Докладът на правителството за отбраната: Руските въоръжени сили извършваха системни военни престъпления

Докладът на правителството за отбраната: Руските въоръжени сили извършваха системни военни престъпления

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Спирането на руските газови доставки към България след началото на войната в Украйна миналата година е било хибридна заплаха. Това е посочено в доклада за състоянието на отбраната за 2022-ра. Текстът на документа беше публикуван от правителството.

Примерът със спирането на руските доставки на газ е единственият, който е посочен в доклада. В него се казва, че това едностранно действие цели „оказване на влияние върху вземането на суверенни национални стратегически решения“.

Като цяло докладът посочва, че хибридните атаки против държавите от НАТО и ЕС целят и вътрешнополитическа дестабилизация и обществено противопоставяне, намаляване на солидарността и подкрепата за Украйна.

Запазва се и заплахата от нова руска инвазия в Украйна през границата с Беларус, пише в българския доклад за отбраната. В него се припомня, че НАТО е повишил изискванията към способностите, включително и към тези на силите за национална отбрана.

България отчита, че нивото на разходи за отбрана от 2% от БВП е недостатъчно. И НАТО го възприема не като цел, а като отправна точка за по-нататъшно нарастване. Докладът за отбраната посочва, че към проблемите на армията от недостатъчното финансиране, амортизирана техника, липса на резервни части и неритмично извършване на ремонтни дейности, се прибавя и невъзможността за доставка на специфични резервни части и консумативи поради санкциите срещу Русия.

"Започнатата в пълно нарушение на международното право неоправдана война в Украйна нанесе щети в особено големи размери върху всички сфери на социалния и икономическия живот. Руските въоръжени сили извършваха системни военни престъпления". Това гласи позицията на Министерството на отбраната, част от Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България.

"Този пълномащабен въоръжен конфликт оказва значително отражение не само върху Украйна и региона, но и в глобален аспект. Развитието му и свързаните с това поуки от практиката наложиха редица промени в схващанията и подходите за водене на бойни действия. Руската военна агресия беше най-непосредствената заплаха за мира в световен план", пише още в документа.

Според МО войната на Руската федерация против Украйна беше основният фактор с дестабилизиращо влияние върху стратегическата среда, който определяше предизвикателствата за националната сигурност. "Хибридните заплахи, тероризмът, авторитарните режими, миграционните вълни, организираната престъпност, кибер-престъпността и когнитивните въздействия бяха сред главните предизвикателства за националната и съюзната сигурност, а в глобален план и доставките на зърно", гласи докладът, публикуван в сайта на МО. 

Според документа войната е довела до разширяване на руската хибридна подривна дейност против държавите от НАТО и ЕС. "Целта на тези действия е насочена основно към: създаване на вътрешнополитическа дестабилизация и обществено противопоставяне; възпрепятстване на решения за укрепване на съюзния възпиращ и отбранителен потенциал; намаляване на солидарността и подкрепата за Украйна и оказването на навременна и ефективна военна помощ; продължаване на зависимостта от руски енергийни доставки", пише в доклада. 

МО осъди и едностранното прекъсване на газовите доставки от Русия към България през април 2022 г. Според министерството целта е била "оказване на влияние върху вземането на суверенни национални стратегически решения". Деструктивна роля изиграха индиректните опити от руска страна да създаде втора зона на нестабилност, възползвайки се от съществуващите на Балканите проблеми и противоречия, гласи докладът и за пример се дава Северна Македония. Посочва се още, че България е солидарна с Украйна и подкрепя нейните легитимни усилия и действия да се противопостави на руската военна агресия, включително и с предоставяне на военна помощ. Докладът е одобрен с решение на Министерски съвет от 3 април и ще бъде внесен в 49-ото Народно събрание.

Източници: actualno.com, БНР

 

 

 

Коментари

 • Ето, това правят рашистите с цивилните

  04 Апр 2023 18:02ч.

  https://t.me/uniannet/94378

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва путин

  04 Апр 2023 18:24ч.

  Рашизмът е по-висш стадий на фашизма и нацизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът е гейсащ

  04 Апр 2023 18:25ч.

  дяволът е гейсащ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вие сте тъпи

  04 Апр 2023 18:25ч.

  Много тъпи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  04 Апр 2023 18:27ч.

  Вече си голям и трябва да узнаеш истината: произведение си на пиянска чекия и майка ти те е събирала с лъжица от пердето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путинизмът е антихуманна идеология и практика, произтичаща от социопатия и брутален произвол

  04 Апр 2023 18:42ч.

  https://twitter.com/farhat_petra/status/1638499056941973505/photo/1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За пейзажът, пускам коментарите

  04 Апр 2023 19:10ч.

  Паве, Не руснаците нападат прявослявнатахсихцърква, която дори Хитлер не е пипал. При над 5 млн украински бежанци в Русия, едва ли имате право да говорите за руснаците и цивилните. Ако бяха щатите, цивилни вече нямаше да има, смешник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето, това правят ...

  04 Апр 2023 19:37ч.

  Баце, баце???? Идиото????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  04 Апр 2023 19:38ч.

  Че само такива тъпи главорези вярват на укрофашисткитре медии ,който са добри ученици на американските терористи по дезинформация НАТО е измислено от нацистите Десетилетия наред бивши нацисти и германски военнопрестъпници са служили в най-високите чинове на НАТО. Повечето са били нацисти с високо отличие, които по-късно са служили на високи позиции в западногерманската армия и по-късно са назначени за командири и главнокомандващи на всички сили на НАТО в Европа. Много нацисти, които не можем да наречем бивши нацисти, защото те никога не са изоставяли идеологията, също могат да бъдат намерени в западногерманското правителство до края на 80-те години. Адолф Хойзингер. През април 1961 г. той е назначен за председател на Военния комитет на НАТО във Вашингтон, окръг Колумбия, където служи до 1964 г., когато се пенсионира. Според съобщения в медиите той е бил издирван от Съветския съюз в началото на 60-те години за военни престъпления, извършени в окупираните съветски територии. Йохан фон Килмансег. На 15 март 1967 г. е назначен за главнокомандващ на силите на НАТО в Централна Европа, първо във Фонтенбло, Франция, а след това в Брунсум, Холандия. По време на Втората световна война Килмансег служи в различни дивизии, щабни полкове и на фронтовете в Полша, Франция и Русия. От 1942 до 1944 г. служи като офицер в Генералния щаб на Върховното командване на Вермахта. Hans Speidel , в допълнение към ролята му във Втората световна война и НАТО: според статия в Der Spiegel, цитираща документи, публикувани от Bundesnachrichtendienst през 2014 г., Speidel може да е бил част от Schnez-Truppe, тайна нелегална армия, която Wehrmacht и Waffen ветерани - SS, създаден през 1949 г. в Германия, за да отблъсне нападение или от Съветския съюз, или от контролираните от Съветския съюз източногермански полицейски части. Старите“ нацисти вече са мъртви, но тяхната организация, наречена НАТО, все още съществува, първоначално създадена, за да се защитава след Втората световна война срещу евентуално нападение от Съветския съюз. Сега се опитайте да атакувате Русия. rusfact.ru

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  04 Апр 2023 19:40ч.

  Не рашистите предизвикаха две световни войни ,а твоите куратори .И сега пак са на път да предизвикат третата световна война ,която вече е на път .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  04 Апр 2023 19:47ч.

  А пък това правят Русия и Индия ,да закопаят амерканските терористи като държава и техният долар Ройтерс обяви решението на Русия и Индия да се откажат от Брент при изчисляването на цената на петрола Русия и Индия решиха да се откажат от европейския еталон Брент и да преминат към азиатския Дубай при определяне на цената на руския петрол, предаде Ройтерс. Доставките на руски петрол за Индия са се увеличили 22 пъти миналата година И двата бенчмарка са деноминирани в долари и са определени от S&P Platts, част от американската S&P Global. Но Дубай е фокусиран върху Азия и зависи от търговията в този регион и Близкия изток, докато Brent се използва главно от най-големите петролни компании и търговци в Европа, обясни Ройтерс. Роснефт обяви нов договор с Inidan Oil Corp на 29 март. Споразумението „за значително увеличаване на доставките на петрол за Индия и диверсификацията на неговите сортове“ беше сключено след пътуването на главния изпълнителен директор на компанията Игор Сечин в тази страна. Съгласно новата сделка Роснефт почти ще удвои продажбите на петрол на Indian Oil Corp и ще изнася до 11 милиона барела петрол на месец през новата фискална година, която започна на 1 април, твърдят два източника на Ройтерс. Русия пренасочи доставките на петрол към Азия след ембаргото на ЕС върху вноса на руско гориво по море. Преди това индийските рафинерии рядко купуваха руски петрол поради по-скъпия транспорт в сравнение с Европа, отбелязва Ройтерс. Русия обяви на 2 април, че е удължила доброволното си намаляване на производството на петрол с 500 000 барела на ден до края на годината. Саудитска Арабия ще направи същото от 1 май. Редица други големи износители също решиха да намалят производството по собствено желание: Казахстан, Обединените арабски емирства, Кувейт, Ирак, Оман и Алжир. На този фон сортът Брент рязко поскъпна: към 15:45 московско време на 3 април фючърсите струваха 84,7 долара за барел - ръст от 6% на ден. rusfact.ru

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотю

  04 Апр 2023 21:52ч.

  толкова си безмозъчен че всеки отговор е загуба на време; генетично ти е; can't fix stupid

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотю

  04 Апр 2023 21:57ч.

  отговора ми е към този най горе 'кви зверове били рашистите' също тоя сайко - виж ся никой не те спира; раницата и отиваш доброволец на страната на укроназите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „оказване на влияние върху вземането на суверенни национални стратегически решения“.

  04 Апр 2023 22:32ч.

  Ще се напикая от смях. От кога простотиите на Козяк се наричат “суверенни национални стратегически решения”? Митьо SMSа не си е пил лекарствата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не са прави авторите на доклада

  05 Апр 2023 15:04ч.

  А. Василев спря доставките на газ като отказа да открие сметка за превалутиране. Пречка за доставките на зърно и торове са санкциите срещу Русия, която иска безплатно да ги достави в нуждаещите се страни, но корабите й са блокирани в европейски пристанища, а по-голямата част от изнесеното украинско зърно вместо в Африка отиде в Испания, където хранят прасета с него. Заплаха за мира в световен план са нестихващите войни на САЩ, които са най-разрушителният фактор на международната арена, защото войната за тях е бизнес. В нарушение на международното право е продължаващият 9 години украински обстрел с авиация и артилерия срещу населението на Донбас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клара Кулакова

  04 Апр 2023 18:07ч.

  Хубаво е от МО да кажат и кой им е писал доклада. Ние се сещаме,де.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  04 Апр 2023 18:11ч.

  Някой идиот. Сещам се за няколко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнещ

  04 Апр 2023 18:57ч.

  По стара традиция Доклада преди да се публикува се "качва" на компютъра на военния аташе ( често на помощника му с ранг майор), той нанася необходимите корекции и тогава се подписва от Мин. на отбраната. Познайте сега в кое посолство работи военния аташе? Жалко за честните и почтени български офицери, ако са останали още в БА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотю

  04 Апр 2023 21:50ч.

  ууупс няма честни и почтени български офицери никъде в момента

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратена

  05 Апр 2023 12:03ч.

  Чавка му е изпила мозъка на Стоянов. Затова не знае какво говори. Луд, луд човек! Продал се като другите за собствените парици, а 6млн.българи кучета ги яли.... Пфуу!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сащ са сатани

  04 Апр 2023 18:10ч.

  "Докладът на правителството за отбраната: Руските въоръжени сили извършваха системни военни престъпления" - айде бе?! Верно ли?! А сащническите убисйтва в целия близък изток, като се започне с масовите убийства на агресора сащ над Сирия, Либия, Иран, Ирак, Египет, Афганистан и стигнем до Югославия?! Ами агресията на сатаната сащ в ус-райна и био лабораториите там?! България трябва да обяви война на сащ! България трябва да експулсура всичкия сащнически персонал от сащническото посолство и незабавно прекратяване на дипломацията със сатаната сащ! България е християнска страна! Щом американските политици (български евроатлантици) официално прбутват хомосексуалността за нещо нормално и подменят християнските ценности, заменяйки ги с лъгъбътъ извращенията на сатаната сащ - марш на тези американски политици в новата им родина - транс сексуални щати, които там са душата на извращенията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотю

  04 Апр 2023 22:03ч.

  хмм нещата не са това което са ; сащ не се управляват от англосаксите а от казарска мръсна сган покръстила се през осми век в джудаизма; дъъълга тема

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лима

  04 Апр 2023 18:11ч.

  Това ли искат да чуят от американското посолство???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва путин

  04 Апр 2023 18:30ч.

  За нас е важно американското посолство, защото сме съюзници в НАТО, а путинското е на вражеска държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За вас ли?

  04 Апр 2023 18:48ч.

  Вие сте маловажни и треторазрядни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  04 Апр 2023 18:12ч.

  От къде на къде българско министерство ще дава оценки на чужди държави? Че и отправят обвинения, все едно са някакъв съд. Що не гледат,че у нас е пълна пародия, жалки военни ту..липи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  04 Апр 2023 19:24ч.

  Също така вносът на газ е грижа на Икономическото Министерство, не на МО. Откъде се извъдиха такива специалисти по всичко в МО?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • транссексуални щати

  04 Апр 2023 18:13ч.

  Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рене от съпротивата

  04 Апр 2023 18:13ч.

  След като България спря да заплаща за полученият природен газ не мислия, че има страна която няма да ти спре доставките след като нарушава договора за доствка, в момента Унгария получава природен газ от Русия защото и двете страни си спазват договора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Парите не миришат

  04 Апр 2023 18:33ч.

  Парите на рашистките олигарси, които докараха Орбан на власт. Така маджарският циганин Орбан (майка му е циганка) удобно може да забрави потушаването на революцията от 1956г. с помощта на Червената армия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И какво като е циганин..

  04 Апр 2023 18:41ч.

  Някакво недорасло фашистче си явно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Унгария получава руска газ, но на висока цена, а инфлацията й е висока

  04 Апр 2023 18:54ч.

  Орбан много лъже, почти като дърт циганин:) Орбан е взел 10 милиарда долара заем от Путин да строи атомна централа с руски технологии. Това са огромни пари, с които Путин постави Орбан на къса каишка. След поражението на Путин в Украйна, хитрият мазджарски циганин започна да мечтае Путин да капитулира и Русия да " забрави" за този заем. Да, но сега Путин е останал без пари да си води войната в Украйна. Европа, като най-силният купувач на руска газ и нефт, спря да плаща на Рашата със силната си валута евро. Остана само Китай и Индия да купуват руската газ, но със 70% по-ниска цена и в руската каса почти не влизат приходи. 2/3 от бюджета на Русия е пренасочен към войната в Украйна. Затова и Путин масово събира стари задължения, да си запълни касата. Голяма част от олигарсите отказват да финансират бюджета му, няма и други държавни приходи. Явно Орбан отказва да върне заема и Кремъл го обявява за "неприятелска държава". Отделно Европа сложи в забранителния си списък "Росатом", който строеше унгарската АЕЦ и по този начин изхвърли "Росатом" от Унгария и спря строителството. Хитрецът от двата стола - на земята,вместо да цица от две бозки /ЕС и Русия/:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  04 Апр 2023 19:05ч.

  Всички жълтопаветници са нацисти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Високата,

  05 Апр 2023 12:05ч.

  да не сте ковчежник на руската касичка, че знаете? Просто глупава сврака с двата крака май!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рашистките олигарси, които докараха Орбан на власт

  05 Апр 2023 13:11ч.

  Ти си пълен идиот. Зад Орбан стои Ватикана. Папата ли е руски олигарх ? Лекувай се. Или поискай да ти сменят лишЧетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гейСАЩ

  04 Апр 2023 18:14ч.

  И този американски пропагандатор е включен в действие да хвали българофобията/русофобията! Но българското общество "вкуси" от евроатлантическата безпътица и социален упадък, а влизането насилствено на България в "клуба на богатите" направи българското общество най-бедното в цяла Европа! Докато уродите от сащ си затваряха очите и ползват България за пушечно месо в хибридната им война с Русия, то българите знаем, че сащ е световен агресор, сащ е терористична държава! С лекота извеждаме тезата, че сащ е враг на човечеството! сащ е враг на световния мир!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва путин

  04 Апр 2023 18:16ч.

  Официалната позиция на страната ни е твърдо зад Украйна и срещу путинизма.Така мислят и три четвърти от народа, защото сатана путлер е одобряван точно от 21%.Тъй че путиноидите са злокачествен тумор в обществото ни, който унищожава държавата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът е гейсащ

  04 Апр 2023 18:26ч.

  дяволът е гейсащ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти или си природно тъп..

  04 Апр 2023 18:28ч.

  ...или гъза ти е широк..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти или си природно тъп.. 04 Апр 2023 18:28ч. ...или гъза ти е широк..

  04 Апр 2023 18:53ч.

  Едното, предполага другото..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сакай

  04 Апр 2023 18:16ч.

  Времето е подходящо за изгонване на всеки сащнически посланик и персонала им от България! Време е България да вземе суверенитета си от Козяк! Атлантиците водят със себе си Содом и Гомор, но носят и тотално опустошешение на всичко българско и родно! Атлантиците и партиите им имат и друга цел - тотална подмяна на християнството с лъгъбътъ извращенията на сащ! Атлантиците в България не са българи, а са антибългари! Българското общество трябва да покаже, че иска суверенитета в свои ръце, но преди това е нужна малка крачка - изгонване на всеки сащнически посланик, късане на дипломацията със сащ за неопределено време! Атлантиците (антибътлгари и русофоби) тласнаха България като плацдарм на военни действия, вместо да сме миротворци, тези атлантици разпространиха по света, че България дава оръжия с цел "прекратяване" на специалната военна операция! Българското общество единно трябва да ОТХВЪРЛИ ЕВРОТО ЗАВИНАГИ! Не ни трябва шенген, дори Андрей Райчев многократно обясни, че не ни трябва този шенген! Щом някой или някои се определят за "евроатлантици" или "атлантици", или ориентацията им е такава - това са чужденци в България! Те се определят с ориентация, която не е българска, но не се определят за българи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докладът на правителството за отбраната

  04 Апр 2023 18:17ч.

  окончателно освети триморският пингвин начело на президентството - натовският генерал въздухар, "в синергия с дневния ред на САЩ", както той самият си призна - като агент на ЦРУ, а неговият сол ташак Митко начело на МО - като момче на повикване, готово за всякякви антибългарски и мръсни, но натовски (американски и нанобритански) поръчки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва путин

  04 Апр 2023 18:28ч.

  радев е путинска марионетка, и щом дори той осъжда путинската хибридна война, значи тя е реалност, за жалост и някои сайтове я провеждат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еврогейтак

  04 Апр 2023 18:51ч.

  Що за дебил трябва да си, за да станеш доброволно марионетка на дъртите говеда Сорос и Бай Пън... Отивай да си лекуваш инфантилизма, избивайки си комплексите другаде. тук досаждаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бе!

  04 Апр 2023 19:13ч.

  Детенце на дявола обяснява кой е триморският пингвин, в синергия с интересите на САЩ, начело на президентството, на две годишни обучения в САЩ, в негърския щат Алабама, в школата на ЦРУ, което не го е вербувало, когато си е изпускал сапунчето в общата негърска баня под скрито видеонаблюдение и когато е близал мулатка, което видео излезе в публичното пространство. Впрочем, Путин също работеше за ЦРУ, дълги години, докато яйцето не му опря до дупето и трябваше да избира или позора с ЦРУ, или властта с помощта на благородния и немалко наивен руски народ. Именно затова, след като САЩ потопи п/л "Курск" (както предсказа баба Ванга - "Курск ще потъне и целият свят ще го оплаква") с двете атомни подводни лодки "Мемфис" и "Толедо", Путин върна излетялата руска ескадрила от противолодъчни самолети, която трябваше да хврли противолодъчни бомби по двете американски атомни подводници намиращи се на дълбочина от порядъка на 100 метра - потопяване с голяма вероятност. В резултат беше реализирано безпрецедентното посещение на тогавашния директор на ЦРУ Джордж Тенет в Москва, като на срещата му с Путин е била договорена финансова компенсация чрез обезсилване руски дълг към САЩ и предоставяне на Русия на нов заем от 10 милиарда долара при изключително изгодни условия. Като благодарност към предателството на Путин, който спаси САЩ от световна термоядрена война, СПИСАНИЕ ТАЙМ (най-авторитетното списание на американската и световна клептокрация) ТРИ ПЪТИ ПОСТАВИ НА ПЪРВА СТРАНИЦА ПУТИН КАТО ПОЛИТИК №1 В СВЕТА!!!! След като Путин се еманципира от хватката на ЦРУ, изведнъж стана най-лош и по-црън от дявола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рене от съпротивата

  04 Апр 2023 18:17ч.

  България няма национален суверенитет, от тридесет години се управлява посредством еничарския корпус който за лични придобивки биха продали и децата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хай

  04 Апр 2023 18:19ч.

  А може ли България има пари, за да финансира чжда война, България има пари да издържа усраински дезертьори, България има пари, за да купува нови 8 хартиени самолети, България има пари, за да се тика за евро, но БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ПАРИ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  04 Апр 2023 19:58ч.

  България е задлъжняла вече със 90 милиарда лева и на всеки от нас се падат да връщаме по 20 хиляди лева Докато чакаме като овци заколението си, държавата неумолимо се срива. Външният дълг е нараснал за 1 година с близо 8 млрд лева и надхвърля 90 милиарда. Това значи, че всеки от нас, без децата, вече дължи по 20 000 лева. Част от тях са отишли за самолети, които не са изработени, част са дадени за ваксини, които са бракувани, голяма част са окрадени. Не сте ги взели вие, драги зрители, но вие ще ги плащате. Вие и децата и внуците Ви. Вече дългът ни е половината от брутния вътрешен продукт ! За да го платим, трябва една година неуморно да работим и да изнасяме всичко, каквото произведем, но да стегнем коланите и да ядем през ден. Как ви се струва ? Ще оживеете ли ? В цялата евроатлантическа върхушка няма да намерите един единствен човек, който да обясни как се яде през ден или как ще се връщат тези заеми. За тях това не е проблем. Те имат други приоритети. Фукат се с вносни ценности, сред които най им допада изкуството да грабиш. Те учат чужди езици и пренебрегват майчиния, осъждат рушветите, щом не ги прибират те, солидарни са с Украйна, но за наша сметка. Един малък пример. Оказа се, че безмитният внос от Украйна, който удари жестоко българските производители на зърно и яйца, е бил одобрен през май м.г. с гласовете на еврокомисарката Мария Габриел и нашите евродепутати. Обяви го бившият земеделски министър Дикме. Проявената със Зеленски солидарност ни струвала поне 200-250 млн евро. Това предимство на чуждите интереси пред нашите поставя въпроса : Какво правят в Брюксел тези хора с български мандати ? За какво са там ? Да се перчат с европейски обноски ? Да си пишат евро актив за сметка на изнемогващите си сънародници ? Да се правят на цивилизовани европейци ? При положение, че българското производство е на изкуствено дишане, нацията се топи, духът и гасне, а политическата нищета и войнствените настроения сочат посоката на новото Народно събрание. ( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 3 април 2023 г. по Евроком )

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асандж

  04 Апр 2023 18:21ч.

  Вариантите са ... ядрено обезоръжаване на агресора и терорист сащ! Санкции за сащ затова, че разнебитиха Близкия изток и нападаха всички държави там, освобождаване на Джулиан Асандж и продължаване работата на Уики лийкс за информиране на населението на планетата за зверствата и аморалността на урода сащ, че е злото на тази планета, освобождаване на Европа от американската зависимост и агресия над народите на Европа и тотално отхвърляне на лгбт извращенията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва сащ

  04 Апр 2023 18:23ч.

  Нека да се каже истината - тази (не)демократична България е проект на цру на сащ и обслужва интересите на сащ, англия и франция! Водачите на тази "партия" са агенти/шпиони на тези 3 държави, получават $$ от нпо-тата на цру на сащ чрез чадъра им в България - "америка за България"! Правилното име на фондацията трябва да е "америка срещу България"! ифайло мирчефци, ристюфци и атанасофци са предатели на интересите на България, както и банкянският тулуп! Тези подчовеци нямат родина, имат изгода и обслужват сащ, англия и франция! Тези предатели скоро ще обяват война на Русия! Това е истината! Като агенти/шпиони на други държави - прокарват чужди интереси, а след срещите им с посланиците на тези държави - пак изпълняват тяхни нареждания срещу над 4000 лева, както посочи парапетната лена! Всички тези лица са българофоби/русофоби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • адддд

  04 Апр 2023 18:23ч.

  основният дестабилизиращ фактор за българия са дебилите, които 33 години управляват българия , а такива като тоя имат избор : В сибир или анадола .Там им е мястото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът е сащ

  04 Апр 2023 18:24ч.

  България трябва да заклейми сащ за световно зло!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  04 Апр 2023 18:24ч.

  Боже, прости им! Това са днешните колониални управници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българите искат мир не война

  04 Апр 2023 20:23ч.

  Господ няма да им прости !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сащ са сатани

  04 Апр 2023 18:25ч.

  Докато не бъде изгонен посланикът на сащ за България, докато не бъдат изгонени всички сащнически войски от България, докато не бъдат изгонени всички сащнически нпо-та на цру, докато не бъдат прекратени дипломатическите отношения със сащ, докато България не посочи сащ като аресор и че сащ е терористична държава - България няма да произвежда нищо свое, освен да произвежда българофоби/русофоби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Унизителен за България

  04 Апр 2023 18:27ч.

  плонж пред новия губернатор на колонията. "Военни престъпления" не се ли удостоверяват по законов път? Или е все едно какво говорим - важното е Господарят да е доволен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  04 Апр 2023 18:31ч.

  Ти нормален ли си, да пишеш и се подписваш под тези лъжи, бе? Кой спря договора за газа? Това от пръстите ли си го изсмукал или си се подписал под написаното от ПОСОЛСТВОТО? Язък ти за белите коси! Язък ти за даденото образование! Всичко се връща рано или късно за такова предателство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва путин

  04 Апр 2023 18:32ч.

  Тия малоумници, които псуват официалната българска позиция, очевидно не са българи, а путиноиди, по-,долу от въшките в еволюцията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това са Z-омбираните костакопейкиновците

  04 Апр 2023 19:03ч.

  Т.е. анархолевашки фашизоидни производни, които имат силен фетиш към фашистката униформа. ---> https://twitter.com/FedUp57810021/status/1638516357825196032/photo/1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи,

  04 Апр 2023 19:11ч.

  Хем анархисти , хем фашизоиди, та чак и с фетиш към униформата Вземи си изясни малко понятията, че голям буламач ти е в главата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Павел Горинов, обикновен психопат

  04 Апр 2023 22:13ч.

  Абе Павка, абе Горинов, защо не си гледаш старините в Хисаря, ами непрекъснато пишеш в този сайт? Разбрахме, че си "бандеровец", "бандеровка", "мужик", "путлерист", "зелен чорап от нато", "ауспуха на льотчика", "дяволът се казва путин“ ... и още десетина никове. Айде отивай в Дневник да информираш твойте дружки за психичното си разстройство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • VipVip

  04 Апр 2023 18:32ч.

  Copy paste от директивите на Козяк. Луд умора нема, повтарят като навити папагалчета едно и също, и пак и пак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Мустафа Радев

  04 Апр 2023 19:50ч.

  Тролът, който контаминира форума, е един единствен, но активиран и мотивиран от капрал от Козяк..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  04 Апр 2023 18:39ч.

  Тоя доклад сигурно го е писал американският посланик или някой чиновник от посолството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММ93

  04 Апр 2023 18:40ч.

  Браво радеф и сие, браво български подлоги ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Десислава

  04 Апр 2023 18:46ч.

  За "непровокираната" агресия на Русия и действията на САЩ - интервю с Рей МакГоверн, дългогодишен служител на ЦРУ. https://m.youtube.com/watch?v=s7jcQL3YBXI

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай II

  04 Апр 2023 18:49ч.

  Този доклад са им го писали в едно посолство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  04 Апр 2023 18:53ч.

  Този доклад на МО много прилича на "съшит с бели конци", но правилен от полит. гледна точка-в съответствие с евроатл. ценности на служебниците. Повтаря папагалски изказвания на "съюзниците ни", и който трябва, ще бъде възнаграден по подходящ начин. Такова подлизурство и роболепие нямаше дори по соца. Жалки фуражки, кой съд постанови, че само едната страна в конфликта е извършила воен.престъпления, а другата-не? Повторението не е винаги"майка на знанието"...;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Платоне, Платоне...

  04 Апр 2023 18:53ч.

  "Демокрацията винаги води до тирания!" Платон, "Държавата", Книга VІІІ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дъвка

  04 Апр 2023 18:55ч.

  евроатлантици..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  04 Апр 2023 18:56ч.

  Кой ти пречи на тебе да си копаш у двора, та белким изригне нефт или газ, като не щеш да плащаш в рубли?! Но скоро ще настъпи моментът, когато Сащ и Ес единствено ще си менкат хартиените долари и евро, докато всички други ще дръпнат напред, оттървали се от хегемонските окови.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  04 Апр 2023 18:56ч.

  ДОКЛАД ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Малко статистика за документа: дума и колко пъти се споменава: Русия 8; САЩ 25; Украйна 46; руск... 25; украинск... 9; Имаше един лозунг от соца: Да живее международното положение! Не разбрах дали имаме (и какви) безпилотни летателни апарати и РЕБ защита от такива, но пък си имаме доктрини по темите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "системни военни престъпления"

  04 Апр 2023 18:58ч.

  Не знам кой го е писал този доклад, но е превеждан от английски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Повтарят толкова често "България", "българското МО"

  04 Апр 2023 19:00ч.

  защото искат да скрият, че нищо общо нямат твърденията в него, нито с България, нито с някакво нейно министерство. А тъжна за всички нас истина е, че става дума само за подмандатна територия, чието името и министерството са само празни думи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕРШ

  04 Апр 2023 19:15ч.

  Пасквила, наречен в статията "доклад" е тъпанарска гъзолизница на проамериканските български гниди Тагарев и Шаламанов. Не, ли ?!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този пасквил

  04 Апр 2023 19:26ч.

  е писан в Козяк и е само подписан от някакъв българофобско бастун. Наистина историята ср повтаря като фарс. Народен съд 2.0 е зад хоризонта. Мисля че ще задмине 1.0.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  04 Апр 2023 19:30ч.

  Освен откровените лъжи и глупости в този доклад, под който никой национално отговорен политик не би поставил подписа си, в доклада се посочва, че 2% от БВП за отбрана не били достатъчни. А колко са достатъчни за закупуване на оръжия, които да ни бранят от някаква химерна заплаха? Да не забравяме, че когато Тръмп( май той) поиска от държавите на ЕС да отделят най-малко 2% от БВП, тогава изглеждаше много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  04 Апр 2023 19:34ч.

  Радев трябва да се извини за служебното си правителство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  04 Апр 2023 19:42ч.

  Този доклад на МО е абсолютна лъжа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  04 Апр 2023 19:45ч.

  В очакване съм туземната колониална администрация, начело с триморският ренегат румен мустафа радев, да ни разкаже за дейността на американската лаборатория за биотероризъм, на територията на ВМА и НЦЗПБ в София.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фъркатичко, путинофилите не можете да убедите никой с рашистките си опорки

  04 Апр 2023 20:12ч.

  "Фъркатичко" е поредния copy-pastеr на рашистки опорки в жалки опити за дезинформация. Явно му е изхвръкнал някъде акъла:) Дезинформация е, че Пентагонът прави биоексперименти с български войници! >>> https://factcheck.bg/ne-pentagonat-ne-pravi-bioeksperimenti-s-balgarski-vojnici/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фактчекърите имат за цел да оборят истината

  04 Апр 2023 20:19ч.

  А не лъжата... Демек, само потвърждаваш хипотезата на Фъркатичко

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аха

  04 Апр 2023 21:00ч.

  Рашистката "истина" е лъжа! Многократно го доказахте и затова никой не вярва на Оркостан:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия спазва международните договори както дяволът чете евангелието

  04 Апр 2023 21:12ч.

  С действията си както през 30-те и 90-те години на миналия век, така и днес, Русия показва, че с нищо не е променила склонността си да не зачита поетите от нея ангажименти. Само малка част от историята с фрапиращите и подли нарушения на договорите на Русия с Полша, Финландия, Грузия/Южна Осветия, Абхазия/, Молдова, Украйна... >>> https://informnapalm.org/bg/rusiya-spazva-mezhdunarodnite-dogovor/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината за миналата и днешната война. Руснаците в SS. Неонацистката идеология в днешна Русия

  04 Апр 2023 21:14ч.

  https://informnapalm.org/bg/istinata-za-minalata-i-dneshnata-voj/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я бегай при майка си,

  04 Апр 2023 23:41ч.

  за да й се оплачеш, че те е родила! Или може би баща ти е виновен, че си хамаво и все някой ти е виновен? Не стига че са те създали, ами и косури намираш. Потурнак нещастен! За такива като теб и 1000 години под турско робство им е малко. Като не си доволен, върви в Анадола про манафите или в САЩ при BLM - да им се извиняваш, че не си черен като тях, да им коленичиш и виновно да навеждаш глава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMN

  04 Апр 2023 19:48ч.

  Жалки мижитурки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас

  04 Апр 2023 19:52ч.

  Пълен фарс и лъжи - почти същите, че Русия била виновна за бомбените заплахи в българските училища. На всички е ясно кий е виновен за спиране на доставките - управляващите. Няма пари - няма стока.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 4 април - Ден на основаването на НАТО!

  04 Апр 2023 20:03ч.

  На този ден през 1949 г. 12 държави се обединяват в отбранителен блок и основават Организацията на Северноатлантическия пакт. ?С началото на руската война срещу Украйна НАТО на практика се превърна в известната "снаха", която е виновна за всички беди. В крайна сметка рашистките пропагандисти не пропускат възможността да обвинят Алианса в грехове, които самата Русия продължава да върши повече от 9 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нАТО е вредно за мира в Европа!

  04 Апр 2023 23:57ч.

  Агресията на войнолюбивия блок нАТО срещу Русия започна още с нарушеното обещание дадено на Горбачов от Джордж Буш старши, че военният блок нАТО, създаден като противотежест на СССР, няма да се разпространява на Изток, вкл. и върху територията на присъединената (анексираната) ГДР към Федерална република Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Черно на бяло: вярно ли е, че САЩ и НАТО излъгаха Москва

  05 Апр 2023 1:22ч.

  САЩ и НАТО излъгаха Горбачов, че Алиансът няма да се разширява нито сантиметър на изток, гласи руската официална доктрина. Но вярно ли е? Наистина ли навремето Москва е била измамена от Запада? Ето историческите факти. >>> https://www.dw.com/bg/cerno-na-balo-varno-li-e-ce-sas-i-nato-izlgaha-moskva/a-60858891

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бил Клинтън съжалява, че е "принудил" Украйна да се откаже от ядрените оръжия през 1994 г., когато е подписан Будапещенският меморандум

  05 Апр 2023 1:25ч.

  https://t.me/uniannet/94415

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласове

  04 Апр 2023 20:07ч.

  Това е доклад който ще изпрати български войници в Украйна .От сега се подготвя от коняк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха, пак плашите гаргите:)

  04 Апр 2023 20:14ч.

  На колко коняка си:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скитник

  04 Апр 2023 20:17ч.

  Жалки, жалки Стоянов! Наистина ли не вижда на къде върви светът? Докладът, който е подписал /не вярвам да го е писал, иска се прекалено голям речников запас /, е не навеждане, а направо полягване пред "господарите". Вятърът си смени посоката - вече е от изток. И да се пенят от МО е непълно безпредметно, "евроантланизма" бавно, но сигурно си отива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  04 Апр 2023 20:17ч.

  Зелените чорапе се наакаха… щели да бият Русия ама без гащи по камбаните ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цирк Буш

  04 Апр 2023 20:18ч.

  ...за пред лековерния електорат. Ще има правителство и ще имаме проблеми. Големи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  04 Апр 2023 20:26ч.

  Няма да има правителство, защото те ще имат още по-големи проблеми после, затова изпълняват всякакви телефонни повиквания на козяк. Кьорав българин няма да им пристане и много добре го знаят… такава излагация ще се получи, че свят ще им зайде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Johannes

  04 Апр 2023 20:31ч.

  Р Радев и някой си Митко ли са автори на този доклад. Радев е много по наведен със сергията от Росен Плевнелиев... Не е за вярване!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев е проклятие за България!

  04 Апр 2023 20:43ч.

  Радеф, радеф, длъжен ли си да приемаш идиотите, предлагани ти от хамерика за министри? Май козируваш и изпълняваш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мартин

  04 Апр 2023 20:44ч.

  Този доклад не е писан от българин в нормално психично състояние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-скоро

  04 Апр 2023 20:48ч.

  е писан под диктовка..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  04 Апр 2023 20:54ч.

  Избиването на 14 500 Полски военни в Катин от НКВД след официално решение на правителството в Кремъл си остава престъпление № 1 ..........................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Катинското клане – съветското военно престъпление, което в Русия продължават да прикриват

  04 Апр 2023 21:02ч.

  https://informnapalm.org/bg/katinskoto-klane-savetskoto-voenno-p/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пет престъпления на съветското правителство срещу ЦИВИЛНОТО население на Украйна през ВСВ

  04 Апр 2023 21:03ч.

  https://informnapalm.org/bg/karvava-sleda-pet-prestapleniya-na-sav/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Международната доброволческа общност InformNapalm представя интерактивна база данни за престъпната руска агресия срещу Украйна, Грузия и Сирия

  04 Апр 2023 21:19ч.

  https://informnapalm.org/bg/dobrovoltsy-publykuvaha-baza-s-danny-za-ruskata-agresyya/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой си

  04 Апр 2023 22:04ч.

  Има още по-идиотски сайтове за полиране на плоски мозъци. Чети си ги, но не си признавай публично -те са за дебили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  04 Апр 2023 22:04ч.

  А защо не съобщавате колко престъпления извършват укро нацистите! Те са десетки пъти повече! Дали е от незнание, или страх от господарите САЩ на които сте слуги! Най вероятно второто и сте съучастници в лъжите! Това се вижда от сайтовете където показват укронацистките престъпници! Аз съм военен и не е трудно да видя истината, а вие лъжете тези които нямат тази възможност! Военният трябва да бъде честен!?! Или не е така?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  04 Апр 2023 22:44ч.

  Честните не управляват. "България е НАТО и НАТО е България!" - Това е мотото на висшето военно-политическо командване, начело с агентите Радефф, Боко, Кирчо и Ристьо, които превърнаха държавата в чужда колония...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко ефрейтор

  04 Апр 2023 23:13ч.

  Свободно почеши коня. Кой обръща внимание на подобни сайтове??? Хахахаха немога да повярвам че някой се опитва да го пробута това за истина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Егати военнивт поплювко

  05 Апр 2023 1:47ч.

  Аргументирайте се с факти и доказателства, но такива нямате. Имате само рашистки опорки, Z-омбирани путинофили, съучастници във фашисткия режим на клептократите в Кремъл. Заработвате кървави рубли за КГБ/ФСБ и това ви харесва?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  05 Апр 2023 0:17ч.

  Наверно още се кълне, че български войник в украйна нямало да иде, разчитайки на късата памет на българската популация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало троловете

  05 Апр 2023 1:25ч.

  Проявете малко въображение, изчерпахте се и не сте интересни. Ако аз ви плащах, и стотинка не бих ви дал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Рашата започна вътрешновидова борба:)

  05 Апр 2023 1:54ч.

  Отговорност за убийството на рашисткия пропагандатор Максим Фомин/Татарски пое петербургската националистическа партия "Национална Републиканска Армия" - същата пое отговорност и за убийството на дъщерята на фашиста Дугин през миналата година. "Убивайте, убивайте, убивайте. Не трябва да се говори повече", това са думи от негово интервю от май 2014 г. ( https://bntnews.bg/news/koi-e-aleksandar-dugin-i-zashto-ubiystvoto-na-dashterya-mu-e-tolkova-znakovo-1205203news.html ) ----------> https://t.me/rospartizan/1628

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много неизвестни bpe :-)

  05 Апр 2023 9:28ч.

  Вестник русского сопротивления. Это сделали неизвестные партизаны

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  05 Апр 2023 12:45ч.

  Вътрешновидовата борба е в главата ти, като нежелан ефект от приложената лоботомия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още вътревидова борба при рашистите

  05 Апр 2023 13:15ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=_4QDAX3h_bw

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още един пример за вътревидовата борба при рашистите

  05 Апр 2023 13:22ч.

  Кадировците обявиха война на руснаците и записаха на видео заканите си към тях. >>> https://t.me/uniannet/94338?single

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зайо Байо

  05 Апр 2023 4:59ч.

  Няма начин МО да е написало толкова тъп доклад!!! А ако е вярно, значи сме в ръцете на пълни аматьори и американски подлоги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратена

  05 Апр 2023 7:17ч.

  Жалък, жалък Стоянов!… Сиярто казва друго, а ти клоун!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  05 Апр 2023 8:03ч.

  Сиярто е външен министър, унгарец. А стоянов е овенен, обучен и давал клетва за НРБългария, но зомбиран от новите господари, евроатлантиците и отказал се от всякакви предишни клетви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народното събрание трябва да

  05 Апр 2023 7:45ч.

  приеме закон против чуждестранните агенти - всички, които действат против интересите на страната ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кобус

  05 Апр 2023 11:05ч.

  Демек против себе си? Хахахаха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивайло

  05 Апр 2023 9:19ч.

  "Започнатата в пълно нарушение на международното право неоправдана война в Украйна нанесе щети в особено големи размери върху всички сфери на социалния и икономическия живот. Руските въоръжени сили извършваха системни военни престъпления"------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- В това изречение няма никакъв смисъл, ако наистина е така записано! По-скоро звучи като написано от украинското МО, защото очевидно персоната, която го е писала, изглежда е била пряк свидетел на сцени, които даже не са конкретизирани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалист

  05 Апр 2023 10:44ч.

  Този документ е нагла манипулация и слугинаж. Не сме толкова тъпи: "това едностранно действие / спирането на газа от Русия / цели „оказване на влияние върху вземането на суверенни национални стратегически решения“. Ха, ха! Много добре си спомняме,кой спря доставките на руски газ - Кокорчо!!! Стига лъжи!!! Писна ни. По-добре замълчете и не ни унизявайте като българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  05 Апр 2023 12:40ч.

  Жалко, падението е все по-голямо, дъното се разравя все по-усърдно, пропастта между Плебса и платените мекерета, майцепродавци и налаганата безмозъчна пропаганда все по-нетърпими. Нагнетявате - а за последствията, мислите ли?! Дали тези поклонници на оня палячо и сатанистките му куратори осъзнават какво ще ги сполети И ТЯХ, защото надниците тук, за да мърсулите наоколо, няма да са вечни и разплата ще има. Винаги има, дрогарета, винаги! ... И да не забравя, този "документ" - по скоро памфлет продиктуван от идиоти за бавноразвиващи се - нанася повече щети на инициаторите и подмазвачите, отколкото да донесе им някаква реална полза и пропаганден успех. Вместо да изпишат те вежди - вадят очи! Своите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  05 Апр 2023 13:00ч.

  Докладът няма автор, но за сметка на това е публикуван от правителството и е одобрен с решение от МС. Освен анти-руската и за-украинската пропаганда, прави впечатление, че балъците взеха да не достигат: "Независимо от мерките за повишаване на привлекателността на военната професия и създаване на условия за по-висока мотивация на личния състав, текущият некомплект от военнослужещи се увеличи."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  05 Апр 2023 13:51ч.

  Ама че невежество! "неоправдана война" - тази фраза показва, че автора на тези думи Първо: не е осведомен даже за скорошната история; Второ: правната му оценка е на ниво 3-годишно дете; Трето: си мисли, че около него са идиоти какъвто е той самия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи