Доган: Делян Пеевски е феномен

Доган: Делян Пеевски е феномен

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Делян Пеевски е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца, защото с неговата комбинативност, медиаторски умения и хиперактивност върна центъра на властта в парламента. Превърна се в желан партньор. Това се казва за Делян Пеевски в словото на Ахмед Доган към Централния съвет на партията. Оставката на Карадайъ той определя като "изненадваща".

Ето цялото послание на Ахмед Доганн:

Уважаеми дами и господа, колеги!

Не съм допускал през последните 11 години, че ще ми се наложи да се върна в оперативната политика. Това за мен е екзистенциална тежест, която в определен смисъл обърква личното ми битие.

На второ място съм неприятно изненадан от свръхочакванията на различни анализатори от предстоящото ми пребиваване в терена на ставащото в политическите реалности. През последните три десетилетия многократно ми се е налагало да бъда свидетел на началото и края на социалните свръхочаквания. Те винаги са свързани с кризисните възприятия на политическите реалности и имат един и същ профил на драматичен завършек. Освен това не съм фен на героите-спасители в историята, защото те по дефиниция подвеждат обществото с илюзорни представи за неговото бъдеще.

Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост. Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се възприемам и като самодостатъчен политически субект и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на средните европейски стандарти на живот.

Единствената ми мотивация да бъда сред вас е актуалното състояние и бъдещото развитие на партия Движение за права и свободи. ДПС е моя съдба, за сетен път се убеждавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения.

Като всяка друга партия, ДПС е продукт на исторически обстоятелства, свързани със запазването и защитата на човешката идентичност. В това отношение ДПС винаги трябва да се обновява и да отстоява във времето. Всички проблеми на Балканите, включително Република Северна Македония и Косово имат етнически произход. Войните в Украйна и Близкия изток също имат такъв генезис. Още от митологичното време на Вавилонската кула светът се прекроява и конструира съобразно доминиращи идентичности. Това, което можа да добави цивилизацията през 20-ти век е зачитането на правата и свободите на човека и малцинствата, като основни ценности на нашия свят. ДПС е субект и носител на това ценностно постижение. Смяната на поколенията в политиката винаги трябва да преосмисля този казус. Защото проблемът за идентичността е свързан със свободата и достойнството на човека и е положен в темела на модерния либерален свят.

Искам да изразя отношението си в актуален план към г-н Мустафа Карадайъ и г-н Делян Пеевски:

Изненадващата оставка на г-н Мустафа Карадайъ явно си има предистория и развитие. В случая само искам да отбележа, че той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. В него е вложена 30 годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот.

Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи.

Тук му е мястото да отправя една молба към представителите на различните медии. Оставете ме да си върша работата. Не ме притискайте. Основните новини се произвеждат в парламента, а не в партийните централи. Затова изявите ми в медийното пространство ще бъдат дозирани и пестеливи. Но ще изневеря на себе си, ако не изразя притесненията си за политическата ситуация в страната. България все още няма ясен проспект за своето развитие. Предстоящото ни включване в Шенген измести всички значими проблеми свързани с днешното състояние на държавата и на гражданското общество. Например, родните ни политици загърбиха демографската криза в страната. За всеки би трябвало да е ясно, че това е изключително важен въпрос за държавата и обществото, защото е свързано с физическото възпроизводство на нацията. Неглижирането на този проблем може да има фатални последици за следващите поколения. Позволявам си да апелирам към всички парламентарни групи за спешно намиране на решение на този фундаментален въпрос в рамките на предстоящия бюджет на страната.

Благодаря ви за вниманието!

Бъдете живи и здрави!

Източник: dps.bg

 

 

 

Коментари

  • OLD

    17 Ное 2023 14:25ч.

    Дръндарското зло, има надежден ученик?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Ное 2023 17:00ч.

    Скоро ще го видим като Премиер и бърза промяна ни очаква !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    17 Ное 2023 17:06ч.

    Малии, тоя пак ще обръща страниците и ще обявява феномени след като Русия спечели войната а ФАЩ стигнат 200% дълг от БВП и изгърмят от геополитиката в региона !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сия

    18 Ное 2023 11:04ч.

    Уникален проект сте създали г-н Доган . Софтуера ви е добър , макар и малко бъгнат , но хардуера е пълен провал . По едно време бяхте го докарали и на външен вид , но сега е трагедия ! Колко още трябва да краде за да се наяде ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феномен

    17 Ное 2023 14:29ч.

    на наглост, тъпота и безпросветен слугинаж, да. Превърнал се в "значим партньор". Превърнаха ГО в такъв, има известна разлика, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    17 Ное 2023 14:37ч.

    Личното битие на Сокола е объркано от феномена Лавка... Да попита и Кобурга за подробности... Защото още от младежката царска група се точи и обилно набухва Лавката....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Ное 2023 14:49ч.

    Голям феномен, няма що... кри се като плъх години наред и сега като кученце припка пред господарите, и прави номерца за лакомство. ? Едни феномени сте и двамцата, че се чудя турците в България как още не са ви почистили от лицето на земята!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо чудно

    17 Ное 2023 15:17ч.

    Защото турци в България няма. Има дръндарски и други турчеещи се цигани, потурнаци от българско потекло и помъчени от еничарите българи в Родопите - помаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ататюрк

    17 Ное 2023 17:43ч.

    " Откъде турци в България? Това са насила ислямизирани българи." Кемал Ататюрк преди 100години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    17 Ное 2023 23:46ч.

    Рукола поздрави за написаното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха сега де

    18 Ное 2023 8:07ч.

    Откъде цигани в България? Това са насила помургавели българи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изключително точен коментар,

    18 Ное 2023 9:21ч.

    точен и верен!всички т.н. турци в България са българи изповядващи исляма !Едно закъсняло и то много начинание на Т.Живков по повод преименуването на тия ислямизирани българи успешно бе провалено от тогавашното съветско ръководство и българската 5-а колона в ръководството на БКП начело с Станишеф ст.,д.Джуров помака Семерджиев и т.н.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър

    18 Ное 2023 12:38ч.

    Покойният ми дядо разказваше една приказка . Турчин и българин били големи приятели. Случило се така , че турчинът се разболял и вече на смъртинят си одър казал : "Ела приятелю да ти поверя голямата си тайна . Наведи си да ти кажа." Навел се българинът и неговия турски "приятел" му отгризнал ухото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    17 Ное 2023 14:51ч.

    ФЕНОМЕН за какво? Като средство за присвояване на Лукойл и паричките оттам или ...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    17 Ное 2023 16:00ч.

    Доган просто се подиграва с българите! Какво друго му остана?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тес

    17 Ное 2023 16:29ч.

    Точно!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    18 Ное 2023 12:46ч.

    Петата колона в България. Не сме забравили как Доган обясняваше ,че всичко зависи от него и той разпределя парите в държавата на едно от партийните им събрания. Кога Ердоган ще допусне съществуването на друга етническа партия ? Държавата ни е толкава слаба, че няма смисъл да искат автономия както преди години. Сега нашите политически боклуци поднасят на тепсия България , която превърнаха просто в територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GEORGI

    17 Ное 2023 14:56ч.

    КАКВО ИЗМИСЛИ СЕГА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    17 Ное 2023 15:00ч.

    Явно и агата е заплашен от "Магнитски".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доган ефенди може да е всичко друго,

    17 Ное 2023 15:05ч.

    но не и глупав. За да натрапва Пеевски като "феномен" (с извинение), знаейки колко е опротивял, значи има някакъв огромен финансов интерес - нищо друго. Бързо ще премине "славата" на Пеевски, когато този интерес бъде осъществен. А и макар че дори и медиите са тотално мобилизирани в "изпирането" му от Магнитски, това просто няма как да се случи - Доган едва ли има илюзии по въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    17 Ное 2023 16:02ч.

    Интересът не е финансов, а териториален! Агата просто поднася България на тепсия на султана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милан

    18 Ное 2023 12:49ч.

    Да има и подходяща поговорка - ИНТЕРЕСЪТ КАЛАТИ ФЕСА .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соломон

    17 Ное 2023 15:06ч.

    Феноменалното е, че краят на прехода ни връща отново в неговото начало. Очевидно е, че България не може да се развива с Пеевски, Борисов и Петков начело. Доган е пропуснал да забележи, че ДПС излетя от собствената си орбита за служи на лични интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    17 Ное 2023 15:08ч.

    с този философ социалната ни шизофриния се задълбочава: бг вече е една гоооооляма тъпня (казах)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караибрахим и Карафейзи също са феномени

    17 Ное 2023 15:13ч.

    на територията на днешна България. Еничарството като феномен се възражда. Днешните помаци в Родопа планина са продукт на еничарския феномен. Малодушието на мнозинството българи и предателството им към род и България също са еничарски феномен. Турчеенето на част от циганите в България пък е феномен на приспособленците като Меди Доганов (Ахмед Доган).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    18 Ное 2023 9:50ч.

    и какво да направят, като държавата ги изостави за пореден път и ги хвърли в ръцете на ДПС, казват ние не сме помаци, а българомохамедани и по-възрастните все още си говорят на старите български имена, които им дадоха при преименуването, при тях е било по-рано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Ное 2023 15:19ч.

    наистина феномен хем в магнитски хем се вживява като премиер оставка и нови избори с нови лица тези не струват нищо и да се махат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То българската политика си е феномен

    17 Ное 2023 15:31ч.

    Жалка, унизителна, унищожителна за държавата България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Ное 2023 15:35ч.

    Очаквано. ДеБЕлян, ще оглави турската партия в България, която вече официално ще бъде чисто атлантическа, т.е. американска... Сделката е "работиш за Посолството, отърваваш се от Магнитски". NICE, A?! Да живее глобалисткия интернационал, под вещото ръководство на САЩ! Ура, другарЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    17 Ное 2023 15:40ч.

    Нов председател, нов късмет! С Пеевски начело, животът ще е песен, а Партията ще се преименува на Демократичен Проатлантически Съюз (ДПС)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адолф путлер

    17 Ное 2023 15:50ч.

    Има поне две причини Пеевски да е чудесен премиер. Ще върне на държавата ни заграбената руска църква и ще изгони вредителката митрофанова. Доган от дърт путинист е станал дърт антипутинист. Аферим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Децата ти ще учат руски език от втори клас

    17 Ное 2023 15:51ч.

    А английски никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @!@

    17 Ное 2023 15:52ч.

    Ех, колко лесно американците придобиха още една партия в България. Сложиха корумпето Пеевски в списъка "Магнитски" и му запорираха паричките. После му казаха "сега вече работиш за нас или те скопяваме". Дебелия, бързо се съгласява да "сътрудничи" и вече пее на фалцет, с пълно гърло, чужди кънтри песнички. Е, отива му, все пак се казва ПЕЕвски...;-) Същевременно обещават на Доган безоблачни старини, стига да не се пречка. Издигат маминия дебеланчо на поста Председател на парламентарната група на ДПС, за да може плебса да свикне на го гледа всеки ден, а следва да бъде назначен и за Председател на Партията… И хоп - готово! Нали никой не изпитва съмнения, на кого точно е дело Сглобката?... БорисOFF, го заяви ясно преди дни: "Всичко се решава отвън"!... Лошото е, че всичко ОТВЪН вече ни е дълбоко ВЪТРЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросът е спорен!

    17 Ное 2023 16:08ч.

    Доган е всичко друго, но не и глупав! Алчен - ДА! За кого всъщност играе Доган или на кого смята да подаде Доган натрапената му топка? И да си припомним знаменитите му думи: Пътят на България минава през Босфора! А за да бъдем реалисти, създават се условия за подготовка на англосаксонски майдан на бг територия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха,

    17 Ное 2023 16:59ч.

    А може би, Доган просто вече не е това, което беше... Елементарно, но силно вероятно предположение. За съжаление, с напредване на възрастта, всеки започва да губи все повече от качествата си... Примери безброй. Достатъчно е да се огледаш... ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Магнитски трудно се излиза

    17 Ное 2023 15:59ч.

    Сами се набутват на посолството , ще бъдат употребени и гуд бай . Да не говорим ,че ситуацията в Европа в близко бъдеще ще се промени , ще заприпкат в обратна посока . Като ги гледам всичките , ме хваща срам за държавата ни , но и ние си ги заслужаваме , като ''протестираме '' само на хартия . Що се отнася до Лукойл , да внимава който има апетити за него - или ще го хване някой скоротечен рак или ще му се прииска да полети ... За Доган сте прави - най големия хитрец , има някаква своя цел , знаейки кой е Д.П го хвали и му дава криле . Ще се разбере скоро .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...-"Доган: Делян Пеевски е феномен"

    17 Ное 2023 16:00ч.

    Жива да не бях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    17 Ное 2023 16:11ч.

    Ами дай друго еднословно определение за новия СтефчОФ, Мария!:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    17 Ное 2023 16:13ч.

    Нека от посолството почистят след себе си на излизане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    17 Ное 2023 16:30ч.

    Какъв "феномен", какви 5 лева ?!? Откога престъпниците станаха "феномени" ?!? Забравихме ли далаверите на шишко и маман ? Забравихме ли, че беше съратник на илия павлов ? Каква е тая деменция, каква е тая наглост ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е гати цирка....

    17 Ное 2023 16:36ч.

    Хубавото е ,че до всичко което се е докоснал "феномена" Дилян е повехнало и тотално съсипано ,в това отношение момчето наистина е феномен.Всъщност 'момчето' Дилян е феномен във всяко едно отношение,в началото на миналия век най-вероятно би бил атракция на панаир или цирк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    17 Ное 2023 16:44ч.

    И майка му, и майка му

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    17 Ное 2023 17:12ч.

    Така е, но точно този феномен ще съсипе ДПС! Той мрази България и си подхожда с ДПС по това, но корупцията в ДПС ще нарастне многократно с него и това ще е края на ДПС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политически отврат

    17 Ное 2023 17:26ч.

    Човекът, който съсипа Булгартабак и фалира КТБ - феномен, да наистина по дебелоочие, алчност и корупция. И за капак - бъдещ лидер на незаконна етническа партия. Политическият отврат продължава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    17 Ное 2023 17:48ч.

    Пеевски - председател на ДПС. Това е краят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    18 Ное 2023 3:18ч.

    Защо пък не ако малко се напъне и му отрежат чурката,сложат му потури и фес на главата за мишена може посмъртно и мюфтия да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    17 Ное 2023 17:49ч.

    Нагло, нарцистично джудже, дундуркано с десетилетия от второ главно ! В частност от хранениците на мултигрупата, библиотеката ....Същият е и делянчо - бебето на мулти и наследниците на второ. Не му ученик, само са отглеждани в най-добрите традиции, ченгеджийски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    17 Ное 2023 17:50ч.

    Еничери колкото искаш у нас. Калко му е да ги обявиш за феномен, особено ако носят парици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феноменална алчност, феноменална престъпност, феноменална наглост, простотия и безочие

    17 Ное 2023 17:51ч.

    Наистина е феномен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    17 Ное 2023 18:30ч.

    Ха ха. ПП-та, ДБ-та как ще преглътнете минета? Роялите и голите цици защо ги мятаха преди време? За Баце и Шиши всичко е ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Ное 2023 18:46ч.

    Челеби Делян Доганов.. Не е феномен-син на много бащи. Има си кратко определение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    17 Ное 2023 18:53ч.

    От толкова феномени сме феноменално бедни и ограбвани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    17 Ное 2023 19:03ч.

    С една дума гълтайте Шиши. ПП-та-Дб-та- Герб-СДС-БСП-Коцето- Слави. Да ви е сладко тъпанари. Честито закриване на държавата. Нали помните КТБ и БТ. Чакайте и Нефтохим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Ное 2023 19:39ч.

    Нефтохим отдавна няма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    17 Ное 2023 20:29ч.

    Нека да е това което нещо произвежда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    17 Ное 2023 19:54ч.

    Иде Коледа... чакаме я с надежда. По Коледа стават чудеса :). За феномена ми е думата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако и руснаците

    17 Ное 2023 20:20ч.

    измислят някакъв списък, Делянчо одма ще е и в него. Тогава наистина ще стане феномен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хитрите фесове са го измислили!

    17 Ное 2023 21:00ч.

    Шиши е феноменално добър специалитет! Почесват го по егото, подбутват го напред идеологично и конституционно, потикват нагоре властово и партийно, слушат го с евро и етно респект, страхуват се от пухкавото му пръстче, и въпреки това му се радват от далече - тихо, смирено и с респект! Голям е! Феномен е! Може много да носи, да дава, но и да покаже на народа всичко на каквото е способен! Какво е то, скоро ще разберем в Черешката на тортата! А на сокола му остава само да кръжи и да гледа от далече улова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sjhd.je

    17 Ное 2023 21:03ч.

    Поредният жалък пияндурник...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GCйе

    17 Ное 2023 21:21ч.

    Не се наядоха тия змейове, българиста стана на пишман...на зле сме на Балканите, никаква жизненост, само чалга и турски чикии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    17 Ное 2023 22:02ч.

    Феномен е, разбира се! По слагачество, тъпота и предателство към хората: нали негова е "великата" идея членството в НАТО да бъдело записано в Конституцията (за вечни времена). От това по-феноменална глупост има ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пин

    18 Ное 2023 5:05ч.

    Само едно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    18 Ное 2023 9:45ч.

    разбира се, затова е първият в България със санкциите за корупция магнитски, това е голяма чест, хвалят се един друг

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    18 Ное 2023 13:34ч.

    Да е честит на ДПС Магнитския феномен Пеевски! Наистина е феномен, не само с килограмите си, но и с корупционите си умения! Може да даде в тая насока много на ДПС! Но, само ако не го обявят в оня списък на САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има само един Феномен и това не е Шиши

    18 Ное 2023 14:19ч.

    Направи ли впечатление, че тоя феномен изгря след като неКой уби Алексей Петров? Кой уби Петров? А има си един закон при ДПС, че Доган на неколко години си " отстрелва" подставените лица на поста председател на дпс. Аз на местото на Шиши не бих се фанал на това хоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи