Добрев: Нямаше нужда Кирил Петков да ходи до Азербайджан, за да разбере, че няма количества газ

Добрев: Нямаше нужда Кирил Петков да ходи до Азербайджан, за да разбере, че няма количества газ

Още от първи август ще изпитаме недостиг на количества газ, заяви Добрев. Той прогнозира, че трудности ще изпитат както битовите потребители, така и бизнесът

Няма количества газ от Азербайджан, нямаше нужда Кирил Петков да ходи, за да разбере това. Това каза в декларация от името на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Делян Добрев относно сектор „енергетика“, предаде БТА. Той заяви, че пътуването до Азербайджан е било „кризисен пиар“.

Добрев коментира, че количествата газ от находището „Шах Дениз“ 2 са били разпределени на търг още преди години, като за България през 2013 г. е отделен 1 милиард кубика.

В сферата на енергетиката държавата е изправена пред пропастта, смята депутатът. „Още от първи август ще изпитаме недостиг на количества газ“, заяви Добрев. Той прогнозира, че трудности ще изпитат както битовите потребители, така и бизнесът. И призова: „Да не се опитват управляващите да се оправдаят с това, че „Топлофикация – София“ не си плащала навреме и щели да й спрат газа“.

Делян Добрев припомни, че ГЕРБ-СДС имат предложение за таван на цената на горивата от 2.70 лв. Всичко друго имаше тази седмица в дневния ред, но нямаше проект на решение за таван на горивата.

По-рано днес от пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че премиерът в оставка Кирил Петков е обсъдил с президента на Азербайджан Илхам Алиев възможността за допълнителни доставки на азерски газ за България.


Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Абе, евроатлантиците

    22 Юли 2022 16:47ч.

    Илхам Алиев, който замести на престола в Азърбайджан баща си Гейдар Алиев (член на Политбюро на КПСС) дали не е малко диктатор, а? Президент на Азъбайджан от 2003, четири мандата след татя му го избира народът... последно с 86.6%

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Газ

    22 Юли 2022 16:48ч.

    Самият факт, че американската подлога иска допълнително газ от Азербайджан го издава, че е лъжец. Защото ходи и се върна от САЩ и убеждаваше шараните, че е подсигурил газ на много ниска цена и има подписан дългосрочен договор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Две гнусни коментарчета прикриващи

    22 Юли 2022 17:11ч.

    старата любов към гербавия Боце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    22 Юли 2022 19:02ч.

    фактите са факти, а да си толкова некадърен, че да може да трича това недоносче от аскофският Дрийм Тийм, означава, че си абсолютен козяшки импотент, за чиято висша любоф се влачат по земята и цалуват квото може нищожествата от гейрб, както и курнела и дпс, че и възраждане май-май... толкова за политиците в колонията. Маджарите им завиждам най-благородно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откакто е в Оставка, Киро се строшава да пътува

    22 Юли 2022 19:11ч.

    то не беше Брюксел, то не беше Азърбайджан, то не са еднодневни пътувания до Гърция и кой да помни още до къде. Не му пука за държавните пари, харчи ги като че ли/защото няма да има "утре"... Кой му подписва командировките? Отчети прави ли, както това се полага за всяко пътуване на държавни разноски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добрев: Нямаше нужда Кирил Петков да ходи до Азербайджан, за да разбере, че няма количества газ

    22 Юли 2022 19:21ч.

    Е, да, де, ама ГугЛена вероятно е била звезда там?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • terawatt

    22 Юли 2022 20:22ч.

    Зап. Европа , брит.империя, даже и комшиите македонци, презират българите, а самите българи се натискат да ги приемат като равностойни партньори, защо ? Говедата управляващи обявиха Руската империя за враг и така прекъснаха важна връзка. Ами сега кой ще духа супата ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    22 Юли 2022 22:23ч.

    Делјанчо мамин като ги разбира тези нешта, нека каже зашто газовата връзка с Гърција не бе построена като приоритетен обект, за да имахме нјакакъв втори източник на газ, при това по-евтин както се оказа.Или по-точно колко чекмеджета се напълниха от комисионната на рускија газ при невъзможност да се вкара в БГ азерски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зашто газовата връзка с Гърција не бе построена като приоритетен обект

    23 Юли 2022 15:53ч.

    Кирчо колкото газ е събрал и пусне това е чисто азербейджански газ, останалия който се предлага е руски но минава през Азърбайджан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи