Доброволци от цялата страна се очакват в наводнените карловски села

Доброволци от цялата страна се очакват в наводнените карловски села

Доброволци от цялата страна се очакват днес в наводнените карловски села. В почивните дни желаещите да помогнат обикновено са повече. По-мащабна помощ хората получиха в почивния 6 септември и сега се надяват, че отново ще им бъде оказана голяма подкрепа, съобщава БНТ.

Засилено е полицейското присъствие на полиция и жандармерия. Те изпълняват ролята и КПП-та, стоят в началото на селата и насочват многото доброволци къде да паркират личните си автомобили, за да не пречат на тежката техника, която помага за разчистването. От снощи има патрули на жандармерията в Богдан, Слатина и Каравелово. Задачата им е основно да пазят пострадалите домове от набези.

Днес в Каравелово се очакват над 400 доброволци. Селото е разделено на 5 зони и всяка група ще бъде разпределена в конкретен район. "Най-обнадеждаващо е, че стотици доброволци от цяла България пристигат с автомобили, оставят някакви дарения, храна, вода и неща, които са разбрали, че са необходими и веднага се екипират с ботуши, лопати и първия им въпрос е: "Къде да отидем да помагаме?", обясни Ивайло Гагов - координатор на щаба в с. Каравелово.

От днес има нова организация за това къде нуждаещите се хора могат да получат храна - това са кметствата в Богдан, Слатина и Каравелово между 12:30 и 14:00 ч.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • сфф

    10 Sep 2022 9:35ч.

    Кремълската подлога Радев като не прави нищо, трябва обикновените хора да запретнат ръкави и да помигнат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремълска?

    10 Sep 2022 10:12ч.

    Назначава американски подлоги за служебно правителство, после ги рекламира за редовно правителство и пак американски подлоги за служебно? Кремълска викаш? Хм... Да не би да говориш за някоя друга държава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сфф

    10 Sep 2022 10:50ч.

    Навежда се Радев и зад него Митрофанова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зевзек

    10 Sep 2022 9:41ч.

    Чудесно е, че в българите не се е изгубило чувството за съпричастност и взаимопомощ, но се питам дали измежду тези доброволци има военнослужещи от американските бази у нас? Ако няма, защо няма? Те не намират ли за редно да помогнат при нужда на населението на държавата-домакин? Те и ако при война толкова ни помагат, колкото при бедствие, за какво са ни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :))

    10 Sep 2022 9:42ч.

    Вчера са забелязани Митрофанова, Радев и Копейкин да помагат с лопати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страполена Кирува

    10 Sep 2022 11:55ч.

    Хероиновия Мустафа нещо бело нема ли да даде??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи