Доган обяви, че дарява 100 000 лева на пострадалите от земетресението в Турция

Доган обяви, че дарява 100 000 лева на пострадалите от земетресението в Турция

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган дарява 1 милион турски лири (около 100 000 лв.) за пострадалите. Това става ясно от негов пост на Фейсбук станицата на пресцентъра на ДПС, написан на български и турски език.

Новината съобщи в личната си Фейсбук страница и лидерът на Движението Мустафа Карадайъ. Той публикува специалното послание на Доган към турския народ. 

"Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите. Приемете го като израз на съболезнование и споделяне на надеждата ви за оздравяване и сигурност на вашия живот", обръща се Доган към своите братя и сестри в Турция. И подчертава: "Самият факт, че за броени часове и дни Р Турция получи солидарността на голяма част от света, говори изключително много за нейния авторитет в съвременния свят".

Ето обръщението на д-р Ахмед Доган:

Скъпи братя и сестри!

Трагедията, която ви сполетя, е неописуема. Искам да изразя личната си съпричастност към вашите мъки и страдания. 

Историята на Република Турция е трасирана от много проблеми и предизвикателства, но тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията.

Самият факт, че за броени часове и дни Р Турция получи солидарността на голяма част от света, говори изключително много за нейния авторитет в съвременния свят. 

За това признание всички вие имате място и роля. 

И ние, като представители на Турския свят, се гордеем с това.

Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите.

Приемете го като израз на съболезнование и споделяне на надеждата ви за оздравяване и сигурност на вашия живот.

Ахмед Доган

Sevgili kardeşlerim!

Başınıza gelen acının tarifi mümkün değil. Acınız ve kayıplarınız için taziyelerimi sunuyorum. 

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde birçok sorunla ve zorlukla yüzleşmiş, ancak çıkış yolunu daima milletin birlik ve beraberliğinde bulmuştur. Dünyanın büyük bir kısmının depremi takip eden ilk saatlerde Türkiye’yle dayanışmasını göstermesi Türkiye'nin çağdaş dünyada sahip olduğu konum hakkında çok şey ifade ediyor. Bu nedenle, hepinizin bir yeri ve rolü olduğunu biliniz. Bizler de Türk dünyasının temsilcileri olarak bundan gurur duyuyoruz.

Mağdurlar için 1 milyon liralık bağış yapacağım. Bunu dayanışmamızın bir  ifadesi olarak kabul etmenizi  rica ediyorum. Hayatın daha iyi ve güvenli olacağına dair umudunuzu korumanızı diliyorum.

Ahmed Doğan 

 

 

 

Коментари

  • българин

    08 Фев 2023 9:00ч.

    Редно е да се каже, че България ги дарява, защото господинът всъщност отдавна ни граби с апетит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ердоган

    08 Фев 2023 9:01ч.

    А за Каравелово се спотайва, мутрата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бакунин

    08 Фев 2023 9:11ч.

    Гълъбе, а какво става с българите в Украйна? Има ли още или ги избиха? Украинци, турци и цигани имат по-голямо значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гълъбуца

    08 Фев 2023 9:25ч.

    Че какви са му българите в украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С чужда пита, майчин помен

    08 Фев 2023 11:40ч.

    Доган всъщност “дарява” нашите пари. Както и да е. Няма да споменавам от къде ги е откраднал, но жестът е важен. Питам се, ние защо не направим подобни дарения като държава (Турция го заслужава, Сирия също), а сме оставили лицето Доган да се изявява на наш гръб и за наша сметка. Бас държа, че ще си счупят краката да го компенсират със “студен резерв”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заслужават, но не са Украйна

    08 Фев 2023 11:43ч.

    Виж за Украйна може. Първо изпращаме оръжия да я доразрушат, а като свърши войната, ще пращаме помощи да я възстановят. И така безкрай! Нас кучета ни яли, ама и те се научиха мърша да не ядат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen.Gurko

    08 Фев 2023 11:49ч.

    А откъде всъщност тази личност разполага с огромни суми пари, след като не е работил нищо друго освен политик?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    08 Фев 2023 12:35ч.

    "Българският" политик Доган се загрижил за авторитета на Турция. Но аз лично не видях Ердоган да изпрати армията, за да разчиства. Да не говорим как има високи сгради, които са останали непокътнати, и до тях срутени. Именно това показва как работи турската държава. Обикновените хора не се интересуват от авторитета на Турция, те искат просто да помогнат на страдащите хора, независимо от коя страна са. И доста хора са помогнали въпреки "авторитета" на Турция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи