Доналд Тръмп е осъден на 1 млн. долара глоба заради "ненужно дело" срещу Хилари Клинтън

Доналд Тръмп е осъден на 1 млн. долара глоба заради "ненужно дело" срещу Хилари Клинтън

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Американски федерален съдия осъди бившия президент Доналд Тръмп и адвокатката му на глоба от близо един милион долара, защото са започнали ненужно дело срещу Хилари Клинтън, обвинявайки я в опит за измама на президентските избори през 2016 г., предадоха световните агенции.

Съдията Джон Мидълбрукс прецени, че републиканският милиардер, който се надява да се върне в Белия дом през 2024 г., е злоупотребил със съда, като е поискал да бъде започнато дело срещу Клинтън, предаде БТА.

Искането за започване на дело бе отхвърлено от съдията Мидълбрукс миналата година. Според жалбата на Тръмп, внесена от адвокатката му срещу Клинтън, тя и други лица са опитали да убедят обществеността, че предизборният екип на Доналд Тръмп е работил в съглашателство с Русия. Бившият президент е искал 70 милиона долара обезщетение от бившата си противничка в битката за президентския пост, която той в крайна сметка победи през ноември 2016 г.

Според съдията Мидълбрукс подобна жалба изобщо не е трябвало да бъде подавана. Още от началото й е било ясно, че в подкрепа на нея няма доказателства и никой разумен адвокат не би я депозирал, смята съдията. Жалбата е била внесена с политическа цел, добави той.

Сега Тръмп и адвокатката му Алина Хаба ще трябва да платят близо 1 милиона долара за покриване на съдебните разходи на противниковата страна по делото.

Според съдията Мидълбрукс Тръмп е използвал на няколко пъти съдилищата, за да отмъсти на своите политически противници. Съдията освен това добави, че Тръмп е специалист в отклоняването за свои стратегически цели на съдебните процеси и не може да бъде смятан за пледиращ, който следва сляпо съветите на адвоката си, тъй като осъзнава напълно последиците от действията си.


Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

  • 101 физиономии

    20 Яну 2023 15:48ч.

    Все едно са му щипнали оранжевите бузки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тръмп

    24 Яну 2023 12:17ч.

    влизам в сената с едно мачете и всички лезбиократи до крак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност виновникът е Били,

    26 Окт 2023 13:44ч.

    побъркал тая амбициозна жена. Слава Богу, времето отмива нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи