 6:46ч.

  За пътната карта която РРадев подписа с Милер в Турция ли питаш? Тя се изпълнява, имаме договор за 13 г да получаваме руски газ през Турция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rover

  29 Яну 2023 22:26ч.

  тоя е един от кохортата, от убавците, заради които територията изостана така безнадеждно от останалите държави в източна европа. та, добре е да не чупи пози, не сме забравили. проблемът обаче не са той и задругата, към която принадлежи. проблемът е липсата на алтернатива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  30 Яну 2023 0:00ч.

  Дончев, фактурите се показват в съда...иначе всеки дебил като ТулупЪ може да хвърли каквито иска обвинения без доказателства и след това солотъшакът му(в случая -ти) да поска обвинените да му доказват нещо с документи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И касови бележки да покаже!

  30 Яну 2023 0:11ч.

  И certifikate of end user. Ако е напечатан на по дебела хартия, можеш да си го навиеш на тръбичка и ... Всичкото измет, замесено в износа на смърт-Кирчо, Кокорчо, Ниновица и подкрепящите износа мутри, всички твърдят, че всички са знаели къде отива оръжието, но по изрядно оформените документи то изобщо нямало да ходи там. Демек, искат да ни кажат, че САЩ, Полша, Великобритания, прибалтийските и други натовски ибрици, са лъгали като цигани и подписвали фалшиви документи? Е те това никога нема да повервам. Пак ще да е някоя Путинова уйдурма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Промяната" да покаже фактура от Пентагона за оръжията

  30 Яну 2023 0:59ч.

  Той Пентагона така плаща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да, идеята за президентската република е опит за преосноваване на устоите на държавата

  30 Яну 2023 13:02ч.

  На 1 януари 2007 година Република България става член на ЕС и с този акт престава да съществува Третата българска държава. Тоест българска държава не съществува в момента. Следователно, най-естествената и в същото време най-първостепенна задача в дневния ред на българския народ, е преосноваването на българската държава. Това трябва да стане върху сигурни и здрави основи - ценности, граници, собствена валута, собствени въоръжени сили, ресурси, обосновани и балансирани външни партньорства, собствен образ за бъдещето. Философът Дончев, човек на книгата и интелекта, много добре знае за какво става въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киртак Киро Кирташки&Кокорчо Просташки

  30 Яну 2023 13:48ч.

  Я па тоя бил голем балък бе . Оди на харвардо да се изучиш молко и че разбереш има ли фактура че те обложат на данък бре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи