Добрев: Посредник ни продава с 30% по-скъп руски газ

Добрев: Посредник ни продава с 30% по-скъп руски газ

„Доставките на руски газ не са спирали, защото купуваме от посредници и то руски посредници, които ние към 2012 г. премахнахме. Руските посредници сега се върнаха“. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ Делян Добрев от ГЕРБ.

Добрев показа фактура от компанията „Винтерсхал“, която по думите му е продала газ за 40 млн. евро на България, който е с 30% по-скъп от този по договора с „Газпром“.

В отговор на въпроса има ли газ за следващите седмици той цитира писмо на „Булгаргаз“ до БЕХ, в което се казва, че газ няма и няма да има, дори да дойдат 7 танкера втечнен газ и да има инфраструктура за доставките от тях. Един танкер на месец осигурява половината от необходимото количество, уточни Добрев.

Той каза, че лидерът на ГЕРБ е свикал Изпълнителната комисия на партията, за да обсъди проблема с липсата на газ за страната.

„Решението е да стартира незабавен търг за доставка на неруски газ по дългосрочен договор. При дългосрочния договор газът е поне с 30% по-евтин, отколкото, ако купуваш танкер по танкер. Трябва и незабавно да бъде резервиран капацитет в терминалите за регазификация в Гърция и в Турция“, обяви Делян Добрев.

 

Коментари

  • дяволът се казва путин

    31 Юли 2022 11:22ч.

    Наистина това е единственото решение - незабавен търг за неруски газ, защото всяко отстъпване пред путинските заплахи и съобразяване с тях е национално предателство на тия негодници, които искат да сме Крим в НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяците пак активираха Боко и Со.

    31 Юли 2022 11:38ч.

    Тотална.липса на въображение! Дали си вярват, че някой пак ще се върже на поредните евроатлантически предатели?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай сиктир бе!

    31 Юли 2022 12:37ч.

    Таман вчера окончателно разкарахме едни предатели, които направиха на страната ни сума поразии, днес вече Козяк е активирал нови вредители на Родината. Тия мръсни американци няма да се спрат, докато не ни съсипят докрай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    31 Юли 2022 13:01ч.

    Ха ха. А неруският газ колко ще е по-евтин от руския? Или по скъп. Или това за Делян няма значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи