ДНР съобщи, че украинските сили са напуснали повечето позиции в Нетайлово под Авдеевка

ДНР съобщи, че украинските сили са напуснали повечето позиции в Нетайлово под Авдеевка

Украинските войски изоставиха повечето от позициите си в село Нетайлово близо до Авдеевка, съобщиха за ТАСС от силите за сигурност на ДНР.

„В Нетайлов бяха съсредоточени части от няколко украински бригади. Имаше много мобилизирани щурмоваци, на някои места се виждаше, че нямат никакъв опит. Поетапно напуснаха позициите си, кой по-бързо, кой съпротивлявайки се. В резултат на това те напуснаха повечето позиции, на места спасявайки се с бягство“, казва събеседникът на агенцията. Той добавя, че украинските въоръжени сили са се опитали да прехвърлят резерви, за да удържат отбраната, но без резултат.

Нетайлово е населено място на север от Донецк. От 2014 г. украинските войски обстрелваха Донецк, Ясиноватая, Макеевка и най-близките населени места и ключови пътища. В резултат на удари от позиции на украинските въоръжени сили в Нетайлово бяха убити и ранени десетки мирни жители на ДНР, включително деца, добавя ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Абе какво Нетайлово, каква Авдеевка и какъв Донецк???

    17 Май 2024 9:53ч.

    Защо въобще още съществуват украински сили и защо са още живи и злотворят??? Защо не са натикани отвъд Варшава, издавени в Ламанша и овъглени от Солнцепековете и напалма???? Докога???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи