Докладът на Държавния департамент вбеси президента на Мексико, нарече US дипломатите "лъжци"

Докладът на Държавния департамент вбеси президента на Мексико, нарече US дипломатите "лъжци"

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор яростно отхвърли критиките, отправени срещу работата на неговото правителство по отношение на човешките права, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Той определи данните за нарушения на човешките права, изнесени в доклад на Държавния департамент на САЩ, като лъжи, отбелязва агенцията.

В доклада, който излезе в понеделник, се казва, че в Мексико има достоверни данни за незаконни или произволни убийства, извършени от полицаи, военни и други длъжностни лица; за насилствено изчезване, организирано от правителствени агенти; както и за изтезания и нечовешко отношение от страна на силите за сигурност.

Освен това в доклада се критикува насилието срещу журналисти в Мексико и се посочва, че "безнаказаността и изключително ниските нива на съдебно преследване остават проблем за разрешаването на всички престъпления, сред които са и нарушения на правата на човека и корупция".

Запитан за доклада по време на вчерашна пресконференция, Лопес Обрадор го отхвърли, като каза, че "те лъжат" и отбеляза, че САЩ "смятат, че са правителството на света."

"Не си струва да се ядосваш, те просто са си такива", добави Лопес Обрадор, преди да се срещне по-късно през деня с бившия американски Държавен секретар Джон Кери в Мексико. Докладът "не е верен, те са лъжци", отбеляза той.

Лопес Обрадор се противопостави на неотдавнашните критики от страна на САЩ на неговата политика за сигурността, която бе подложена на внимателна проверка след отвличането на четирима американски граждани в Северно Мексико по-рано този месец, двама от които впоследствие бяха открити мъртви.

Левият президент, който казва, че изкоренява корупцията и безнаказаността в Мексико, твърди, че страната му е по-безопасна от САЩ, въпреки че тя има много по-висок процент на убийства, и критикува усилията, които полагат САЩ за предотвратяване на наркотрафика през границата с Мексико.

 

Коментари

  • Докладът на Държавния департамент вбеси президента на Мексико, нарече US дипломатите "лъжци"

    22 Март 2023 7:22ч.

    американско лицемерие в целия си блясък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • uSSa

    22 Март 2023 7:28ч.

    Наглостта на мириканците е безкрайна. Целия свят е отвратен вече от тях

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    22 Март 2023 7:40ч.

    Тия докога ще се правят на ментори на целия свят и ще се бъркат във вътрешните работи на всички държави. Още малко да изнаглеят и на някой ще му писне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заболя ме вече устата да пиша, че САЩ са световен Хегемон и като такъв имат право да се разпореждат с планетата и нейните обитатели както намерят за добре.

    22 Март 2023 7:49ч.

    На когото не му отърва - чумадан, вагзал, планети - бол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкело

    22 Март 2023 8:43ч.

    И от къдя на къдя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Марс е добре...

    22 Март 2023 9:04ч.

    Заради гравитацията доматито стана като баобаб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toм Сойер

    22 Март 2023 9:43ч.

    Ma вече не ги бръснат за слива, тъй че внимавай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    22 Март 2023 9:48ч.

    Хегемон са, докато такива като вас трайчовци се имате за много умни , докато ви варят на бавен огън, но температурата се покачва и скоро ще почервенеете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сатанисти от сащ

    22 Март 2023 9:58ч.

    Предлагам сащ с джендеризма си да се заселят на Меркурий и там да се джендерстват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ са пред гражданска война. Хегемон бяха. Вече не са. На поне една подводница клас "Охайо" бойните глави са подменени с такива, в които има само плутониеви запалки от 5 kT

    22 Март 2023 10:37ч.

    Тези ракети са предназначени за вътрешна употреба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Март 2023 11:38ч.

    Заболяла те устата. Иди искай господарите ти да ти платят бонус за престараването. И да ти дадат малко отпуск, че и ние да си починем от клишетата ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай шиле

    22 Март 2023 11:45ч.

    Ти си роб и роб ще си умреш, за жалост това за теб е гордост..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Армагедонич

    22 Март 2023 10:16ч.

    Това са просташки доклади на пиндосите.Намесват се във вътрешните работи на суверенни държави.Обикновени разбойници и криминалци пишат за другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисля, че фон дер ла.нен трябва да вземе отношение по въпроса!

    22 Март 2023 10:17ч.

    Както и всички дами военни министърки. ........... Дами ли казах, извинете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    22 Март 2023 10:29ч.

    мексиканците са формулирали много точна пословица, изразяваща мнението им за нашите „верни съюзници“ – американците: „Ако гринго ти говори грубо – значи иска да ти отнеме нещо, а ако гринго ти говори вежливо – значи иска да ти открадне нещо.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    22 Март 2023 10:39ч.

    Администрацията на Байдън успешно успява да настрои целият останал свят, вкл. и много хора от колективния Запад, срещу САЩ, което си е направо добра новина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те, мексиканците

    22 Март 2023 10:56ч.

    чудесно им сипват на гринговците с фентанила.. Смъртните случаи от свръхдоза фантанил надхвърлят 70хил. годишно.. Цели квартали в пограничните с Мексико щати вече са буквално превърнати в Зомбиленд..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • капиталът: правата на човека, ала без човека

    22 Март 2023 10:56ч.

    Пуснете един доклад как САЩ спазват човешките права, изпращайки чрез проксито си де що е украинец на утилизация в братоубийствената касапница на източния фронт, която си организираха. Ово е демокрадция...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силата

    22 Март 2023 11:23ч.

    В 7.49 регистрираме някакъв странен акт на болки в устата, които се дължат на писане. Нарочно съм наблюдавал хората в цяла Европа как държат пособията за писане и те го правят практически еднакво по доказано най-удобния и резултатен начин. В САЩ не е така и за да не мислите, че ви баламосвам, доколкото сами нямате опит или наблюдения там, обърнете внимание във филмите. Те държат писалките, химикалките по някакви смахнати и всевъзможни начини. Опитвал съм да ги имитирам, но положението е ужас, така въобще не може да се пише. Очевидно 7,49 държи химикалката или друго пособие за натискане на клавиши с УСТА, което е всъщност доста странно. Може да е резултат на някакви драмитични събития. Толкова по формата! Нека погледнем и съдържателната страна. Твърдението на 7.49 всъщност е последица от едно друго твърдение, което е от по-висок порядък. Живеем в свят, в който се упражнява силова доминация и най-силната във военно отношение страна (някога беше и икономически най-силна, но вече не е) е естествено да мачка и да се разпорежда с другите. Приказките за свобода, суверенитет, солидарност, първенство на правото и законите са просто един фалшив параван, които прикрива истинското състояние на нещата. Който е най-силен, упражнява силова и агресивна хегемония над останалите. Това е естествено, полага му се, то е част от природния закон! Реално това твърди 7.49! "Забележка: на теория може да има хегемония, която е базирана примерно на морала, на истината, на други сходни категории, но в нашия случай те са неприложими. Потенциално интелектуално превъзходство също не може да е аргумент, няма върху какво да се стъпи и да се твърди подобно нещо!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силата

    22 Март 2023 11:42ч.

    Ако действително силата е основание за упражняване на хегемония, могат да се направят доста интересни логически изводи. Единственото доказателство за правото да се упражнява хегемония е упражняването (успешното прилагане) на сила. Трябва да признаем на 7.49, че неговият избор през десетилетията многократно е прилагал сила в лично качество, при което често, но далеч не винаги е бил успешен. Въобще не отваряме дума за ползване на различни проксита на терен. В свят, в който всичко се обяснява и се случва като резултат от прилагане на сила, ползването на проксита в дълбоката си същност е проява на несигурност, страх, сметкаджийство. Това не е поведение на хегемон, който е такъв поради и заради силата! Формално-логически тук се забелязва една огромна пробойна в разсъжденията на 7.49! Както младият лъв идва в прайда и предизвиква стария алфа на бой, с което претендира за правото да продължи той генетичната си линия чрез лъвиците в групата (да не говорим, че лъвиците практически и го изхранват :))), така и хегемонът сега очевидно е директно предизвикан. От 2013 до настоящия момент получихме множество преки доказателства, че хегемонът е посочил Украйна като своя вещ, а видимо искат да му я отнемат. Продължаваме с формалната логика - нещата очевидно отиват към принудителна директна битка и резултатът от нея няма да е, че неприятните за 7.49 трябва да вземат куфарите и да си търсят друга планета, а пръв 7.49 трябва да го направи, а всички ние след него! Тук ще останат само разни човекоподобни същества, които ще се скрият в бункери в Нова Зеландия или Гренландия и ще чакат да мине зимата! 7.49 СТЯГАШ ЛИ КУФАРИТЕ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смех

    22 Март 2023 12:07ч.

    7,49 вече е на Луната и се киска. За вярна служба - центаджиите вече ги изпратиха на сигурно място. Ета как един пълен тъпанар, който пише очевидни безумства стил Ким, зип, морборо, бандеровците, може да ангажира вниманието на цял сериозен форум. смех

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Март 2023 12:26ч.

    Няма спор, че тролът е изръсил поредното безумно клише. Но пък коментарите на "Силата" интересни и точни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    22 Март 2023 12:35ч.

    За съжаление,това изключително отговаря на истината.Но писано от президента Байдън и неговата администрация,изглежда като"Крадеца вика дръжте крадеца".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мексикански майдан

    22 Март 2023 16:15ч.

    В ход е подготовката му от вдъхновителите на всичките цветни контрареволюции по света - САЩ, начело с неговата дълбока сатанинска държава, представлявана от либерастите в Демократичната партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към мексикански майдан те гони..

    22 Март 2023 16:30ч.

    Там командват картелите.. Никакво гражданско неподчинение, камо ли пък организирано от гринговците не се очаква..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: 22 Март 2023 16:30ч.

    22 Март 2023 17:34ч.

    След 1908 г. картелите командват навсякъде в Европа и в САЩ. В резултат на тяхното съперничество избухва ПСВ, а ВСВ и ТСВ са като продължение на ПСВ. А 1908 г. е годината на най-голямата до тогава икономическа криза на капитализма, която прераства в перманентна криза на капитализма и на империализма, като последен стадий на капитализма. За да не те гони твоето невежеството, чети! Четмото прави слепото окато !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    22 Март 2023 18:40ч.

    Полицейското управление на Ню Йорк (NYPD) мобилизира 700 ченгета за борба с безредиците и разположи стоманени барикади около Наказателния съд в Манхатън в очакване на граждански безредици, ако офисът на окръжната прокуратура на Манхатън разпореди ареста на бившия президент Доналд Тръмп след потенциално обвинение от голямото жури за това, че уж е плащал на бивша порнозвезда за мълчанието й преди президентската му кампания през 2016 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едно действие и краят на долара: как Сталин обезцени американската валута и възможно ли е това да се повтори

    22 Март 2023 18:51ч.

    https://dzen.ru/a/ZBVyMdrIGzgOLokR

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи