Долната камара на чешкия парламент отказа да разреши гей браковете

Долната камара на чешкия парламент отказа да разреши гей браковете

Долната камара на парламента в Чехия отказа да разреши еднополовите бракове, но утвърди вече съществуващите така наречените хомосексуални партньорства, предаде Асошиейтед прес. Нов законопроект, приет със 123 гласа "за" срещу 36 "против", също така не позволява на еднополовите двойки да осиновяват деца, освен ако те не са на един от двамата партньори. Повечето страни членки на ЕС позволяват еднополовите бракове, отбелязва АП.

Законопроектът все още предстои да бъде одобрен от Сената и от президента Петър Павел, който встъпи в длъжност миналата година и подкрепя еднополовите бракове.

В Чехия парламентът одобри през 2006 г. закон, позволяващ на партньори от един и същи пол да живеят в официално регистрирано партньорство и да имат права за наследяване и здравни грижи, подобни на тези на хетеросексуалните семейни двойки.

Този тип мерки предоставят някои от защитите на традиционния брак, но мнозина ЛГБТК активисти ги смятат за унизителни и предоставящи на представителите на общността статут на хора от втора категория.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • А Преданните Предатели нямаше да се замислят

  29 Фев 2024 9:29ч.

  Даже със собствени инициативи щяха да "надградят" предложеното

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ффтъъ

  29 Фев 2024 9:44ч.

  Браво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • LGTMLKVTJQNHS++++

  29 Фев 2024 9:46ч.

  Педеругите на фронта в пОкрайна, на първа линия строени, депилирани, козметизирани, напарфюмирани и гримирани. Ще уморят рашките от...смях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "еднополов брак"

  29 Фев 2024 9:48ч.

  Самото словосъчетание е кощунство. Бракът е брак и всички знаем какво е. И има лесен начин хомосексуалните да бъдат 100% равноправни с нормалните хора (т.е. мнозинството от хората). Нека се озакони "еднополов съюз/договор/споразумение" или каквото и да е друго, но не брак. И в никак случай да не се жертват децата - те имат право на нормално семейство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • оффф

  29 Фев 2024 10:44ч.

  Въпросните граждански съюзи са просто преходен период преди пълната легализация на гей браковете. Това не го ли разбрахте? Плюс това всяка форма на ,,признаване" на подобни връзки води до нормализирането на една болест.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "преходен период"

  29 Фев 2024 11:32ч.

  За съжаление наистина се оказа така. Но по отношение на въпроси като наследство, данъци и т.н., защо да не се дадат аналогични права и на хомосексуалните. И да се спре категорично с това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами

  29 Фев 2024 18:33ч.

  Защото не са равни на хетеросексуалните. Това е болест, а не секс.ориентация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи